Savu viiru sievas

Nesen biju beerees. Pailgas slimiibas rezultaataa nomira maasas viira teevs. Labs cilveeks bija, skaisti pavadiijaam.
No vienas puses viss ir loti aizkustinosi - lidz zelta kaazaam nenodziivoja meenesi un tos pedejos 4 gadus nodziivoja tikai taapeec, ka sieva uzneemaas visu kopsanu; ja buutu palicis slimniicaa, sen jau vinja vairs nebuutu.
No otras puses - tagad, kad sieva ir palikusi viena, visiem vinai ir "jaapaliidz". Arii man, jo dziivojam vienaa pilseetaa, es sanaaku vistuvaak. It kaa man nav gruuti vinju liidz veikalam vai tirgum paraut, bet kaapeec man tas vienmeer buutu jaadara? Visi mees esam pieaugusi cilveeki, laukaa ir 2015. gads, katram vajadzeetu pasam ar sevi tikt galaa...

Vispaar esmu ieveerojusi, ka ir taada sieviesu kategorija, kuras agraa jauniibaa veiksmiigi apprecas, ne ar bagaatu, jo kurs jau mees jauniibaa esam bagaats, bet ar taadu, kuram ir galva uz pleciem un rokas no pareizaas vietas aug. Un tadam sievieteem parasti viss sadziiviski un bernu zinjaa ir nokaartots un taadaam loti patiik pamaaciit citas, mazaak veiksmiigas. Bet fakts ir, ka paarsvaraa jau visu dziivi un sadziivi ir saorganizeejis vecis; ja taa veca nebuutu, tad saubos vai vinaam buutu pat 25% no taa kas vinaam ir.
Vai man vienai liekas, ka cilveeka patieso veertiibu nosaka tas, ko vins pats ar savaam rokaam un smadzeneem reaali ir izdariijis nevis tikai iistajaa laikaa ir pamaniijies nograabt iisto cilveeku?

dorfija  Manā skatījumā cilvēka patieso vērtību nosaka tas-kāds viņš(-a) ir..tā cilvēciskās vērtības.

Tinte  Un ko par izveidojušos situāciju saka viņas dēls, vedekla un mazbērni (viņiem taču vajadzētu būt jau vismaz 25-30 gadi)?

jozolsen  Skaudība mijas ar realtāti.

ne_meklejumos  Esmu no tās nīstās kategorijas, aprecējāmies jauni un bijām pliki kā baznīcas žurkas. Kopā lēnām augām un veidojām kopdzīvi.Vēlāk, kaut arī varēju atļauties nestrādāt, kamēr savus trīs dēlus audzinājām, nejutos kā liekēde vai izmantotāja. Muļķīgi uzskatīt, ka bez vīra nebūtu ne tā ne šitā. Tieši otrādi, sapratne un labs ģimenes mikroklimats, ļauj vīrietim sevi veltīt darbam, dod dzinuli rūpēties par savējiem.
Katram ir savs līdzjūtības slieksnis, ja nespēj saprast un palīdzēt no sirds, labāk nevajag. Arī 2015 gadā sāp tik pat skaudri kā agrāk, cilvēki iemīlas un veido ģimenes bez nogrābšanas.
Tā sieviete kopa savu vīru jo mīlēja, gan laimē gan nelaimē kopā, kā gan citādi iespējams.

Edgars37  Ta ari neizpratu, kadel Tev jarupejas par masas viramati? A par tiem, kam galva uz pleciem un rokas no pareizas vietas aug...;D, it ka JA, bet, gadas ari, ka parstaj no pareizas vietas augt...seviski, ja gadas, ka banka kreditu paprasa atpakal vai kada cita liksta piemekle, daudz tadu veiksmigo;D!!! Ta ka dzivo vien savu dzivi un neskaties uz svesu, nav verts;).

no_matter  SintijaJ
A Tu vari paskaidrot, ko Tev tas dod, ka kāds te pasaka, ka viņa nav riktīga un ka Tu esi tā vissakarīgākā būtne uz pasaules? (un pirms piesauc atkal tēmu, paskaties ko pati esi uzrakstījusi kā pieteikumu "Savu viiru sievas") Vai nav galvenais, ka pati esi apmierināta ar SAVU dzīvi?

Cik Tev gadiņi? Jau jau mācēji oho profilu izveidot, tad varbūt jāsaprot ka mēs visi neesam vienādi un ka patiesībā visvairāk katrs kaitē pats sev ieskaidrojot, ka esmu perfekts, bet visi citi idiņi. Tas, ka es, piemēram, uzskatu, ka kāds ir idiņš, norāda tikai uz manu uztveri un (ne)domāšanu un ja pati ar to nemāku tikt galā, tad neviens man nevarēs palīdzēt.

Sorry par moralizēšanu, pati jau ar vēl tikai to sāku saprast...

Ar_saulainu_smaidu  Citēju: "...tos pedejos 4 gadus nodziivoja tikai taapeec, ka sieva uzneemaas visu kopsanu; ja buutu palicis slimniicaa, sen jau vinja vairs nebuutu. No otras puses - tagad, kad sieva ir palikusi viena, visiem vinai ir "jaapaliidz". ... katram vajadzeetu pasam ar sevi tikt galaa...
...ir taada sieviesu kategorija, kuras agraa jauniibaa veiksmiigi apprecas... Un tadam sievieteem parasti viss sadziiviski un bernu zinjaa ir nokaartots... Bet fakts ir, ka paarsvaraa jau visu dziivi un sadziivi ir saorganizeejis vecis; ja taa veca nebuutu, tad saubos vai vinaam buutu pat 25% no taa kas vinaam ir... Vai man vienai liekas, ka cilveeka patieso veertiibu nosaka tas, ko vins pats ar savaam rokaam un smadzeneem reaali ir izdariijis nevis tikai iistajaa laikaa ir pamaniijies nograabt iisto cilveeku?
Par ko īsti jautajums:
a) par to, vai sievas vērtību nosaka tas, ka viņa visu mūžu rūpējās par ģimeni un pēdējos 4 (!) gadus kopa vīru, ar kuru kopā nodzīvoja ilgi un laimīgi;
b) vai viņas vīra vērtību nosaka tas, ka viņš nodrošināja sievai labu dzīvi ilgu gadu garumā, par ko sieva dzīves beigās viņam atlīdzināja;
c) par to, vai tavu vērtību nosaka tas, ka papildus savām lietām spēj, bet nevēlies atbalstīt arī kādu, varbūt, ne īpaši tuvu cilvēku;
d) par to, ka kādai īsti nav palaimējies, un nav tā, "...ka paarsvaraa jau visu dziivi un sadziivi ir saorganizeejis vecis"?
Ko nozīmē cilvēka vērtība, ja katram vērtību mēraukla ir atšķirīga?

adamsone  "Pamanījies nogrābt īsto cilvēku" ???? Un kas tev liedza? Skaudība: nožēla = 1:1, bet kāpēc tu te uzdod jautājumu? Gribi - palīdzi, negribi - nepalīdzi, pienākuma tev nav. Sirds nemierīga, saproti, ka nepalīdzēt nav tā kā labi, bet nu beidzot vari viņai parādīt "gde raki zimujut"? Šādas tumšās puses cilvēkiem mēdz būt, tak varbūt nevajag tās izlikt vispārējai apskatei.

Ar_saulainu_smaidu  Vai ... cilveeka patieso veertiibu nosaka tas, ko vins pats ar savaam rokaam un smadzeneem reaali ir izdariijis nevis tikai iistajaa laikaa ir pamaniijies nograabt iisto cilveeku?
Tad pēc tavām domām sanāk, ka tas, kurš nogrābis īsto, nav neko verts, jo viss viņam tiek pienests uz paplātes, vai tā?

Ar_saulainu_smaidu  Nu šajā gadījumā jāsaprot, ko nozīmē 4 gadus kopt slimu cilvēku... cik saprotu, viņa ar to ir tikusi galā viena pati. Visas lietas bija uz viņas pleciem, viņa bija atbildīga par visu, būtībā no viņas bija atkarīga otra cilvēka dzīvība. Un te - vīrs mirst, viņai bez sāpēm un depresijas vēl arī tukšums un sajūta, ka nevienam neesi vajadzīga... Rokas nolaidās.
Ļaujiet viņai būt noderīgai, vajadzīgai! Lai viņa uzada, piemēram, kādu šalli, vai pasēž ar bērniem, nu kaut kā lieciet viņai atkal sajusties vajadzīgai un varošai, kaut uz brīdi domat par kaut ko citu, izņemot savu lielo zaudējumu!
Tas ir līdzīgi, kad lielā vecumā cilvēki lauž kaulus: viens spītīgi trenējas, darbojas, izveseļojas un dzīvo vēl ilgi un skaisti, bet cits - noguļas un pēc laika nomirst...

Ar_saulainu_smaidu  Un vēl, ja neattiecināt uz vecenīti, tad - neticēšu, ka cilvēks, kurš nogrābis īsto, neko savā dzīvē nav izdarījis. Visdrīzāk, mēs no malas to vienkārši neredzam. Kā senā indiāņu paruna saka: "nespried par citu, kamēr vismaz 3 dienas neesi pavalkājis viņa mokasīnus" :)

Postremo  un ja Tev.....ev vajadzees paliidziibu, a? Un tad tuvaakaa radiniecci saliks pa visiem portaaliem ssitaadus jautaajumus ? :((((
Un , jaa, veiksmiiga ( labaa noziimee) divu cilveeku savieniiba var veikt, radiit briinumus, kas paaareejiem tikai sapnos raadaas :))

Geisha  Kāpēc domā , ka viņa "nogrāba īsto veci"? Varbūt vīrietim viņa bija dzīvē viss dēļ kā dzīvot, elpot un strādāt. Domā, ka viņu kopdzīvē viss bija saulaini? Tā jau arī ir tā mīlestība. Esmu daudzus tādus vecīšus sastapusi. Sirds sildās viņu sabiedrībā. Bet, ja Tev ir apgrūtinoši babulīti aizvest uz veikalu tad neved. Cilvēkus vajag vienkārši mīlēt un tad jau nav grūti kādam arī kājas nomazgāt vienalga vai tas ir vecs vai mazs.

edora  :) šķiet, ka esi APvainojusies uz visu pasauli? Nez, cik tantei ir gadu? Varētu būt pie 70-80? Vai tiešām var dusmoties uz tik vecu cilvēku par to, ka viņam ir jāpalīdz sadzīvē?
Atbildot uz tavu jautājumu, jāsaka, ka - gan, gan - cilvēka vērtību nosaka ne tikai prāts un darbs, bet arī prasme atrasties īstajā vietā, īstajā laikā. UN VĒL mazliet spēja iejusties otra cilvēka ādā, ne tikai šņukstēt par savu pašas nožēlojamo existenci... tev taču neviens neko nost neņem?

juber  Dots devējam atdodas!

chaachaa  viss tas, cik naudas, mantas paliek pēc cilvēka, ir fuflo. galvenais, kas paliek aiz tevis, ko esi radījis ilgtermiņā - bērni, attiecības, ģimene; kas cits (grāmatas varbūt, mākslu radījis, varbūt debesskrāpi uzbūvējis, varbūt izveidojis kādu nacionālo parku) - paliek mazsvarīgs. īsi pirms aiziešanas, visiem svarīga ir tikai ģimene. un ja tās nav, dzīve ir izšķiesta lieki. vienīgais, kam ir vērtība - ģimenei. tieši tāpēc, visi palīdz viens otram ģimenes ietvaros. neatkarīgi, tuvs vai tāls, radi ir radi. domā par to, kas būs, ka tu būsi veca, vai būs kāds, kas palīdzēs, kas pados ūdeni, kas aizvedīs uz veikalu. ja atbilde ir nē, tad... arī tev dzīve tiek izšķiesta. negribi īsti palīdzēt, nedari, darīt caur "nehoču" nevajag nekad. tomēr, ilgtermiņā tas atmaksājas. labie darbi ir jādara.
nogrābt īsto veci arī vajag mācēt. īstie veči nekad neskatīsies uz vienkārši skaistu meiču bez satura. tātad, arī viņā bija kas, un man jau liekas, ka ar viņas palīdzību, tas vecis beigu beigās arī dzīvē visu dabūja. attiecībās, ģimenē, uzsvars tiek likts uz prasmīgu un gudru sievieti, kas (kā jau esmu ne reizi teicis), no končennā alkaša uztaisīs veiksmīgu biznesmeni ja mācēs izmantot to, ko daba viņai devusi un savas iemaņas (neiet runa par geišas tipa sievietēm).

bredlijs  Kas par teicienu nogrābt? Jums Sintija J dzīvē nav veicies,esat pilna skaudības...labāk sāciet dzīvot nevis publiski aprunājiet savus radus......

Rashela  Sievietei ir vajadzigs vīrietis. Un tas ir pareizi, ka viņš visu organizē. Būtu bijis vel labāk, ja būtu noorganuzejis ko sievai iesākt pēc viņa nāves... Otrs variants - lai šamējā meklē jaunu vīru. Gan jau jūsu pagastā netrūkst vientuļu kungu :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu