Bailes no negaisa

Tuvojas siltais laiks, bet pamazām jau piezogas stress, jo negaisi ir neatņemama šo gadalaiku sastāvdaļa. Vai gandrīz paralizējošas bailes no negaisa vispār ir pārvaramas? Kā? Vai tā vienkārši ir diagnoze mūža garumā...

MrJones      Nabaga autoriit,,,. Tagad visu sho paarlasot, nez vai buus kaads pozitiivs efekts...?/ ;(

spradzite1984      Njā-es ar esmu zaķpastala :) žalūzijas ciet, viss no elektrības laukā-omulīgāk bik, ja mājās vēl kāds ir; Ja naktī negaiss sākās-par miegu vispār varu aizmirst;

Aigars53      Automashiinäs iesper gan, bet tam, kas iekshä, nekas nenotiek. Fizikas likums... kä tur to büri sauc... Lidmashiinäs un citos trushu büros täpat. Cirkü meedz rädiit...

veejpuuta      Visdrošāk negaisa laikā stāvēt uz metāla tilta.

Paula6      Pagājušajā vasarā negaiss mani pārsteidza peldoties jūrā...skriet uz krastu negribējās..koku apkārt nebija, tikai dīvainā kārtā somā atradās lietussargs. No malas laikam izskatījās jocīgi (cik bīstami nezinu), bet mēs ar draudzeni dejojām jūrā negaisa laikā zem lietussarga...
Patīk negaiss, zibeņošana...kad sēdi dīvānā ietinusies siltā pledā un vari malkot vīnu.

AivarsN      Dažiem,kam zibens trāpījis,pēc tam parādoties ekstrasensoras spējas,protams,ja izdzīvo.Patīkams bonusiņš,vai ne?

inito4ka      ...es arī esmu no tām ,,trakajām,, kurām negais patīk!! :) tas ir tik fascinējoši.....
Pamēģini arī Tu,ieraudzīt tur,ko savādāku>>> krāsas piemēram. Jebkura fobija ir izdomāta /pamatā/ un ieķeras zemapziņā. Ja padomā nedaudz savādāk,var sevi pārvarēt. ja tik ir vēlme :)
iesākumā,tā pabiežāk pabubini---- man patīk negais,man ļooooti patīk...tas ir skaists :) utt.

JurisK      Vispaar joens labu domu izteica! Tik jaanotraapa iistais gadalaiks un uz ekvatoriaalajiem apgabaliem prom! Atminu - Aafrikaa taa pat bija pa naktiim - vieni zibenji, jau vairs nemani, kursh kuram peerkona ruucienam piederiigs! Peec taadiem negaisiem muusu Latvijas zibentinji tik taadas briinumsveciites:)

MaryClaire      es arī ilgi baidījos, līdz apmēram 27 gadu vecumam. zinu par ļoti precīzi to laiku, kad tās vienkārši pazuda, jo bailes uz mirkli pārtapa bezspēcīgās dusmās - šāda viena negaisa laikā pie manas mājas negaiss [kopā ar zibeni, pērkonu, ļoti lielu vēju] tika izgāzts ļoti skaists un mīļš koks - mana lapegle, kopā ar bērzu, man likās, ka sirds pārlūzt, pilnīgi kā afektā izskrēju laukā negaisā, pērkonā, zibenī, izlamāju to negaisu [tagad šķiet tik bērnišķīgi], un tikai vēlāk sapratu, ka manas nāvīgās bailes ir pazudušas.
es teiktu - "kļin kļinom višibajut", varbūt palīdz mana pieredze? ...

w_cream      Nav labākas sajūtas kā pārvarēt bailes....

lasminaxxl      Es arī esmu pilnīgi "beigta" negaisa laikā . Cik sevi atceros , visu laiku tā bijis . Maza līdu zem gultas , lai mani zibens neredz . Gaidu vasaru , bet baidos no negaisiem, tad sēžu nakti pie galda , dzeru nervu tableti - par gulēšanu vispār nav ko domāt.
Man tās bailes laikam diagnoze uz mūžu! Nezinu kā pārstāt baidīties !

av2      polss ribas....neliidz?

lacenss      .....iedomājies ka aiz loga kāds kaut ko metina un tā ir tā spožā gaisma un rūcošā skaņa nāk no reaktīvās lidmašīnas...ja mājā uzstādīts zibens novedējs,tad nav ko baidīties...

hefny      re,lācens jau pateic;
ja ..uzstā´dits zibens novedējs.
bija,tās drātis bozīgie notina,nodemontēja! un jaunu sistēmu lkt,-taspats rezlāts...bomžus barot vēl plusā???tāpēc jau IR bail...o neko jau nevar savā labā izdar´´it,ja nav miljoni konta un sāvēju sargposteņi-kā šai valstī tiem varas vīriem un saraustajiem miljonu turētājiem.....zibeņi, ´wķit sper tagad pat rīgā trakāk kā agrāk,jo nav jau to novedēju laikam.

selnija_      Viena no fobijām. Domāju maz ir tādu, kam fobiju vispār nav. Vairums pat varbūt neapzinās to, jo nav bijušas attiecīgas situācijas. Muktiana kā vienmēr visu izstāstīja, ne ko pielikt, ne atņemt. Nezinu gan kā var tikt no tā vaļā. Ja vien ir apņemšanās, ja ar to nevar sadzīvot, tad jāmēģina. Lai veicas!

Lucy      pērkona negaiss arī man nav patīkams,reiz iekūlos braucot no laukiem tādā,nezināju ko darīt,izmisums bija liels,lija tik stipri,ka kādu 1,5m tik priekšā redzēt varēja un zibeņoja,dunēja viss ,briesmīgi ,likās ka auto no ceļa nostums...un tas tā atkārtojās no Valmieras līdz Sēnītei 3x,pāriet un atkal,bet es cīnijos braucu lēnām uz priekšu,mājās kad esmu arī ir neomulīgi,jau no bērnības esmu stresojusi,bet tik traki,kā tev nu nav gan...ko darīt nezinu,vnk jānogaida.Šovasaru sola navīgi karstu un ar negaisiem,tad nu saturamies:)

Deisa      Pamēģini atcerēties, kad pirmo reizi sabijies no negaisa. Kāpēc? Kādas bija sajūtas, domas, kas pārņēma (izbiedēja troksnis, bailes, ka nomirsi, vai kas cits)? Kurā ķermeņa daļā sajuti šīs emocijas? Tik nesaki, ka galvā, galva tikai emocijas iztulko mums saprotamā veidā, bet sajūtās tās rodas kādā ķermeņa daļā. Ja ķermenī nekur izmaiņas nejūti, tad bailes ir tikai uz prāta bāzes, no liekas informācijas, ko esi "saēdusies".
Kad būsi apjautusi cēloņus, tad arī varēs saprast, no kurienes sākt rakt, lai šīs bailes izlobītu.

Deisa      Pašai bērnībā arī bija baisi, jo vecmamma kopā ar tautasdziesmām muļķības samācija, ka Dieviņš dusmojas. No dusmām arī baidījos - jo skaļāk pērkons bija dzirdams, jo vairāk likās, ka tieši uz mani tā pamatīgi dusmojas. Kad paaugos un sapratu, ka tas tik tāds teiciens, aizgūts no pagāniem, tad arī baiļu vairs nebija. Zinu, ka nav prātīgi, bet pāris reizes negaisā pat esmu peldējusies - kaifs. Bet pirms pāris gadiem biju laivu braucienā, kad uznāca pamatīgs negaiss un zibens šķēlās turpat acu priekšā, gāza kā no spaiņiem, a mēs ar puiku laivā, airējamies. Sajūta super!!! Fantastiski!
Vispār jau no jebkuras fobijas var atbrīvoties, ja var tikt vaļā no galvenās - bailēm mirt.

joens      Vispār aš skaudība ņem, kur jūs tos zibeņus un pērkonus tādā daudzumā ņemat, ka atliek laika baidīties? Tāpat kā no lidošanas (gribu pie loga), arī no zibeņu vērošanas kaifoju. Tikai gan tie vieni, gan otri nav nemaz tik bieži un ātri beidzas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu