Ambiciozs cilvēks - labi, slikti, citi varianti? Jūsu domas?

definīcijas no googles gan nevajag:)

skvo      un ar Kādiem līdzekļiem tas tiek sasniegts! 2010-10-08

lasitaja      ambiciozs
Svešvārdu vārdnīca
- Izcelsme - vācu ambitios < franču.
- Godkārīgs.
- Tāds, kam ir ambīcijas, kas cenšas kaut ko sasniegt gk. aiz godkārības.

ambiciozs nav sinonīms vārdam mērķtiecīgs
mērķi mums ir katram, bet ambīciju dažiem pietrūkst...
vai godkārības virzīti mērķi ir labi? domāju, ka jā, ja cilvēks spēj saglabāt balansu starp "mērķis attaisno līdzekļus" un nekļūt pārlieku nežēlīgs pret apkārtējiem.
2010-10-08

Lucy      Pozitīvs cilvēks.
Galvenais lai nav pohu...ts.
2010-10-08

daisy777      Lasītāja jau paskaidroja - tulkojums vārdam "ambīcijas" latviešu valodā ir "godkāre".

Mērķtiecība var būt tikai instruments, lai remdinātu šo savu godkāri. Cik tas labi vai slikti - to lai katrs spriež pats, atbilstoši savai morālei un ticībai.
2010-10-08

gravieris      godkārīgo mums te ir navalom...re atkal 100 savēlēti un cik vēl palika aiz borta? 2010-10-08

riks      (почему это, вы, еврей, на вопроси всегда вопросами отвечаэте?) jautājums uz aizbēršanu - Ambiciozs cilvēks ar ambīcijām, kurām ir kāds pamats vai 1-kārši tāpat vien ambiciozs cilvēks? 2010-10-08

Elizabete1957      galvenais nejaukt ambīcijas ar bezkaunību :DDD 2010-10-08

slieks      Labi. Un vēl labāk, ja tām ir segums. 2010-10-08

skudrulaacis      ujj, kaapeec ja dzheku nevar tiit ap pirkstu, kaa lupatu, tad daamas uzreiz vinjam piedevee ambiicijas, bezmazvai napoleona kompleksus?

ja ambiicijas ir sameriigas ar iespeejam un intelektu, tad ir pilniigi ok.
2010-10-08

gravieris      nedod dies pie ambicioza ķirurga uz galda nokļūt:)).Šim vārdam nekad manās ausīs nav bijis laba skanējuma.Visbiežāk cilvēki ar ambīcijām ir sīka auguma...kā te daudzreiz teikts - sēdoša suņa augumā.Visbiežāk brauc ar BMW markas mašīnām...tobiš,locekļa pagarinātājs.Izceļas ar liekvārdību un lielu vēlmi izrādīt savu pārākumu pār pārējiem....visi zinām,kurš te sevi ir iecēlis aukstajā galā un citus par baklažāniem lamā.Nesuši visai lielu postu visiem pasaules iedzīvotājiem...tādi kā Ļeņins,kurš gandrīz nokavēja revolūciju un knapi paspēja uz varas saņemšanu,sīkpirdis Staļins,kurš katru garāku cilvēku uzskatīja par valsts ienaidnieku...arī Napoleons(visu cienu viņa karavadoņa talantam). 2010-10-08

riks      kā šodien atceros, avīzei aizdzērās redaktōrs, jāizdomā, kurš ieņems viņa vietu.
nu, figurē priekšlikums.
figurē iebildums "bet Kārlim (tagad par deputātu ielīdis!) takš arī ir ambīcijas.".
un tad es pajautāju: "mērīsimies ar ambīcijām (aptaisīsieties un iedzīvosieties mazvērtības konapleksos uz mūžu, ja savas izvilkšu!) vai strādāsim?".
2010-10-08

hefny      konsul-piekrītu--mērķtiecība+godkārība vai labāk--vēlem izvirzīt mazliet augstākus mērķus nekā to darītu pieticīgs cilvēks/kam neko nevajag,/=pašapziņa .
Drīzāk pietiekami augsta pašapziņa+mērķtiecība=realitātes strukturāla izvērtēšana un izmantošana+naudas,kā visa/arī sevis/vērtības mērs!
gandrīz piekstītu ar`gravieris,tikai bez oho piesaukšanas elemntiem,jo komēs zinām--par kādu niku?!
2010-10-08

KONSUL      Izlasiju visus komentarus. Nu nevar izvilkt vienu īpašību no personības un spriest tikai pec tas, jo cilveks vel sastāv no daudzam citam ``lietam`` - godprāts, emocionālā sfēra, atbildības izjūta, sirdsapziņa, ideāli, utt utt utt. - butibaa jautajums ``vai laba/slikta ipashiba`` ir atbildams, bet jautajums ``vai shads cilveks bus labs/slikts`` - neatbildams, nezinot konkreto cilveku...!:)

Ja cilveks nav psihiski vesels, tad vispar nevar skatit vina ipashibas vai kopuma, jo cilveks ir slims un slimiba ietekme visu vina personibu (vienigi Dvesele paliek neskarta - taa ir mana doma) un tad nevar vertet kategorijas ``labs``/``slikts`` - ir viena kategorija ``slims``... protams, ja runa par psihiskam kaitem... .
2010-10-08

KOMPETE      Pievienošos Rika viedoklim. Ambiciozitāte ir jāizskakta kompleksā ar adekvātumu. 2010-10-08

SievieteMelnaa      Man jau ilgi ir viedoklis par sho jomu, proti - ambiicijas ir super laba iipashiiba, tikai gadiijumaa, ja taas saskan ar cilveeka speejaam. Ir ok gribet buut par valsts prezidentu, ja speej par taadu arii kljuut. Ja nespeej - tad tavas ambiicijas paveershas pret tevi pashu. Tapeec pieticiigums grezno cilveku, kursh apzinaas, ka nekas iipashs no vinja nav un tadelj necenshas par visu vari uzlekt augstaak par savu d. 2010-10-08

porcelanaEngelis      Ja sader ar iespējam un sasniegumiem, tad labi. 2010-10-08

p_p      gan labi, gan slikti - atkarībā no tā, kādā attiecībā tu pret to cilvēku esi
piemēram, es negribētu parāpīties pa kājām kādam/ai ļoti ambiciozam/ai kolēģim/ei vai pus-priekšniekam
2010-10-08

Zelta_rokas      Neesmu baigais specs, bet liekas ka labi:) Meerktieciiba bez ambiicijaam manupraat nav iedomaajama. Un ja runa par Hitleru un citiem ne paaraak labiem lauziem, tad nevajag vainot ambiicijas. Tur citi speeki straadaa. Un ja runa par to, ka staigaa pa citu galvaam, tad "Kur aitas, tur cirpeeji". Dod dievs Latvijai vairaak ambiciozu un liidz ar to meerktieciigu, logiski domaajoshu cilveeku! 2010-10-08

riks      Zelta_rokas - Dod dievs Latvijai vairaak ambiciozu un liidz ar to meerktieciigu cilvēku!

zinko. nav vienalga, uz kādu mērķi tie mērķtiecīgie cilvēki tiecas.

SievieteMelnaa (2010-10-08 11:37)
Ir ok gribet buut par valsts prezidentu, ja speej par taadu arii kljuut.

maz ticams, ka ik pa 4 gadiem viens vienīgs pilsonis sagrib par prezidentu. ar vienu kandidātu mani iepazīstināja, lai, bet bija vēl 2 vai 3 tajā gadā, kad ielika to grōšu no Kanādas.
spēj / spētu ar to amatu tikt galā ≠ speej par taadu arii kljuut.
sanāk tie 3 vai 4 (un gan jau vēl!) nepavisam nebija OK.
skat. arī tos idiņus, viņi arī nahāļi, kuri paņem darbus, ar kuriem neprot tikt galā un tad nāk pie manis un uzdod glupus jautājumus un neiebrauc atbildēs. sen jau viņus sūtu uz nabagmāju, tak nav neiespējami, ka vienā brīdī spīd zolīds darbs pa SHIT`ādu līniju un tas pirdaks to dabūs, ne es, jo viņš to ir jau "darījis".
2010-10-08

Natta      Slikti, jo ies pāri līķiem un morāli metīs pie malas, jo viņam svarīgi ir pierādīt sev-ka ir pārāks pār citiem. 2010-10-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu