Dvēseliskums - kas tas ir?

Ko ar šo vārdu domā cilvēki,, kuri katra teikuma galā raksta - dvēseliskums man ir svarīgs, es gribu satikt dvēselisku sievieti/vīrieti, dvēseliskums pret materiālo labklājību vārdos tiek mainīts, it kā tās būtu salīdzināmas vai pretnostatāmas lietas....
Kas Jums ir dvēseliskums?:)

Adamsone      Vārdu "dvēselisks" lietoju tikai ironiskā nozīmē.

neko      Meklē kādu kas pažēlos, kam var paraudāt par grūto dzīvi utt.

missing14      Varētu daļēji piekrist dažiem: Lacy, fargo, Just !!! Bet daļēji, jo nav vienādi visi! Ir ļoti daudz variantu un biežāk piemin dvēseliskumu tieši tukšie, tādejādi cenšoties izmantot kādu sava labuma gūšanai! Ļoti bieži cieš tieši tie kas nevēlās neko no citiem kā tikai sapratni un neko vairāk! Visbiežāk tādēļ ka viņus pieņem par tiem kas izmanto!!!
Varu teikt tikai ja gribi pārbaudīt tad vienkārši uzaicini uz kafeinīcu(to saku sievietēm)! Pieņemsim ka vīrietis ir izmantotājs, kafūzī izmaksā ja pieņem tad visdrīzāk izmantotājs! Zaudēsi nu teiksim pāris latu-daudz tējas krūzi?!
Pasakiet kā atšķirt sievietes izmantotājas pie tam rafinētas kuras prot izlocīties???

missing14      Jā vēl dvēseliskums nav saistīts ar prātu noteikti nē!!! Drīzāk tā ir apziņa labā un ļaunā! Un tādi nedarīs apzināti ļaunu!

Muktiana      Ar dvēseliskumu attiecībā pret partneri droši vien tiek domāts, lai ir saskaņa visos līmeņos - intelektuālā, emocionālā, sexuālā. Kombinācijas mēdz būt dažādas; dažreiz - labs, kārtīgs cilvēks un pat uzticams draugs,- bet nav tās lidojuma sajūtas, sexuālas pievilkšanās. Var būt tikai pēdējais, bet pēc būtības ir sveši - nav uzticams, prioritātes atšķiras, nav par ko parunāt. Bet reizēm tie zobratiņi savienojas visos līmeņos un attiecības ir kā laba draudzība kopā ar kvēlu kaisli.
Un dvēs. saskaņai ir jābūt abpusējai. Bet lai tādu līmeni sasniegtu, pašam jābūt līmenī un ar labu veiksmi.
Lielākoties nevajadzētu gaidīt tādu unikumu, bet ja kaut par 60% tie zobrati saklikšķ, tad vnk jāuzņemas atbildība un jāveido draudzība, kopīgi mērķi utt. Un galu galā "mīlestība ir darbs, nevis jūtas" jeb "pareizs darbs rada/vairo jūtas" un "mīlam to, ko iepazīstam". (Jūtas pamudina uz darbu, bet tikko tās panīkst, tā beidzas darbs.)
Varētu teikt arī - mēs pārsvara neviens neesam pilnīgi, tāpēc pasakas apstākļos nenonākam, bet ar kaut cik pieņemamu nepilnīgu partneri mēs varam "augt" - palielināt pasakas iespējamības apstākļus nākotnē (varbūt ļoti tālā). :)

violinn      Man sanāk, ka dvēseliskums ir tāda mierīga, harmoniska labestība.
Tie, kas jebko lieto katrā vārda galā, manā sapratnē ir nejēgas; virspusēji, papagailiski cilvēki. Ja pat saņemās un ielaižas ar tādiem diskusijā, tad neko par vispārējām frāzēm ar nevar vairāk dzirdēt.

GenAir      Man dvēseles nav!
Jā būtu,es jūs visus te iztrenkātu!

Effy      dvēselisks cilvēks ir tāds, kuram piemīt iekšēja gaisma - tā saucamā dvēseles gaisma, kas pēc būtības ir mīlestība (dvēseles dabīgais stāvoklis ir mīlestība). tā var izpausties kā sirsnība, iejūtība, tolerance pret citiem, dzīvošana saskaņā ar savu sirdsapziņu un tamlīdzīgi, bet tikai ne žēlums. žēlums pēc definīcijas ir nožēlojama parādība. šie cilvēki spēj saskatīt daudz vairāk labā un skaistā apkārtnē un citos cilvēkos. gadās, ka citi uzskata viņus par naiviem, jo turpina ticēt labajam.
dvēselisks cilvēks viennozīmīgi centīsies padalīties ar šo te savu iekšējo gaismu ar visiem, kuri to vēlēsies, jo tā avots ir neizsmeļams. tāpēc bieži vien cilvēki tiecas pie šiem te dvēseliskajiem cilvēkiem (pēc gaismas), jo ir izslāpuši pēc tādas uzmanības.
dvēselisks cilvēks nenozīmē mūķene vai mūks. arī šādam cilvēkam piemīt savi trūkumi, savas vājības, var arī būt slikts garīgais vai vienkārši besis. vob´šem nav viņi nekādi ideālie tēli, jo ir tikai cilvēki :)

ir diezgan nepareizi nodalīt dvēselisko no fiziskā plāna. bez fiziskā dvēsele nespētu izpausties mūsu pasaulē. manā izpratnē cilvēkam vajadzētu būt kā kokam, kas stingri turās pie zemes, bet tiecās uz augšu, uz gaismu, jeb uz visu labo un kas diezgan labi spēj panest visas dzīves vētras vai negaisus.

psychobitch      Lūk, Effy uzrakstījusi tieši kā par mani, it sevišķi šis: gadās, ka citi uzskata viņus par naiviem, jo turpina ticēt labajam... ...jo tā avots ir neizsmeļams... tik tiešām nav izsmeļams:)... kur tas vīriņš palika, kurš te meklē to dvēselisko sievieti?:D

gerdiana      ...nelasīju visu iepriekš rakstīto....Bet Cilvēks sasatāv no - miesas, prāta un Dvēseles, ka ceļo Cilvēkam līdzi - dzīvi no dzīves:) Jo vairāk dzīvju - jo lielāka dzīves pieredze!:)

art_deco      Cilvēks ar plašu redzesloku, līdzjūtīgs.

Ingaxx      Ai nu ir džeki, kuri nemāk neko darīt un nopelnīt pat iztikai sagādā grūtības, tāpēc meklē to "dvēselisko", kurai nevajag kleitas, teātrus un izbraucienus 1x gadā uz Ēģipti. Naiva, stereotipiska, aprobežota, vēlams stipri kristieska, bez sava izteikta viedokļa - tāda būs īsti dvēseliska!
/eju iedzert uz šodienas jubilāres veselību!/

keksene66      Dvēseļu savienība - sapratne.

tas_pats      varbūt dvēseliskums sākas tur-ka baidies citu apvainot ..

GJII      Dvēselisks tas ir arī pretstats trulumam un šauram redzeslokam, ar ko te izceļas dažas komentētājas

snamlet      Domāju, ka dvēseliskums nav ne žēlums, ne prāta spējas, ne arī sirdsapziņa vai vēl kas cits. Dvēseliskumam ir lielāks sakars ar sirdsgudrību t.i. prasmi ieklausīties otra teiktajā, paklusēt vajadzīgajā momentā, būt sirsnīgam un labestīgam, sajust prieku, bēdas, skaistumu un arī otrā saklausīt to stīgu, kas varētu vienot divus cilvēkus. Cilvēks ar dvēseli nesmiesies par otru, bet izturēsies uzmanīgi un ar cieņu, būs taktisks. Dvēseliskumam nav nekā kopīga ar "klaburčūskas" vai citiem saldi mīļiem vārdiem un neuzmāksies otram ar savu pravietismu. Sirdsgudrību, tāpat kā dvēseliskumu nevar iemācīties, tikai katrs cilvēks pēc tā ilgojas. Ne velti saka sastapušās "radniecīgas dvēseles". Nesmiešos par vīrieti, kurš meklē sievieti ar dvēseli un ticu, ka, ja tādu sastaps, būs laimīgs cilvēks. Bet to, kuram dvēseliskums ir tikai vārdi, var ātri atšifrēt. Savādi, ka lielai daļai komentāros dvēseliskums saistās ar naudu...Vai tad naudā tikai laime ir?

SoulDigger      snamlet (2012-05-19 01:31) personīgā pieredze
Domāju, ka dvēseliskums nav ne žēlums, ne prāta spējas, ne arī sirdsapziņa vai vēl kas cits. Dvēseliskumam ir lielāks sakars ar sirdsgudrību t.i. prasmi ieklausīties otra teiktajā, paklusēt vajadzīgajā momentā, būt sirsnīgam un labestīgam, sajust prieku, bēdas, skaistumu un arī otrā saklausīt to stīgu, kas varētu vienot divus cilvēkus. Cilvēks ar dvēseli nesmiesies par otru, bet izturēsies uzmanīgi un ar cieņu, būs taktisks. Dvēseliskumam nav nekā kopīga ar "klaburčūskas" vai citiem saldi mīļiem vārdiem un neuzmāksies otram ar savu pravietismu. Sirdsgudrību, tāpat kā dvēseliskumu nevar iemācīties, tikai katrs cilvēks pēc tā ilgojas. Ne velti saka sastapušās "radniecīgas dvēseles". Nesmiešos par vīrieti, kurš meklē sievieti ar dvēseli un ticu, ka, ja tādu sastaps, būs laimīgs cilvēks. Bet to, kuram dvēseliskums ir tikai vārdi, var ātri atšifrēt. Savādi, ka lielai daļai komentāros dvēseliskums saistās ar naudu...Vai tad naudā tikai laime ir?
>>>
Kaa kulaks uz aces ! :) PERFEKTI pateikts ;)

Natta      Takta izjūta un empātija, spēja mīlēt un piedot ;)

Deisa      Effy, Muktiana, es jums piebalsoju. :D

Ananda_A      Kad mūs no māliem Radītājs salepēja, viņš tak iepūta savu dvašu. Tatad, sanāk, tā viņa Dvaša ir Dvēsele. Dvēseliskie varētu būt tie, kas sevī un citos to Dvašu jūt un māk par to saprotami izteikties.

Adamsone      Cilvēkam ir visas iespējas attīstīties un mainīties un no ne-dvēseliska un ne-sirdsgudra pārtapt par laikabiedriem gluži ciešamu personāžu. :)) Pieriebusies visa šitā mitoloģija par nenotveramo, neiemācāmo, principā nesasniedzamo un principā nedefinējamo dvēseliskumu...
Noteikta vecuma tantuāzijiem it kā būtu jābūt šim procesam izgājušiem cauri.:D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu