Vai esat aizdomājušies?

Tad, kad Rūdolfs Blaumanis no tautas rakstīja savas "Skroderdienas Silmačos", darbojošos veču Pindacīšas, Tomuļmātes un Bebenes prototipi bija 42, 46 un 48 gadus vecas. Pindacīša vēl gāja meitas darbos kūtī, Tomuļmāte pieņēma bērnus pirtiņā, bet Bebene novārdoja rozi.
Tātad Blaumaņa laikos 46 gadus veca meitene jau bija darbam norakstīta.
Ābrams, kas no Silmaču krāsns augšas vēroja sava dēla mīlas dēku, bija 50 gadus vecs mārketinga speciālists.

Tā Pēteris Apinis par vecumu un pārmaiņām pasaulē.

rudzupuke26      Tas Apinis ar laikam domā,ka jauns un smuks pats ir. Dakteru brālībai pie mūsu dzīves garuma vai īsuma maz nopelnu.Drīzāk jau tam vairogam uz Eiropas pusi.Netikām pie viņu konservantiem.

antikrize      Spicis- aizdomājos, nu un ko tagad darīt?

byebye      izlasīju un nosmējos, ka es pēc Blaumaņa vispār esmu dinozauru kategorijā. bet labā ziņa ir, ka mīlestībai ar vecumu un gadiem nav nekāda sakara. tāpēc tie, kuri te sprēgā par sievietēm 46 gadu vecumā, nav gudri. un reti kurā valstī vīrietis tik pretīgi izturās pret sievietēm gados . kā es to zinu? man ir ar ko salīdzināt. citur pasaulē normāli cilvēki saprot, ka vecums ir tikai cipari pasē. un respektē vispirms cilvēku pašu kā personu, nevis viņa pases datus. tā ir atpalicība un nekulturālība-izsmiet sievieti tikai tāpēc, ka viņai vairs nav 18.

daa      aiziet džeks uz krogu,iemet ,no rīta pamostas sievvišķis blakus,kas tu tāda,kur uzradies,nu kā pats uzaicināji,pag pag cik tad tev gadu,sievietēm nejautā,cik dosi tik būs,,,,,,,,,,nu vecā nemuldi,cilvēki tik ilgi nedzīvo,re māmuļas ar kādreiz noder

inito4ka      ...piekrītu mr Jānim !! :) bet mūsu Vaikule izskatās labāk !! vot:) un ir vēt tonna ar fantastiskām sievietēm,starp citu ir tādas,kuras patiešām labi sāk izskatīties pēc 40 gadiem. Un ir fantastiskās sievietes,kā piem 79 gadus vecā angliete,kura piedalījās xfaktorā. / ir manā dienasgrāmatā :) /

Paula6      Kas tur daudz ko domāt..kā ooome saka, dzīvelīgi esam. Ne tikai jaunāki un spraunāki paliekam, bet arī garāki. Re...pat vecās piļu guļamistabu gultās vairs šodienas cilvēks nevar ietilpināties...diviem gulta ir par šauru, arī kājas pāri malām. Mumificējamies...jāpiekrīt.

JurisK      Vispaar jau Apinis nerunaaja par sievieshu speejaam vai nespeejaam, bet oho jau kaa parasti - puishi meitas, meitas puishus kaitinaaja:) Nupat nesen Riigaa satiku savu bijusho koleegji - ij nezinaaju, ka tik vecs! 77-os gados veel par chiifu uz lielaa velkonja ostaa rukaa, taads nevaljiigs, vajagot skriet uz eksaamenu, uz naakamiem 5 gadiem sertifikaats jaapagarina. Bet tur - 6000 jautaajumu! Kaads tur plaanpraats, tas vinjiem tur , rietumos, kur visu muuzhu penzijai kraaj, un kad nu sakraajushi - pamazaam mirst nost. Mums tam nav laika!:)

Barsiko      Par sevi ir jarupejas visos veidos. Un jasak krietni pirms Blaumantantu vecuma, tad ieguldijumi var but atmaksasies.

MaryClaire      vispār jā, piekrītu Jurim, tie, kas uzņemas lielu atbildību un pārsvarā ir ar nelielu ikdienas stresoru/adrenalīnu pilni, tiem demence kaut kā iet ar līkumu. Blaumaņa laikos smadzenes bija tas ķermeņa "loceklis", kas netika nodarbināts, savukārt, pastiprināti nolietojās pārējie ķermeņa locekļi - naturālās saimniekošanas mīnuss. tāpēc arī 50 gados cilvēks skaitījās ļoti vecs.
dzīvojam labāk, viennozīmīgi!
bet tepat blakus mēs noteikti pazīstam arī tādus cilvēkus, kas savas dzīves laikā smadzenes pielietojuši samērā maz, un varam ievērtēt viņus kā cilvēkus, - Blaumaņa tēli ir dzīvi arī mūsdienās, tieši pārnesot tā laika vecumu uz šodienām.

Arma      Intersanti, kur Spicis manījis, ka "Skroderdienās" Bebene prata vārdot? To jau tikai Tomuļmāte darīja (un vēl Kārlēns).:)

_Biezaa_oome      Par demenci runaajot, mani senchi , lai vinjiem vieglas, mira visi kaa viens pie pilna praata. Aciimredzot kaut kas visaa tajaa ir, dies vien zin, no kaa vinja celjas. Runaa, ka taas oomes, kuras visu laiku seriaalus vien luur un nav vinjaam ikdienas ruupju, aiziet shkjeersaam. Taas, kam ir ko dariit, taas kustina smadzenes. Veel runaa, ka tas it kaa esot no kkaadaam pretapaugljoshanaas tableteem, katraa zinjaa neviens to skaidri nezina, kaa ir ar taam oomeem, kas beerna praataa paliek.

coco      V sorok ļet- žizņ toļko načinajetsa...

Arma      Paldies, Spici! Bebenes dzīvošanas principu biju palaidusi garām:)

skaistkalnis      http://interesantifakti.ulinks.net tas arii!!!

rudzupuke26      Esmu Blaumaņa fane un novadniece arī.Apstākļus un vidi skatu katru dienu,personāžu īstie prototipi gan tik apkārtējos kapu kalniņos satiekami.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu