Tikko izlasīju ka četri suņu nokodiši bērniņu .

Visu dzīvi esmu dzīvojis kopā ar dažādiem dzīvnieciņiem . Bet vecāki iemācīja ka visiem sāp un dzīviem organiskiem nedrīkst darīt sāpes .Ko mēs mācam tagad bērniem ?????

Rinkulis  Pieņemu, ka krievu "selekcionāru" ģimenīte -tipa easy money....pārot suņus un tirgot. Tā notiek, ja šāda veida nodarbes nav sirdslieta, bet tipa naudas raušanas formalitāte. Nedresēti suņi, barā, pa vidu bērni.
Es esmu redzējis, kā mājas mīlulis pret mazu bērnu izrāda agresiju. Lielam sunim tas ir viens kodiens un sejas bērnam nav. Tā ka tā...Vienīgā škrobe, ka pēc īpašnieku vēlmes, šie suņi ir nodoti patversmē.

pilnmeeness  Kāpēc mūsdienu "saprātīgajam cilvēkam" ir tik grūti saprast ka suns ir agresīvs dzīvnieks un tā arī pret viņu jāizturas. Un ja tik dikti grib mājās turēt agresīvu dzīvnieku, tad visai atbildībai par viņa darbību būtu jāuzņemas saimniekam. Nokoda tavs suns bērnu - viss, tā ir bērna slepkavība ar ieprikšēju nodomu ar attiecīgo atbildību no saimnieka. Un uzreiz būs kārtība, ne sakosto, ne nokosto. Savādāk ko? Es tagad gribēšu turēt mājā tīģeri un viņš man mierīgi pa sētu staigās, neviena nepieskatīts caauru dienu, jo vēl nav pārkāpis sētai pāri un nevienu nokodis. Vot tā - kad pārkāps un nokodīs, tad bērns,pensionārs vai kaimiņs pats vainīgs - nav ko kaitināt nabaga dzīvnieciņu ejot mierīgi garām. Loģiski vai ne?

Pirms kādiem 15 gadiem bija baigais skandāls ka Rīgā dzīvokļos daži turējuši pitonus vai kobras, redz tur apdraudot apkārtējos. A kas suns ar kaut ko labāks? Tieši tāpat - saimnieks baro, tam pārāk bieži nevar kost, pārējie kamēr nav manāmi, tikmēr viss kārtībā.

piladzoga  Suņi nav vainīgi ,vainīgi ir pieaugušie ,kas nepieskatīja mazus bērnus..gan jau visu izvērtēs policija ,bez mūsu līdzdalības.

limonija  Padomjlaikos Gruzijā bija ģimenīte, kas mājās turēja lauvas...Ne jau krātiņā, bet prosto - dzīvoklī. Tas arī toreiz beidzās ar traģēdiju. Lieli dzīvnieki, kas pieder pie plēsēju kārtas, nav turami dzīvokļos kopā ar cilvēkiem(vismaz ne vairumā). Var dresēt, cik grib, bet dzīvnieks ir un paliek dzīvnieks - kā to var nesaprast?

senga  Tā jau vajadzētu būt,ka dzīvnieki ir jāmīl.Agresivitāte rodas , ja saimnieki nav pareizi suņus audzinājuši un pret viņiem cilvēciski izturējušies.

vivjenna  Neviena patversme neizsniedz nekastrētu dzīvnieku. Un nav obligāti, ka tie tiks likvidēti. To visu izvertēs kinologs, jo ļoti bieži atved suni, kurš esot agresīvs, bet pareizi audzinot un parādot sunim, kurš mājās saimnieks, suņa raksturs mainās. Tikai saimnieks vainīgs pie suņa neaudzinātības. Tas, ka suns, sajutis asins garšu, kļūst par zvēru, ir pilnīgas muļķības. Ja grib turēt suni kopā ar bērnu, tad suns ir noteikti jākastrē, jo tad arī tas alfa gēns pazūd. (Nez kā būtu ar vīriešiem?:D) Pašai ir trīs lieli suņi, bet tikai vecajai policijas kucei ļauju čupoties ar kaimiņu bērniem, jo, kaut arī visas ir ļoti disciplinētas meitenes, tomēr negalvoju, ka pieciestu raustīšanu aiz astes, ķepām utt. Jāaudzina suns, un jāaudzina arī bērns, tad nenotiks traģēdijas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu