Kāpēc tā notiek, kā nosargāt?

Kāpēc tā notiek, kā nosargāt?Iepazīstamies, satiekamies, iemīlamies, izšķiramies, tad pārdzīvojam un atkal meklējam ko citu. Un tā var turpināt un turpināt. Sanāk kā tāds apburtais loks. Tad ja esam atraduši to ko meklējuši. Kā to nepazaudēt, ka nosargāt?

lady_super  Nevajag vainot padomju laikus! Kā reiz, kad maza biju (padomju laikos)-visapkārt bija stipras ģimenes, bet līdz ar neatkarību cilvēkiem radās pārprastā brīvības izjūta, ka var šļūkt pa kreisi un pa labi. Tāpat kā tāda valsts izzagšana un korupcija kā TAGAD nevienos laikos nav bijusi ! Esiet taču reāli !

Anitah  edding, joka pēc painteresējies par statistiku, cik procentuāli padlaikos tika šķirtas ģimenes un cik tagad. Toreiz pat katra trešā ģimene netika šķirta, bet tagad katra otrā širas! Padlaiki vainīgi pie mūsdienu visatļautības :DD

ne_meklejumos  Iepazīstos, baudu kopīgi atvēlēto laiku, šķiros un nemēģinu nosargāt to kas brūk. Eju tālāk, neko nemeklējot, līdz jauna bulta cauršauj manu sirdi.

Gunitaa  Ir tak cilvēki, kas par saviem netikumiem uzliek atbildību visiem citiem, tikai ne sev. Ja neprot savaldit savu pipisku, tad vainīgi visi -pad.laiki, vecāki, skolotāji, pa tv ne to rāda, vīriešu vai sieviešu dzimums kā tāds slikts, utt utp, tikai paši svētiie. :D ( Palūriet vai starp lāpstiņām gadījumā eņģeļu spārniņi nedīgst... :D)

riks086  Paskatījos, ka tie, kuri te visgudri spriedelē par padomju laikiem, tolaik bija stipri pajauni vai mazi, tāpēc, iespējams, daudz ko nezināja. Tāpēc atgādināšu dažas lietas:
- cilvēka pamatbrīvību ierobežošana tai laikā vispār bija viena no sabiedrības pārvaldības uzdevumiem, tai skaitā arī attiecībā uz brīvību šķirties, tādēļ tika kultivēts viedoklis, ka šķiršanās ir "fui";
- šķirteņiem karjeras iespējas vadošajos amatos uzreiz krasi samazinājās (augstā līmenī zināms tikai viens izņēmums, proti, Jurijs Andropovs);
- cilvēkus, kuri varētu šķirties, nereti kopā turēja sūri, grūti veidotās saimniecības, šķiršanās nozīmēja arī, piemēram, pamatīgu čakarēšanos ar tikšanu pie jauna dzīvokļa katram šķirtenim;
- jau tad Latvijā šķiršanās procents bija visaugstākais visā PSRS´ā;
- šķiršanās process arī nebija tik viegls kā tagad, vispirms jau dzimtsarakstu nodaļā "skaloja smadzenes", ka šķirties nav labi, tika dots pārdomu laiks utt., un tas arī jau vieglākajā gadījumā, proti, bezbērnu pārim, kurā abi grib šķirties.
Tā kā lielā mērā šo "ģimeņu stiprumu" nodrošināja valsts varas režīms kā tāds....

Vanesa15  Laiki jau nav pie vainas, tikai un vienīgi katra cilvēka attieksme pret dzīvi, gimeni, morāli...
Bieži vien pie šķiršanās vaina jau arī tajā, ka pārāk vieglprātīgi izvēlas savas otras puses. Nu patīk uz to brīdi, hops, precās, ja nu kas, var takš izšķirties. Dzīvojam vienai dienai.

Anitah  riks086 Viss pareizi, valsts toreiz sekmēja ģimeņu stiprumu. UN ? Tur ir kas slikts? Toties tagad po.... vai pavalstnieki precas vai šķiras, pilnīgi pofig ir PAT vai psihiski slimiem tiek nodrošināta nepieciešamā ārstēšanās,utml ! Tas ir ļoti humāni, Tavuprāt, un kaut ko labu sekmē ?? Rezultātā bērnus mūsdienās audzina bieži tikai pat vecvecāki vai audžuģimenes, zeļ alkoholisms, narkomānija, ielās var manit daudz psihiski slimu cilvēku, citiem vārdiem PLAUKSTAM UN ZEĻAM. :D

Deisa  Mērķis vajadzīgs, ko kopā grib sasniegt, tad arī ir vajadzība vienam pēc otra. Kamēr cilvēki saies kopā bez tālāka mērķa un saprašanas, ko viens no otra klatbūtnes vēlas, tikmēr arī būs tā tautas staigāšana.

jadore  Nuu, paskaties cik brīvu cilvēku visapkārt, kapēc nepamēģināt un nepārbaudīt, ka tas, kurš cits labāks :D. Kā nosargāt? Elementāri: abiem gribēt būt kopā.

Tutti  Citāts no interneta :" Ja mēs gribam īstas attiecības,tad mums jāmācās iet līdz galam. Mums jāmācās uzticēties,lai kāda pieredze mums būtu, jo tikai tad attiecību maģija spēj atvērties un parādīt savu brīnumu. Ja mēs esam attiecībās mums jāiet līdz galam, bez atskatīšanās. Pārbaudījumi būs. Nevienām attiecībām bez pārbaudījumiem nav vērtības. Lai kas arī notiktu, lai kādas sāpes un pārpratumi būs mūsu ceļā, nepadodieties, ejiet līdz pašam galam, jo mēs gribam sasniegt un saņemt šo balvu, šos vārdus un jūtas, ko sauc par MĪLESTĪBU. Neviens nav teicis, ka ceļš būs ātrs. Ja divus akmeņus sāk berzēt, ar laiku tie paliek tik gludi un pielāgojas viens otram, to sauc par otru pusīti, bet no sākuma no tiem šķembas vien lido... Nepadodieties, meklējiet". Domāju, atslēgvārdi ir "iet līdz galam", "pacietība" ... vai tā mums ir ?

Jevpistinija  Skolā gāju padomju laikos, lielā pilsētā. Lielā skolā un lielā klasē, bērni bija lielākoties no proletāriešu ģimenēm un vismaz puse - no šķirtām ģimenēm. Šķīrās arī tolaik daudz. Retāk ilgstoši dzīvoja kopā neprecēti un retāk bija gadījumi, kad partnerus mainīja tik ļoti bieži kā tagad. A nosargāt visu ir pavisam vienkārši - nafig nevajag precēties ar ko pagadās, vajag cienīt savu un otra izvēli, cienīt sevi un otru. Un pie katras izdevības nelekt citā gultā, attaisnojoties, ka gribas taču ko jaunu un citu pamēģināt. Vajag mēģināt, kamēr brīvi, tad saprast, ko grib, un ar izvēlēto arī sargāt savu ligzdiņu.

marija19561956  Pievienojos Vanesas viedoklim. Velos teikt berna radisana piedalas divi mate un tevs,TAD ESIET MILI UN UZNEMATIES RUPES PAR SAVU BERNU NEATKARIGI VAI ESAT KOPA ,VAI JUSU CELI PASKIRUSIES. Berns nav ne pie ka vainigs, vins jums neludza ,lai jus vinu pagadatu. Dzive viss kaut kas notiek, vecaku vienaldziba,spitiba ,vienaldziba dara nelaimigus bernus. Partnerus var mainit daudzus. bet berns ir un bus vienigi jusejais. Neviens nezinam kadas bus musu vecumdienas, varbut bus palidziba jaludz delam vai meitas.tad padomajiet pirms pametat novarta savus bernus un liedzat savu milestibu. Nekad un nevienu nevajag turet,ja ir gajejs lai iet. Milestiba, ciena ,atbildiba pret savu partneri,berniem ,gimeni satur kopa

puuuka  ..ja būs tā īstā un vienīgā,tad nebūs jāsargā,vari man ticēt.Tādi,kas patiesi un no sirds mīl,ir uzticīgi viens otram un dzīvo kopā kamēr nāve tos šķir.

rudensroze1  Jā, ja satikts īstais cilvēks, tad nav jāsargā, jo viss notiek pats no sevis un abas puses var, grib un spēj būt kopā, attīstīt un saglabāt attiecības.Ja nu nav tā paveicies, tad attiecības ar laiku un brūk, cieš paši un bērni.Domāju, ka lielā mērā tas saistīts ar šodienas cilvèku un sabiedrības egoismu."Es gribu, es negribu, man apnicis, man ir jauna mīla", aizmirstot ģimenes pamattuzdevumu - izaudzināt bērnus, tad var gribèt, negribēt un ko vēl ne.Tā ka galvenās ir pašu emocijas un vēlmes, bērni un partneri ir mazāk svarīgi.Mums šodien trūkst atbildības, pacietības un tolerances

Luusila  Arī es padomju laikos gāju skolā lielā pilsētā un lielā klasē, taču tikai 3 bērni bija no šķirtām ģimenēm, un vienam tēvs bija pēkšņi miris. Kad savukārt mani bērni sāka iet skolā, pilnas ģimenes bija kā nu kura bērna klasē, taču nepārsniedzot astoņas. Augstskolā vispār manējie bija vienīgie no pilnas ģimenes...Plašsaziņas līdzekļos tiek kultivēts uzskats, ka ir normāli, ja abiem partneriem jau ir aiz muguras pāris šķirtas laulības; morāles normas ir tā mainījušās, ka tā ir ikdienišķa situācija.
Šķiet, ka šobrīd attiecības tiek veidotas nepārdomāti viegli- tusiņos sačupojas, tūlīt pārguļ un pēc nedēļas (ja tik ne ātrāk) jau dzīvo kopā. Pēc vēl vienas nedēļas ierauga viens otrā kaut kādas īpaši netīkamas īpašības, un pēc pusgada viens otru nespēj ne acīs redzēt.
Es varu pāris brīžos novērtēt, vai gaļas gabals būs labs zupai, bet cilvēku, ar kuru dzīvot kopā mūžu, vajadzētu iepazīt ilgākā laika posmā. Šādas vai tādas krīzes ir visās ģimenēs, taču tikai tad, ja abiem ir pārliecība, ka tas otrs ir mans īstais, ir iespējams kaut ko saglabāt un kaut ko atrisināt.

av2  redzi, ja juti, ka taa nosargaassana ir abpuseeja, tad jau pat jaasarga nav iipassii. Problemas sakaas, ja pats viens juuti , ka otrs ir ne sevisskki laimiigs .....Un veel, slimajiem,kompleksainajiem - greizsirdiigajiem cilvekiem. Nu jaaa,viniem veelams sargaat 24/7 , ar kalassnnikovu rokaas, vai noliigt triiss apsargus, ka tikai neaizlaiss pa kreisi...;(

Oskars40  Ja tev dievs vēl līdz šim nav iedevis to prātiņu - tad negaidi - tas nebūs ! Šeit rastie stereotipi tev atbildi nesniegs . Atbildi meklē sevī !

likky666  Nosargāt var tikai tad, ja abi ir gatavi pie tā visu laiku piestrādāt kopjot savu attiecību dārzu un neļaujot tam aizaugt ar nezālēm.

gunda10  Cilvèki mainás varèja varbùt ka mainies tu bet...

HOUSE  Es vēroju pēdējo tēmu autorus un man ir risinājums...kaut nekāds, bet tomēr! Bump...ka k-gs., vai esat ar mieru, ņemt par sievu Tauren...es kundzi (jā, jā, tieši kundzi, bet dziļāki pētījumi rāda, ka ilgi viņa vairs tāda nebūs, būs tomēr atkal jaunkundze)? Mīlēt un godāt līdz kaulainā jūs šķirs ?(iesaku mirt vienā dienā, tad atkritīs visādas klapatas!)
Variants nr.2 ! Ja B kungs mainījis orientāciju, tādā gadījumā derēs arī Klusu...s5 k-gs. Nelaime tāda, ka laulāties būs jābrauc uz valsti, kur šāda savienība atļauta.
Variants nr.3 Tā saucamā trīsvienība!:))) Apliecinot savu vēlēšanos un sakot jā vārdu, jūs paziņojat šai valstij, ka esat ar mieru un kā atbildi, valsts jūsu pasēs iespiedīs zīmogus!:))
Pats galvenais, ja šāda savienība neradīsies, kamēr vien latviešu leksikā variācijas nebūs izsmeltas, tēmas par pazaudēšanu un atrašanu, no šīm personām turpināsies bezgalīgi! Lūgums uztvert to kā humoru, bet daļa patiesības tajā tomēr ir... stāsts ir izdomāts, neviens dzīvnieks tā laikā netika cietis!:)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu