mīlēt sevi

kā Tu to izproti, vai nav grūti un vai to darīt nav jāmācās visas dzīves garumā?

limonija  Man pieņemamāks šķiet jēdziens - pašcieņa...Tā pašmīlēšana vienmēr asociējusies ar narcisismu./Laikam esmu baisi vecmodīga:)/

neko  VECA_PIEPE : un kā tad tas jāuztver?:) Kaut vai ja vīrietis salauž kāju, tak sieviete jebkurā gadījumā 2x vairāk pārdzīvos un vel pat vīrieša vietā paraudās. Tad priekš kam censties to darīt pašam ja ciem sanāk labāk?:)

likky666  Sevis mīlēšana vairāk vai mazāk ir pastāvīgs darbs ar sevi, protams, ja cilvēks nav savtīgs egoists un narciss. Reizēm ir grūti- ja šķiet ka esi kādam nodarījis pāri ar savu rīcību, bet reizēm tas notiek dabiski.

Kā es izprotu sevis mīlēšanu? Tas sevī apvieno visu kas liek būt harmonijā fiziskajam un garīgajam "es".

fargo  tā, jurk, ir tāda perversa kristus vārdu sagrozīšana no noteiktu ļaužu kategorijas puses. nekādā veidā un nevienā vietā cilvēks nav aicināts nodarboties ar pašmīlēšanu. kristietim vajadzētu turēties no šādām pašmīlēšanas koncepcijām starpkontinentālo raķešu rādiusa attalumā. nu, tā lai vispār nav tuvumā.

neko  jautājums: vai to var interpretēt kā "mīli savu tuvāko kā sevi pašu!" = "es pret citiem tik pat prasīgs kā pret sevi?"

boogeyman  Izklausās pēc 100% egoista.

Svece  Jurks- kristietim
Mīli savu tuvāko kā sevi pašu. Pielabo- bet kaut kas tā ir bībelē. Kā tu mīlēsi citus , ja nemīlēsi sevi.

jokapec  Kā var sevi nemīlēt?

_Krasula_  Man šķiet, ka pietiek ar sevi sadzīvot. Nē, nu vajag dažkārt sevi arī pasaudzēt un palutināt; citreiz paņemt aiz krāgas un sapurināt. To vairāk vai mazāk protu. Būt pret sevi prasīgam?/iepriekš izskanējusi doma/- jāatzīst, ka tas padodas sliktāk. Daudz sliktāk.

suns  lai kā arī to nepatiktu atzīt, bet šoreiz fargo 16:50 ir 99% taisnība.

orhidea  Ja pats sevi nemīlēsi ,tad kāpēc, lai citi tevi tādu ,nemīlamu, mīlētu ?:)

Ananda_A  Es sevis mīlēšanu saprotu ar to, ka cilvēks iepazīst un lieto savu dievišķību un neļauj citiem sevi pazemināt.
Cilvēks nav tikai fiziskais ķermenis+prāts! Tāpēc tīksmināšanās pie spoguļa, pieēšanās līdz nemaņai, vai citas pārmērības, vai lielīšanās ar saviem sasniegumiem, nav sevis mīlēšana.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu