Kā veidot attiecības ar cilvēku kurš sirgst ar maniakālo depresiju?

Pāris gadu atpakaļ, kūrortā, iepazinos ar kādu meiteni no kaimiņvalsts. Sākās vētrains romāns ar visām klasiski banālajām izpausmēm, taureņi vēderā, lielisks seksiņš un tā. Vairākas reizes viņa brauca ciemos, vairākas es un šķita kad varētu izveidoties pilnvērtīgas attiecības. Kārtējo reizi kad viņa plānoja braukt ciemos jau uz ilgāku laiku, meitene sāka uzvesties neadekvāti, līdz pazuda pavisam. Ieprieķš viņa brīdināja kad ir pārslimojusi depresiju un pēdējā laikā viņas uzvedība liecināja kad tuvojās krīze, bet nedomāju kad vienā brīdī viņa vienkārši pazudīs. Meiteni esmu no sirds iemīlējis, bet nezinu kā šādā situācijā rīkoties. Runa iet tieši par maniakālo depresiju, turklāt diezgan smagā formā.

Lovetta      jūs nu gan šerpi vēzējat savus kara cirvīšus...kā tādi mazi hitleriņi!
bet zinat-no kaitēm neviens nav pasargāts! un ko tad ja saslimsiet? būrī iekšā un nedod dievs,ka jūs kāds iemīlēs????

lapsu_aacis      jopamaĶ, tad liec tam sercam straadaat savaa labaa- ljubii to maniaku un dziivo savu dziivi ,kopaa ar dziivu, siltu cilveeku! galu galaa, kas taa teU par ļubu markoFFnu taada, ka energjiju nespeej sarazhot, lai vienas $trunta attieciibas speetu uztureet?! daudzi , shaadas ljubas deelj i rakstnieciibu, i dzejnieciibu, i beernu baru , i dziivas sievas ir pavilkushi, a vienC otrs arii valsC apveersumu paspeejis uztaisiit!

vot,beebji, ibio, viss priekshaa japasaka...

/nospljaunas slaidi un aizcaapo kjepas auKsti cilaadamsis/

fifidrilla      a attiecības drīkst veidot (un mīlēt) tikai veseli, pareizi, skaisti, tievi, jauni un kādi tur vēl???????
kaut kāds tipisku šaurpierīšu viedoklis.:((((((

Bachata      es, protams, atvainojos, ja tas uz mani mērķēts (par šaurpierīšiem utt utjp).
Es tikai izteicu savu viedokli (varbūt pateicu neprecīzi) - ģimeni (lasīt - bērnus) ES PERSONĪGI nevēlētos no cilvēka ar garīgām problēmām.
Egoistiski? Jā, varbūt. Bet man ir tiesības būt egoistei.

Cilvēki šķiras tāpēc, ka otrs rezulāri zeķes izmētā pa gultas apakšu, tapēc, ka traukus kraj izlietnē, tāpēc, ka nenolaiž poda brilli vai atstāj zobupastas pleķus izlietnē.
Tad kāpēc es nedrīkstētu vēlēties veidot attiecības/ģimeni ar garīgi veselu cilvēku (ņemot vērā, cik nopietns ir šis depresijas paveids)?

Es reāli nestādos priekšā ģimenes dzīvi, kad nepāŗtraukti ir trauksmes sajūta - kad nāks nākamā lēkme, ko darīt, ja cilvēks pazud, ko viņš var sastrādāt. Nejustu stabilitāti, kas man būtu/ir svarīga.

Ar attiecībām kas līdzīgs - tiklīdz kaut kas ne tā, tā krīze virsū, aiziet ciet un - čau. Rīcība un sekas neprognozējamas.
/zinu, kā tas ir ar parastās depresijas cilvēkiem, tāpēc iedomāties negribu, kā tas ir ar maniakālāš depresijas sirgstošajiem/

Plus tas, ka slimība var iedzimt.

Nenoliedzami - ir cilvēki, kas ar otra cilvēka šādu slimību var sadzīvot un sadzīvo - veido attiecības, ģimeni utt. Es tā nevarētu.
Jā, var mani saukt par šaurpierīti vai hitlerīti, bet tā es domāju.
Laikam jau esmu pārāk egoistiska..

fifidrilla      Te palasi:
http://www.gudrinieks.lv/referati/referats/depresija.html

Meisijai Grejai muzicēt palīdz maniakālā depresija;
http://kultura.delfi.lv/news/entertainment/music/article.php?id=1751452

http://www.visaszales.lv/DiseaseDetails.aspx?dsid=TNjRKbuwWFZmb02u94whYQ%253d%253d

Daži simptomi jau vien ir ko vērti: :DDDDDDDDD
Pārgalvīga uzvedība
Paaugstināta enerģija un libido!!!!!!
Uz riskēšanu vērsta uzvedība
Grandiozi uzskati
Neadekvāta sajūsma!!!!!!!!
Nepiemērota sociālā uzvedība
Palielināta seksuālā dziņa!!!!!!!!
Palielināts runāšanas ātrums
Saraustīta un trauksmaina domāšana

Inčīgi tak ar tādu beibi! :DDDDDDDD

SievieteMelnaa      Bachatai ir pilniiga taisniiba par iedzimstamiibu. Depresija nav nekaads joks un depresiivie geeni iedzimst kaa domineejoshie. Es arii negribetu no taada cilveeka beernus. Tas jau nav egoistsiski, tas ir tikai dabiski.

Elfa_      ...nekad te neko neesmu komentējusi,bet šoreiz gan nevarēju paklusēt - pilnīgi pievienojos Lovettas teiktajam....esat gan jūs visi...cits par citu "gudrāki",augstprātīgāki,nežēlīgāki un..vnk necilvēcīgāki...Tieši tā - jūs nezinat,kad kas tāds var piemeklēt jūs pašus vai kādu jums mīļu cilvēku.Man ir pieredze,gan draugu lokā,gan arī personīgi.Tas ir tik smagi,ka nevienam to nenovēlu...un tas tiešām var notikt ar daudziem no mums - katram tas pēdējais piliens,lai tiktu dots starta signāls slimībai,ir savs - vienam pietiek ar smagu zaudējumu/nāvi,otram ar neveiksmju sēriju,trešam to izraisa sirsnīga pieķeršanās "zālītei",par smagākām narkotikām nemaz nerunājot,vēl kādam - neveiksme mīlestībā....visbiežāk - visas šīs lietas kopā,kas sākumā izpaudušās kā depresija vai citi psihoemocionāli traucējumi,un pēc tam,jau neārstētas,ielaistas,pāriet nākamajā stadijā - citās,daudz smagākās psihiskajās slimībās...un tieši tā tas ir,kā tēmas autors saka- nojaust var,ka krīze tuvojas,bet neesot blakus grūti ko darīt,lai neteiktu - neiespējami.Un ir arī tā,ka viss notiek pēkšņi un strauji - vienā dienā vnk šim cilvēkam kļūst PĀRĀK smagi.....dzīvot ar šādu cilvēku kopā ir smagi.Un arī viņam pašam ārkārtīgi smagi.Jo viņš lieliski saprot,ka rada apkārtējiem tikai un vienīgi problēmas,tādēļ visbiežāk vēlas vnk nebūt....bet tuviniekiem tas nozīmē būt pateicīgiem par labajiem brīžiem,periodiem,būt ĻOTI stipriem un mīlošiem,priecāties par katru dienu,kuru tomēr ļauts pavadīt kopā...jo,diemžēl,ļoti bieži šiem cilvēkiem kāda no dienām kārtējā krīzē ir pēdējā....Jā,un patiesi cilvēki ,kam ir šīs slimības,parasti ir ļoti apdāvināti,interesanti,neparastas personības un tā...un viņu jūtu dzīve,mīlestības ir tādas pat - uz ārprāta robežas....
Tomēr -

xpress      un vispaar, kaapeec netiirie trauki ir jaakraaj izlietnee, ja tos var salikt ledusskapii? nju lai eenu vismaz nemet

Elfa_      ...tomēr - ne viss ir tik bezcerīgi.Sistemātiski un ilgstoši lietojot medikamentus,var panākt labus rezultātu.Esot blakus pacietīgiem,mīlošiem tuviniekiem,cīnoties neatlaidīgi/bez mazākās gribas tur nekā.../pašam slimības piemeklētajam ir iespējams dzīvot pilnvērtīgu dzīvi .Vai uz visu mūžu - tur gan nav garantiju...tā ir laimes spēle - kā tālāk dzīve iegrozās....
..es saprotu arī tos viedokļus,kas te vēsta - nekad nevarētu būt kopā ar tādu,bērnus nedzemdētu,utt....tomēr gribētos pajautāt - un ja jūsu tuviniekam pēkšņi atklātos šāda slimība...?vai tikpat lēnprātīgi ,cik tagad kategoriski,pieņemtu apkārtējo/potenciālo partneru/ attieksmi ...?kā ar TĀDU jau attiecības veidot nevar..!kur nu vēl bērni!!...iedomājieties,ja runa būtu,piem,par jūsu bērnu...?...nu...?padomājiet!
...vēlreiz nobeigumā gribu teikt - esiet pateicīgi,ka neko par to neziniet.Un nespļaujiet Dievam acīs te spriedelēdami.Jo tas viss vēršas plašumā ,tāds laikmets...- TIK daudz jauniešu ir TUR,jūs pat iedomāties nevarat....vienudien tie ir sveši,otru - jūsējie bērni.

Droberts      Ģēniju slimība - Bethovens, Peter Gabriel, Sinead O`connor utt utjp. tā ir atbilde te pārgudrajām rases tīrības sludinātājām. Tfu. jums.
Jā, manam draugam ir šī slimība, viņš ir veiksmīgi precējies un viņam ir normālas, labas, stabilas ģimenes attiecības. Bet tas ir smags, grūts darbs ar sevi un protams arī ārsta uzraudzībā. Maniakālajai atšķirībā no parastās depresijas ir 2 fāzes maniakālā (radošā, darbīgā, kreatīvā) un depresīvā un cilvēks iekļūst šajā svārstā. Atceries tā ir slimība, ne rakatura īpašība utt. (tāpat kā alkoholisms teiksim) un to var ārstēt. Pirmāmkārtām, ja vēlies uzturēt un turpināt šīs attiecības, ir jābūt pilnīgam, godīgam, aklātam dialogam. Sirdij nepavēlēsi, bet jaut. vai tā ir aizraušanās jūsu starpā vai kas vairāk.

p.s. ja jau šaujam, tad davai nečakarējamies arī ar onkoloģiju un atšaujam vēžiniekus jau 1 stadijā un pēcnācējus arī, kā potenciālos slimniekus :)

niten      :D es jau sabijos ka te runa ies par manim.... :D:D:D:D

bilesutirgotaja      ...depresijas slimniekiem taa ir, ...kad slikti-nolien pagriidee un mirst nost-.....
-zaales vinjiem jaadzer, kameer atkal ir labi..
..bet tev , es skatos, taa lielaa miilestiiba ir uz topsiku cepshanu..labaak oho padirneet un burbuljus puust, nekaa aizbraukt..

KONSUL      Forši, ka neesi ``skarbais azbesta vecis``!:) Patikami, ka tadi cilveki ir starp mums - jo vairak, jo visiem labak... (tikai ne jums pašiem... )

``Maniakālā depresiju, turklāt diezgan smagā formā`` - tas butu patstavīga arsta (psihiatra!) uzraudzība - tb jums tads ir, un jūs viņu apmekļejat, kad ir krīze + lietojat patstavīgi viņa nozīmētos medikamentus!
Slimību, ka tādu - izārstēt nevar, bet var ļoti labi ``apārstēt`` - ja mīli, nepadodois, bet ja nemili, tad uzmanīgi un ļoti! delikāti izdomā kā atvadīties - uz spēles ir cilveka dzīvība, bet bez mīlestības to nevar celt un nest!



p.s. Tev neko nevar lidzet ``parasta mirstigaa`` viedoklis, tikai arsts vai PP - personiga pieredze!

KAMENE_ES      a ko pati meitene vēlās?!!!.....ja neko īpašu, labāk turpināt ar viņu seksot, kad viņai ir labais periods un turpināt dzīvot, kamēr viņa ir tajā klīnikā...kaut vai palasi Remarka romānus, tur visi mīlasstāsti ir starp slimiem cilvēkiem fatālos apstākļos...varbūt paliek vieglāk..

KONSUL      KAMENE_ES` šada diagnozee tas velešanas nav tadas kaa Tu iztelojies - tb tas nav kada cilevka apzinatas velmes, ja vien nav remisija ... + kada vel formaa taa ir... Remarks gadijumaa nebija ar kadu konkretu ``diagnozi``?;p (taas taa.. for fun;p)

bilesutirgotaja      ..sauc vinja Tevi-ja zvana un klusee...gaida moraalo atbalstu..
nezin laikam, ka esi gljeevs njunnja...

riks      nav slimības "Maniakālā depresija". ir depresija - Maniakāli - depresīvās psihozes fāze.
ir beznaudas, bezdraugu, bezkrūšu, ne-1 mani nemīl, visi mani sit depresijas. un vēl endogēnās. vieglā formātā ciklotīmija.

Elfa_ ...tomēr - ne viss ir tik bezcerīgi. Sistemātiski un ilgstoši lietojot medikamentus ...

kā ta. neiroleptiķus. pietiek ar duksi (seduksēnu - red. piez.), lai sāktu žļākt gultā un būtu 1-alga!

Svolocnoj      vispaar jau kolhoz delo dobrovolnoe, taapat kaa depresijas...

bet nu teksts pilnveertiigas atieciibas ja pa retam aizrulee uz kaiminvalsti nokniebties man patiik...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu