Vai Labs Cilvēks mēdz būt arī profesija?

Kādos gadījumos jūs uzskatāt, ka viņš vai viņa ir Labs Cilvēks bet nekas vairāk, un vai tā domāt nav kļūdaini, jo galu galā ja jau uzskatām vienu vai otru par labu cilvēku, tātad kāds cits no tā ir ieguvējs, kaut kādu labumu no tā kāds ir guvis

Deisa  Man ar terminu "labs cilvēks" šajā kontekstā nezin kāpēc asociējas tāds parastā, melnā darba darītājs, kas ar atbildību dara savu darbu, neviensm neko sliktu nevēl, ir labvēlīgs, bet savā dzīves uztverē ir prasts kā zirga deķis. Un tad dāmas tādu satiekot saka, ka cilvēks jau labs, bet ne priekš viņas.

zebs  Es katru cilvēku, kuru satieku pirmo reizi, uzskatu par labu cilvēku. Tik ilgi, līdz tas pats ar savu rīcību neliek par sevi (viņu) domāt citādāk.

marselis  neko
ka uzskaitisi oponejosas puses visus labos-sliktos darbus,ka tos vertesi pec kadas individualas vertibu skalas?vai kaut ko labu nepalaidisi garam,vai sliktam nepiedevesi parlieku sliktumu?
CILVEKS-,tas butu visparejs jedziens,kaut kas no humanoidiem,homo sapiens,
un vai seit var izdarit personigos vertejums-,"vins man patik-nepatik?Ja vins nav pec mana prata, neglauz mani pa spalvu-,tad vins ir CIRVIS?
Domaju,ka noproti,kad jebkura darbiba katrs var saredzet savu labumu vai sliktumu,bet tas pec butibas nenoteiks to vai vins ir CILVEKS vai ne? Ricibu varetu vel kaut ka vertet pec kopejiem kriterijiem,bet nosvert visu vina dzives darbibu-,nez vai,nez vai!

Ir gadijies dziv.sastapt cilv.,kura darbiba sad tad likusu domat ,kad vins ir "redisins",bet kritiska bridi vins paradijis parsteidzosi pozitivas darbibas,kuras nez vai cits butu spejis izpildit!

Bazhix  neko, tieši tā arī ir, ka nepazīstu :) Un tāpēc man labāk patīk Tevi uzskatīt par labu (pat, ja tā nav taisnība), nekā sliktu. Pēc Tavas definīcijas Tu man sanāktu slikts - neko labu taču Tu man neesi izdarījis :)

neko  Bazhiks: man savukārt nepatīk fantazēt par cilvēkiem ko nepazīstu un godīgi atzīstu ka vienkārši nepazīstu/nezinu.
Es noteikti neteiktu ka "Bazhix ir slikts cilvēks" jo man nav pamata tā apgalvot - bet tieši tā pat man nav pamata nav pamata domāt ko labs. Vienīgā patiesā atbilde ir "nezinu".
Citādi sanāk kā vecajā anekdotē par rakstnieku savienības kongresu kur runātāji viens pēc otra kāpj tribīne un stāsta ka viņiem patīk vai nepatīk grāmata ko viņi lasījuši. Bet viedoklis ir....:)

marselis: parasti pietiek ar manu subjektīvo viedokli. Nu vismaz priekš mani paša ar to pietiek. Ja tā nopietni - nu kam man abstrakts "objektīvais viedoklis"? Ja cilvēks man subjektīvi patīk, tad patīk, ja nepatīk nu tad nepatiks pat tad ja objektīvais (vairākuma?) viedoklis par viņu būs labs.
Teiksim te ne reti pieminētā Kardašja.. miljoni par šamo sajūsminās. Man lielas "briesmīga paskata sieviete". Un baidos nekādi "objektīvie fakti" to izmainīt nespēs.

bumpastiks  Tas ir dvēseles stāvoklis.

Geisha  Iesaku izlasīt grāmatu " Tumsas gaišā puse" vai "Gaismas tumšā puse". Līdz galam tā arī neizlasīju, jo ļoti filozofiska doma ir šajā grāmatā. Ne vienmēr baltais ir tiešām balts un melnais melns. Kādreiz melnajā ir vairāk cilvēcības nekā tajā uzfrišinātajā baltajā. Vis dzīvē ir relatīvs. Es personīgi neuzticos tiem saldi, lipīgajiem glaimotājiem. Zapodlo gaidu no viņiem. Biežāk arī sagaidu - nu lien ārā no viņiem tie tārpi. Lien.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu