Vai jābūt atklātiem?

Vai pirms tikšanās sarakstēs vai sazvanoties,otrs ir jābrīdina par pašam esošām fiziskām nepilnībām vai invaliditāti?Piemēŗam-acs trūkums,locekļu(rokas,kājas) trūkums,izteikta roku raustīšanās uz neiroloģiskas bāzes,izteikta stostīšanās utt.?Ar visu iepriekš minēto esmu saskārusies realitātē.Laikam tikai vienu reizi vīrietis kaut ko aplinkus minēja par šādām problēmām.Pārējos gadījumos bija jātiek galā ar šoka terapiju.

psychobitch  invalīds galvā ir pats smagākais gadījums, ko nezin pat pats galvas īpašnieks un ja zin, tad ļoti to slēpj, zem greznās cepures...

mellene_x  godīgi būtu to tiešām pieminēt anketā, un tad arī atsijātos, kas grib komunicēt, kas nēe...

Tessa  ziniet, kad ta labi padoma, trakak tak ir tie prata invaliidi, kas sheit regulari izpildas. kas saliidzinajuma ar vinjiem ir fiziska invaliditate? tads shtrunc vien ir. ka cilveks, kas ilgus gadus (38) bija kopa ar invaliidu, beigas vinja slimiibam un arii beigam, pateikshu, ka fiziskas liidzcilveku neertiibas nav nekas saliidzinajuma ar blakus bushanu ar emocionalu invaliidu.

bet japasaka ir, es uzskatu. tas butu godiigi arii pret sevi.

eva_  "....viņiem ir svarīgi atnākt uz šo vienu tikšanos pat tad, ja viņi apzinās, ka tā būs pēdējā..." (C)
riks086 - daļai varbūt arī tā varētu būt, bet tikai daļai, JO cilvēkiem ar tādām būtiskām fiziskām nepilnībām kā tēmā aprakstīts (kā arī citādām!) ir ļoti sāpīgi apzināties, ka nākamā randiņa nebūs tikai tāpēc... TAS NAV VIEGLI, tāpēc ne tuvu ne katrs parakstīsies uz tādām tikšanām, bet tikai ļoti stipri cilvēki. Tāpēc lielākā daļa no invalīdiem meklē draugus un draudzenes invalīdu vidū un arī veiksmīgi atrod.

Anxunamuna  nu ja daikts funkcionē , tad vismaz ir kāda cerība , kaut uz vienu nakti .

kokote  Pat stostīšanos telefona sarunā neuztvēri? Tikai pajautāju-izlasot tāds pirmais jautājums radās. Ja jau tik skarba pieredze-laikam karma tāda. Ja rūpīgi bildes skata, tad jau tie fiziskie trūkumi tā kā būtu pamanāmi. Piedod, bet kaut kāda nereāla hiperproblēma-mazs ticamības moments-domāju tam vispārinājumam un uzskaitījumam. Kas Tev liedz savā anketā ierakstīt pa skarbo: ar kropļiem un fiziskiem defektiem netraucēt.

Kristine_78  Nedomāju ka cilvēkam būtu viegli pateikt, a tu zini man te defektiņš, jo zin kāda būs reakcija

MAHIORS  Ir divi varianti.
1. Vispirms iepazīst viens otru sarakstoties, nedaudz vēlāk jau iespējams sazvanoties. Pakāpeniski viens otru iepazīst. Pastāsta viens par otru, ieskaitot fizisko defektu, ja tāds ir. Un tad nolemj, tikties, vai netikties.
2. Ātrais randiņš jau šovakar. Tad gan es jau pirmajā teikumā neteikšu neko tamlīdzīgu. Tas nebūtu loģiski un saprātīgi.

rudzupke  Ejot uz satikšanos nevajag sacerēties,ka būs princis baltā zirgā un pie sarakstes var daudz par cilvēku uzzināt,ja uzdot pareizos jautājumus.

verso  Ir daži labi, kas paši nenojauš, ka ir slimi, dzīvo iedomātā pasaulē, bet tik reālā, ka līdzcilvēki pat notic, jo normālam cilvēkam jau neienāk prātā, ka viss, ko Tev stāsta ir izdomāts. Tikai aizdomīgi sāk likties, ka, ja kas notiek, tad tieši ar viņu. Tāds staigājošs nelaimju piesaistītājs. Sākumā tici, pēc tam saproti, ka kaut kas nav, bet Tev acīs skatās un stāsta tik izteiksmīgi pārliecinoši, ka beigās jau pats vairs nesaproti kuram visi nav mājās :)

jurks  tikkai un vieniigi Dievs muus miil taadus, kaadi esam!!! lai cik humaani mees buutu, tomeer esam tikkai cilveeki!! un savos mekleejumos uzstaadam, biezhi vien, idealizeetas prasiibas!! ar domu: kaa es izskatiishos vienaa vai otraa gadiijumaa, savu draugu aciis!!

adamsone  Invaliditāte nav dāvana, kas jāpasniedz kā pārsteigums. Tas ir netaktiski, neinteliģenti un vispār šausmīgi. Tas, ka kāds ar kādu ir nodzīvojis kopā sazin cik tur gadus, nav arguments, cilvēki ir izdarījuši savu izvēli un tā nav obligāta citiem.
Ja ļaunais liktenis liks vēl iet uz randiņiem, tad pieklājīgi, bet noteikti atteikšos no tiem, kas slēpj. Un neiešu uz randiņiem ar tiem, kas pasaka, bet tas ir cits stāsts, kāpēc tā.
Fiziski trūkumi neuzliek pienākumu veidot personiskas attiecības, bet spiediens šādā virzienā ir jūtams.
Ir bijis gadījums, kad acs nava, toties ir jautājums : "Bet ko tad tu gribi?" Mde.

uusins  Sakta! (19:59) Arī citi, kuri uz pesimistiskākas nots domās.
Es nepārmestu :) Tieši pretēji - cepuri nost šādu cilvēku priekšā, jo viņi IR TIKUŠI tam pāri! Viņi ir tieši tādi paši cilvēki. Māsas vīram, kopš jaunības traumas, ir izteikts kājas defekts. Viņš ejot ļoti jūtami klibo. Viņš savulaik uzveica sevi un māsu uzrunāja. Precējušies, 3 meitiņas :)

Jautājums ir tajā, vai mēs izvēlamies "gaļu", vai to, kas izceļ un atšķir cilvēku no dzīvnieka :)

HOUSE  Te visiem ir trūkumi, īpaši tiem, kuri paziņo, ka viņiem to nav.

raima  Esmu par brīdināšanu. Dīvaini, ka ir šāda tēma. Man šķita, ka cilvēki ir atklāti- šeit esmu sarakstījusies ar 3 kungiem, kuriem ir invaliditāte. Diviem bija profila foto, kur neuzkrītoši tomēr redzami ratiņkrēsla cimdi. Bija arī reāli randiņi ar normālu komunikāciju. Jā, ir fiziska invaliditāte, bet ne garīga.

Geisha  Ja cilvēkam ir amputēta kāja šodien ir ļoti labas protēzes. Nesapratīsi pirms neizģērbsi. Štrunts ar to valodas raustīšanu (telefona saruna nedzirdēji, bet ieraudzīji un saprati?). Bet, ja cilvēks ir psihenē uzskaitē diez vai viņš to teiks.

bumpastiks  Protams ka jābūt atklātiem,lai pasargātu sevi no nevajadzīgas vilšānās.

dzzekiss  Protams, ka jābrīdina. Un arī jāpabrīdina, ja piederi pie tām, kurai vienmēr pieder pēdējais vārds un tavs viedoklis ir vienīgais pareizais. Tas ir vēl trakāk par pirksta vai ribas iztrūkumu.

verso  Tad vajadzētu brīdināt arī par humora izjūtas trūkumu. Par to es arī invaliditātes grupu piešķirtu. Nabaga cilvēki, domāju, ka tas ir līdzvērtīgi kāda locekļa trūkumam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu