Emancipācija

cik bieži mes iejutamies savu tuvako(bernu,siev.,vira.mates,teva utl.),lidzcilveku sajutas,uztvere?
vai tas meginam apslapet caur savu alterego?

Graafs13      ....vismaz paģiru rītos viņš jutās visGudrs!
Jācer,ka salāpīsies un kauns sametīsies!:D

Deisa      uci - ja jau jūtam tuviniekiem līdzi, tad esam tomēr atkarīgi - ietekmējamies no viņu sajūtām, vai tad ne? Mūsu garastāvoklis pakārtojas - mēdz būt žēl, mēdz būt priecīgāk, mēdz būt mīļāk. Un ja oma, emocijas mainās dēļ kāda cita, tātad tā ir attiecīgi atkarīga. :D /nemaz nenodarbojas ar demagoģiju/ :D

MaryClaire      ja par empātiju [jo šķiet, ka tas ir "atslēgas" vārds], tad distancējos no iejušanās tuvāko cilvēku sajūtās, vispār cenšos izvairīties būt empātiska - pirmkārt, tas rada papildu iekšējo stresu. un otrkārt, - līdzpārdzīvojumi, protams, tuvina cilvēkus, bet pilnīgi neko nepalīdz, ja ir problēma, bet tā ir gandrīz vienmēr, ja cilvēks ir emocionāli uzlādēts. un pārsvarā negatīvi.
es pieturos pie vienkārša principa - ja varu, - palīdzu, ja ne - netraucēju.

slieks      Lai nu paliek svešvārdi... :)
Vai iejūtos savu līdzcilvēku sajūtās, uztverē? Līdz galam noteikti nē, bet es tās respektēju. Katrs cilvēks savās sajūtās ir unikāls un tām ir jādod vietu izpausmēm. (Es nerunāju par slimīgiem gadījumiem, kad nepieciešama iejaukšanās).

ucibucis29      Jā, Deis, tā ir demagoģija. Ibo pieaudzis cilvēks, būdams empātisks, spēj sevi kontrolēt tā, lai pazītu un saprastu svešās emocijas, bet tām nepakļautos un saglabātu racionālu saprašanu par vislabāko veidu kā atbalstīt vai palīdzēt. Un arī racionāli rīkotos, lai palīdzētu.

Aigars53      M protams murgo... bet pateicoties emancipäcijai beerni bez mäteem aug.

_Krasula_      Atkarība no sava ego izpausmes formām un lomu spēlēm/aizvainotais, upuris, pareizais un tm./ vairāk vai mazāk piemīt visiem.Tik ne katrs to apzinās un vēlas vai spēj no tām distancēties.
"Lūdzu, saki man, ka es pastāvu, ka es neesmu nenozīmīgs".../c/.

_Krasula_      ....kad sievai japelna pasai.,vins uzvedas tiesi tapat ,ka uzvedas siev.,...ti...,dod priekšroku savam interesem nevis ģimenes pienakumiem./c/
--------------------------------------------------------
Interesanti, kas tās par savām interesēm, kuras šādos gadījumos vīrieši kā labu praksi pārņem no sievietēm? Vai tas ir Marseļa iztēles auglis, novērojumi jeb personīgā pieredze??

_Biezaa_oome      marsel, kas par kjiiseli tev beeninjos?

labriit      Mammu neesmu sapratusi, iejutusies.Tagad pati esmu vecāka un saprastu, bet mammas vairs nav.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu