Kā mīlēt sevi.

Man te kārtējo reizi pa dzīvi pamanījās pārmest ka es sevi nemīlot.
Aizdomājos; ko nozīmē mīlēt un kādas ir tās izjūtas zinu visnotaļ labi. Un taisnība vien ir - neko pat attālināti līdzīgu attiecība uz sevi nekad jutis neesmu. Tad nu tie/tās kas mak sevi mīlēt - var būt pamācīsiet kas ar sevi jādara lai to dabūtu gatavu?

AivarsN  Ir iesākusies masveidīga ķēdes reakcija. Vecāki nav veltījuši pietiekami daudz uzmanības un mīlestības saviem bērniem,bet tie jau pieauguši nespēj to nodot tālāk sev tuviem cilvēkiem un arī sev,jo nezina,kas tā mīlestība vispār tāda ir. Dievs ir visur un ik katrā no mums. Ar mīlestību pret visu pasauli mēs mīlam arī sevi. Atceros,kā mani vecvecāki mācīja man saudzīgi un ar labestību izturēties pret sunīti,kaķīti,puķēm,kokiem,ar viesmīlību uzņemt katru cilvēku kas atnācis. Šaubos,vai kaut daļu no tā apgūst tāds silītes un bērnudārza audzēknis,kurš kā mazs putnēns pirms laika izgrūsts no ligzdas. Kas tur ko brīnīties,ja cilvēki šodien nejūt cieņu pret saviem vecākiem,bērni šķiet kā traucēklis un milzīgs apgrūtinājums. Cilvēks labākajos gados uzkrājis gan mantu,gan lielu dzīves pieredzi,bet ko ar to lai iesāk? Varētu ar to dalīties,nodot tālāk,bet kam un kāpēc?
Varētu kādu mēģināt mīlēt,bet kā to īsti darīt,nekaitējot sev un vai viņš mīlēs mani? Ka tik es kādam ko neiedodu par daudz,jo diez vai dabūšu atpakaļ. Jau no agras bērnības cilvēki spiesti dzīvot pēc džungļu likumiem,tikai ģimeni uz tiem neuzcelt.
Ir grūti sevi mīlēt,ja tevi nemīl neviens. Ja tevi mīl sieva,bērni,mazbērni,tad tamdēļ vien jau vērts ir sevi mīlēt,jo pats taču esi to godam nopelnījis.

jurks  jaa! Vinjsh or visur, pat akmenjos, jo arii tie ir Vinja radiiti!!! un pareiza attieksme pret sho Vinja radiito pasauli ar cienju un pietaati, mees pretii sanjemsim miilestiibu arii pret sevi, jo sajutiisimies kaa Vinja radiiba, dalja no Vinja, kaa dievi- pareizajaa izpratnee!!! Bet mums ir tas gots veersties pie Vinja, caur Vinja Deelu Jeezu!!! ar to mees esam kaa radiibas kronis!!

shining  Kā? Nedomā par reiz izjustām augstām jūtām pret sievieti, bērnu, jo sevis mīlēšana sajūtās ir kas cits. Visā ko darīsi var iebraukt galējībās, tādēļ laiku pa laikam sev jājautā "vai es gribu justies tā, kā jūtos?", jāmeklē tas gaisīgais sweetspot, kur vēl neiestājas dīka paštīksme, bet arī ir neliela izaicinājuma sajūta. Sāc ar būšanu laipnam pret sevi: vairies no mentālas šmuces, arī paša radītas!

sieviete_1968  Nemīli Tu sevi,neko-NE-MĪ-LI!
Piemēram es-savā rožu ziedlapām bārstītajā dzīves ceļā uzsverot savu unikalitāti-atrodos faktiski un praktiski vienos atvaļinājumos. Es sevi mīlu. :)
Nu nopietnākās problēmsituācijās arī izplūdīšu pāris A4 formāta lappušu garumā rakstiskā veidā pa piemēru ņemot AivarsN pusdivos naktī. :)
Un aizmirsti ko Tev teica riks086. Viņš ir slīpēts nelietis,kurš savtīgos nolūkos vēlās iemidzināt Tavu modrību šai jautājumā. :)

Tessa  man tieshi otradi, shkjiet, ka tu esi liels egoists, nevienam nepakartojies un nenjem vera tuvako velmes. tev caur pukjem ir pateikts, ka tu sevi nemiili, cerot, ka tieshi no savas apbriinojamas peronas tu atrausies un pieversiisies tam, kam tu patiic, bet nedomaju, ka pulem bus rezultats.
plus vel tu publiski pajauta, lai pashapmierinat ego, kursh bez ta jau ir megaliels.
nemainiisies tu. un nekad nemiilesi otru. tikai sevi.
skats no malas, neka personiiga.

uusins  Pārmest kādam - nevienam nav dotas tādas pilnvaras. Jo neviens pilnībā nezina, kam otrs gājis cauri. Tas nu tā.
Es sāku ar to, ka ieklausījos sevī. Sāku darīt to, kas man bija nepieciešams. Turpināju darīt to, kas mani aizrāva. Pārtraucu sevi lauzt un mocīt ar to, no kā neguvu gandarījumu, kas mani "gremdēja". Jūtoties harmoniski, saskaņā ar sevi, sāku labāk justies pats un vairāk pozitīvā spēju dod apkārtējiem. Un tā notiek itin visā - sadzīvē, sportā, attiecībās - jo vairāk es atdodu no sevis, jo vairāk saņemu atpakaļ. Un, ja reiz viss nāk atpakaļ, tad: ko dod projām - labo vai slikto?
Vienkārši sakot, es sāku mainīt (sevī) to, ko bija iespējams mainīt un pielāgojos tam, ko izmainīt nav manos spēkos.

Man ir savi kritēriji, skatījums, pieredze, kas labs, kas nē. Kādam citam tie ir atšķirīgi. Bet tas ir cits stāsts :)

jozolsen  Vot.. Gavare sevu mīl...Paķer savus 7 bērnus un pie bijušā mīļakā..Bērnu intereses- dzīve pie kājas un pārējie arī pie kājas..Mācies

fargo  "Pārmest kādam - nevienam nav dotas tādas pilnvaras."
un kāpēc tad tu tā dari?

marselis  sac ar patmilibas jebkadu formu
tur cels paversies uz narcismu!

Sevis milesanas teorijas,tas ir egocentrisma strupcels!
Neticu tiem,kuri teiks kad caur sevis iemilesanu , milesanu var milet citus!
Atkartosos velreiz,ko tad ar SEVI saprot? Individualais ES ,EGO?

marselis  neko...
loti teicams jautajums,SUPPER -,ta dzilums ,noslepumainiba,tragisms,simbolika un UZVARADS !
Ceru, ka spesi artas atbildes !

Skarlete  Mēs visu daram caur sevi! Citādāk apkārtējo pasauli saprast nav iespējams. Un jo vairāk ir pieredzēts, jo dziļāk var saprast otru, arī mīlēt. Tomēr galvenais ir tikt skaidrībā un sajust sevi - ko es gribu, kas man patīk, uz kurieni es eju...??? Dažiem, iespējams arī Neko, tas ir ielikts šūpulī...bet arī tad pienāk brīži kas liek padomāt!:))

VECA_PIEPE  Man te kārtējo reizi pa dzīvi pamanījās pārmest ka es sevi nemīlot.(c)

1. Neko, to viennoziimiigi nevar teikt par Tevi.
Tam cilvim, kursh par to ir uz Tevi noraadiijis, pasham nav iistas saprashanas par sevis miileeshanu vai nemiileeshanu.
2. Cilvis, kursh sadziivo saskanjaa ar sevi un adekvaati izturas pret savu dziivi, ir iemaaciijies sevi gan laikaa paslaveet, gan arii laikaa savu riiciibu kritiski apsveert,...ir pietiekoshi par sevi paarliecinaats, lai atljautos par sevi reizeem arii pasmaidiit.
Sevi cienoshs cilveeks miil sevi un miil savu cilveecisko buutiibu.

Tevis izteiktie viedoklji PA publikaacijaas, ir pietiekoshs arguments, kas izsaka sevis cienosha cilveeka praatojumus.

spaarnu_meitene  akdies, es tak nevarēju atcerēties, kuru tēmu bija jāieliek - pareizi, par sevis mīlēšanu !!!

Jā, Neko - Tu sevi nemīli, tas tak zābakam skaidrs :D

spaarnu_meitene  bet ja nopietni, tad - man mīlēt sevi nozīmē : mīlēt savējos, cienīt, rūpēties un gādāt, arī par sevi neaizmirstot, tomēr nedzīvojot absolūtā sevis pārslavēšanā, ka es esmu, tāpēc jau esmu nopelnījusi visu.

HRDS  Mīlēt Sevi nozīmē... Dzīvot tā, kā gribi pats citiem neizdabājot... :)
Saki atvaļinājumā nēsi bijis 15.gadus un brīvdienu Tev nav... :)
Tas nozīmē, ka dari To kas Tev ļoti patīk.. :) Apsveicami...! ja tā..
Bet ļoti traģiski ja Tu to dari dēļ kāda...vai kāda vietā... ;)

limonija  Darbaholiķi patiesībā mīl tikai sevi, lai cik tas neizklausītos dīvaini. Viņus itin nemaz neuztrauc tas, ka kādu var besīt tā mūžīgā strādāšana;)

Ananda_A  Lai te ko katrs teiktu, tā būs tikai vai nu viņa reālā pieredze vai priekšstats no lasītā dzirdētā par sevis mīlēšanas praksi. Vienalga tas nebūs tā, kā vajag tieši tev.

Pat, ja ņemtu nopietni visus šeit dotos ieteikumus un tiešām tā arī sāktu sevi mīlēt, vienalga atnāks kāds(kāda) un pateiks, ka dari nepareizi.

Vislabākais ir tas, ka tam kritiķim būs taisnība. Jo, ja šis pasākums-sevis mīlēšana ir kā atsevišķs dzīves štutrmēšanas brīdis, kaut kas līdzīgs sestdienas talkai, tad tās kampaņas var sanākt un var arī neizdoties. Un vispār, ja šeit tu raksti tā kā reāli dzīvo, tad ar tevi viss ir kārtībā un tam gudrītim ir slēptie nolūki nevis pārliecība, ka tu sevi nemīli:DDD

uusins  Paldies, fargo (11:55) par aizrādījumu! Jā gadās. Bet es mācos no jebkādām kļūdām :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu