Vai Jūs varētu veidot attiecības ar ar invalīdu, kuram/kurai ir fiziski defekti?

Cik man ir zināms, OHO ir reģistrējušies daudz cilvēki ar fiziskiem defektiem, tādi paši garā kā Jūs. Ja nevarētu veidot šādas attiecības, kas tam būtu par iemeslu? Jo tie ir tādi paši cilvēki kā pārējie, iespējams pat attieksmē pret citiem cilvēcīgāki, jo ir pārcietuši to, ko fiziski veselais nesaprot vai nevēlas saprast. Vai, mūsu sabiedrība un konkrēti Jūs, varat pieņemt šos cilvēkus tādus kādi viņi ir palikuši, kas kādreiz bija tādi paši kā Jūs.

MrJones  Gruuti iedomaaties situaaciju, jo neveido jau attieciibas tikai taapeec, ka invaliids...veido ar Cilveeku - taadu, kas patiik....tad jaabuut kaut kam taadam, kas paarsvaraa par to invaliditaati, kaut kas cits, kas atsver, dod impulsu uzsaakt! Vienkaarshaak varbuut uztvert ja visu laiku esi dziivojis kopaa ar cilveeku, kurshs patiik un tad kaadu dienu nonaak pie shaadas stadijas...tad tas buutu pashsaprotami....vnk., sarezhgiits posms...kur jaaveltiivairaak uzmaniibas un vienlaiciigi nelikt justies par apgriitinaajumu, ..bet....ja bijushas speeciigas juutas, man skiet, tas ir iespeejams...un taada aizlaishanaas shaados gadiijumos manaa uztveree vispaar skiet, liela nelietiiba.

MontaCool  Atzīstu,ka ir šoks,ja par to ne sarakstē,ne telefona sarunā nav pateikts.Bija gan ar stikla aci,gan koka kāju,gan aklu aci.......Laikam tikšanās pirmie brīži pagāja,lai tiktu galā ar šoku.Bet,tagad esmu sapratusi,ja ir klikšķis un savstarpēja pievilkšanās,tad fiziski defekti nebūtu šķērslis.Nerunāju par pilnīgi paralizētiem un nekustīgiem.Bet,palasot PA pusmūža kungu komentārus,,rodas iespaids,ka sieviete virs 60 kg un virs 30 gadiem jau ir invalīde.....

Sanntana  Par sevi atbildēt nevaru, nezinu. Bet pazīstu pāri, jaunus cilvēkus, puisis pēc auto katastrofas bija ratiņkrēslā un traucēts runas centrs, vecāki darīja visu un bija ļoti grūti. Veda uz visādām reabilitācijas procedūrām un rezultāti praktiski nebija, 3 gados. Sapazinās puisis baseinā ar meiteni kura izdarīja brīnumu. Divu gadu laikā puisis piecēlās no ratiņkrēsla un sāka staigāt, valodā ir jāieklausās, kad uztraucas sāk raustīt valodu, ar pazīstamiem cilvēkiem ir viss kartībā neko daudz nejūt. Apprecējās. Šobrīd ir jau bērniņš pusgadu. Jauks pāris, patīkami no malas vērot viņu attiecības. Mīlestība un vēl reiz mīlestība, tai ir burvīgs spēks. Viss labais dara brīnumus.

jurks  Ljoti sarezhgjiita teema!! jo mees visi esam tikkai cilveeki! un ir liela varbuutiiba, ka muusu drosmiigaa miilestiiba, laika un gruutiibu paarbaudiijumu var neiztureet, kaa rezultaataa- ljoti dzilji saapinaats cilveeks, ar neparedzamu iznaakumu!!

Deisa  Fiziskā invaliditāte manuprāt šeit nav tik noteicoša kā tās psiholoģiskās sekas - kā tas cilvēks pats ar to sadzīvo. Māšuks bija aizbraukusi uz nometni invalīdiem, palīdzot viņus izvadāt pārgājienos - ir ļoti pozitīvi un gaiši cilvēki, bet ir tādi, kas krāj rūgtumu sevī uz visu pasauli par to, ka ir apdalīti - nu nezinu, kam ir jānotiek, lai tādu iemīlētu. Iespējams, ka jābūt līdzīgam.

janisb  Pieņemt nav problēmu, kā sabiedrības locekli, attiecības praktiski neiespējami, jo mainīt hobijus nevēlos, bet tie visi saistīti ar fiziskām aktivitātēm, kur invalīdiem īsti vieta neatrodas...

psychobitch  mīlestība cilvēkus nešķiro ne labos, ne ļaunos, ne veselos, ne slimos, tā palīdz pārvarēt dzīvē izliktos šķēršļus, kuri, tos pārvarot, spēj atklāt tikai mums pašiem, mūsu pašu dvēseles dzīles un izzināt tās spēku, apjaust paši savu vērtību, noteikti nekas nenotiek tāpat vien, katrs cilvēks,kas mūsos atmodina šīs jūtas, ir kā ceļš pie sevis un ir vienalga cilvēks ir invalīds vai nav, ja, protams tev kaut ko izsaka vertikāle, ne tikai horizontāle...

Vaukskis  Laikam nee. Es esmu sastapies, par laimi, tikai virtuaalaa videe ar varbuut paaris invaliidiem, kuri ar savu invaliditaati spekulee un pastaaviigi "kriit uz nerviem" ar savu "zaagjeesanu", uzvedas kaa sociopaati, kuriem sabiedriba ir kaut ko paraadaa.. . Te gan runa ir konkreti par viriesu dzimuma personaam ar invaliditaati (vai taa vinji sevi pasniedz). Ja cataa gadu un ilgaak viens taads boree: juus gan te visu atljaujaties, bet es te labais un man visi dara paari, mani jaasaudzee (kamer pats citus izsmej un zaaka, bet savaa acii balkji jau neredz)- nu, atvainojiet, man tas uzdzen riebumu pret kropljiem. :@ Jaa, tiesi taa es vinju arii nosaucu, jo agraak nebija taada varda invaliids (liidzigi kaa "zjiids" un "ebrejs"). Jums vajadzetu redzeet, kaa vinjs apvainojaas, ka lietas nosaucu iistajaa vaardaa. Tad kad veselam cilveekam pasaka "tu taads un sitaads", tad tas nekas, bet kad invaliidu nosauc latviskaa vaardaa par kropli kaa tas arii ir, tad tas ir liidziigi kaa publiski ar "zjiidu"- "ebreju" jautaajumu latviesu valodaa.
Taa kaa sis nav vieniigais gadiijums, kad esmu saskaaries ar taadiem indiviidiem ar trauceejumiem, tad es tiesaam negribu ar vinjiem pavadiit savu dziivi. Jaa, var un vajag paliidzeet kaut ka citaadi, bet ne pakljauties moraalai izspiesanai !

av2  ja kas notiktu ar man kaadu tuvu cilveeku, absaluuti nemainiitu attieksmi, tiessi otraadi. Bet no jauna iemiileet, iepaziities....nu nezinu. It sevisski, ja tas otrs ir ko ciitiigi sleepis...tajaas passaas sarakstees. Bet, viss kas var buut. Nekad nesaku nekad.Sakaraa ar sso teemu, man viedoklis ir, ka tomeer ieksseeajis skaistums ir svariigaaks, par aareejo , jau esot attieciibaas, bet no jauna veidot attieciibas...nezinu.Jo vienmeer pastaavees jautaajums, nu kaapeec tiessi ar vinnu, a? Kliksskkis var buut ..varbuut, ja ir pa iistam....
Kaa jau te teica iepriekss, cilveeki ir dazzaadi. Ir , kas ir dveeseles cilveeki, un ir, kas kraaj ruugtumu, un pienaak briidis, kad taads izgaaziis to uz tevi. Ir ko padomaat.

bumpastiks  Domāju ka varētu,jo dvēseles skaistums var atsvērt fiziskās nepilnības.Bet ja dzīves laikā ar mīļoto notiktu tāda nelaime,pat domas tādas nebūtu,ka varētu dēļ tā pamest.

Viliendi  To nevajag jautāt, bet gan ielikt bildi lai redzams kas un kā..tad arī manīsi!Vai invalīdi savā starpā netiekas?

likky666  Ja te tagad ievietotu skaista, sportiska vīrieša bildi, pat tad es nezinātu, vai varētu tādu iemīlēt. Nekad nevar zināt kamēr ar to cilvēku nesastopies ikdienā, neparunājies un nepavadi laiku kopā. Fiziskie trūkumi vēl neko nenozīmē. Ja šis cilvēks spēj sniegt pozitīvās emocijas, tad viss ir iespējams.

neonilla  Mūsu sabiedrība pamazām pierod pie cilvēkiem ar invaliditāti, bet ir neiecietīgi. Piemēram veikalā cilvēkam ratiņkrēslā ir grūti iepirkties.Labi ka tagad valsts atvēlējusi asistentus. Ja invalīds piebrauks degvielas uzpildes stacijā bez asistenta, tā arī aizbrauks bez degvielas.Pilsētās cilvēki ir steidzīgi un neiecietīgi, laukos ir labāks serviss.Lai veidotu attiecības ar fizisku invalīdu to var tikai fiziski un garīgi spēcīgs cilvēks. Dzīve nav tikai svētki, bet arī ikdiena, gan ar priekiem, gan ar bēdām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu