Kāpēc mīlestība vienlaicīgi ir tik stipra un trausla?

Mēs mīlam savus bērnus,draugus,radus.Mīlestība pret tuviniekiem ir stipra un stabila,nerada liekus satraukumus. Zinam,ka mūsu tuvinieki vienmēr būs kopā ar mums.Mīlam mierīgi un daudz par to nedomājam.Tad kāpēc iemīloties kādā līdz šim mums pilnīgi svešā cilvēkā ir tik daudz satraukumu?Ir tik spēcīga jūtu gamma,kas var aizraut mūs mākoņos vai nogremdēt ellē?Kāpēc tieši šī mīlestība spēj sagādāt neaprakstāmu prieku vai skaudras ciešanas?

Skarlete  Zāģi, zāģi! Tas ir nežēlīgi izdarīt tā lai paliek atmiņā uz visu mūžu, bet pēc pāris stundām viņu aizmirst...:((

jurks  Jā! Tā ir aktuāla tēma! Jo kādēļ cilvēkam ir jāsamierinās ar kaut kādu viduvējību un vienveidību?? Vai tad mums vajadzētu sevi ierobežot vissmaximālākās baudas piedzīvošanā, un aiz vien, ar katru reizi pārāku par iepriekšējo?? Lielāko ties šādos saitos tas ir galvenais vadmotīvs!!

Svece  Īstā un patiesā jau negadās bieži , labi ja pāris reižu dzīvē. Un tad jau vēl pēc laika rodas jautājumu par to abpusējo īstumu un patiesumu Nevajag jau būt cūkai arī starpposmos- ar domu- es tā ciešu , man tā sāp- ka cik vēl vecenes nodrāzt lai sāpe samazinātos.

Neesmu_Alise  PILNVĒRTĪGA mīlestība starp vīrieti un sievieti skaitās, ja ir 3 stūrakmeņi - emocionālā/garīgā saskaņa, kaisle un materiālā puse/rūpes vienam par otru. (Pārējie ir paveidi - daudz un dažādi, kas arī skaitās, bet ar konkretizējošu piebildi, jo mīlēt var ne tikai vecākus, bērnus, bet arī ziedus, Dzimteni, naudu, utttt.) Ja kāda no trim sastāvdaļām netiek pienācīgi novērtēta - būs problēmas. Tāpēc mani nepārsteidz nelaimīgi cilvēki, kas noliedz savu un citu seksualitāti, vienlaicīgi cerot uz kko mītisku, visticamāk pārsaldinātu seriālu pēdējā sērijā balstītu.

_Krasula_  Šķiet, pēdējā nav iedomājama bez seksuālās enerģijas klātbūtnes. Var pat nebūt tā seksa, bet tās laikā darbojas šī enerģija, kas ir ļoti liels spēks. Tā domāju :)

everta22  mja. izdevies tev jautājums! un ar lielu prieku lasu komentārus. ( šoreiz nepiedalos)

Anxunamuna  nu redz .... no radiem jau negaidām , ka viņi atjās baltā zirgā , un nodrošinās pasakainu dzīvi , (sex un ttt ... ) bet no sava sapņa prinča ( vai , vīrieši, no sapņu Beibes ) gan , un ja tas tā nav , tad esam dziļi vīlušies .

uusins  Radiniekus neizvēlas. Tas pirmkārt. Otrkārt... vīrietis nedrīkst žēloties par divām lietām: par savu sievu un auto, jo PATS tās izvēlējies :)

juunijs6  kā tur bija ar vienīgo kaulu bez smadzenēm?

solimarja  Tāpēc, ka mīlestība ir jūtas, kuras nevar kontrolēt. Jau Blaumanis teica, ka žogam, ko uzceļ prāts jūtas kāpj pāri...

bratka  Mīlestība ir stipra, ja tā ir patiesa un no sirds, bet trausla, kad cilvēks ar to uzmācas, lai ko iegūtu!

Paula6  Svus bērnus, radus, draugus vairāk vai mazāk katrs pazīst un zin ko no viņiem var sagaidīt...lai gan dažreiz var sadaidīt tādus vārdus, rīcību, par ko pašiem ir brīnums. Cilvēks ir komunikabla būtne, kuram gribas sajust uzmanību, mīļumu, glāstus, pieskārienus, siltumu u.tt.un ja satiek iepatikušos pretējo dzimumu, td ar lielu cerību skatās uz to un cer saņemt vēlamo...pieliek lielas pīles li uzlabotu savu izskatu, piedomā par vārdiem, rīcību, ir gatavs pat zvaigznes no debesīm nocelt..tāpēc arī ir uztraukums. Ja enerģijas sakrīt, tad attiecības pāriet mīlestībā, kas rada prieku, pacilātību un spēj darīt brīnumus. Ja tādu pretenerģiju nesajūt vai vēl sliktāk..izsmiešanu, nesapratni, nievas, tad tas sagādā ciešanas un liekas, ka pasaule sabrūk. Otru iepazīst diezgan ilgā laika posmā, tāpat kā sevi...Mīlestība ir ilgāks process un prasa laiku, ātras attiecības ar rozā brillēm nāk ar cilvēka izmisīgo vēlmi tikt mīlētam neiepazīstot otru. Mīlestība nāk no sirds, bet ja tās otram nav, tad to var iznīcināt ar vienu nepārdomātu vārdu, rīcību...

piladzoga  humpastik
Tu pa mākoņiem dzīvo ??? Bērni nepamet vecākus ,vecāki nepamet bērnus??? Tiešām?? Kas tad tie ir par cilvēkiem pansionātos ,bērnunamos ..rūķīši ,vai ????

Paula6  Atvainojos par pieļautajām kļūdām...

mirga  Paši tuvākie mums jāpieņem un jāmīl tādi kādu viņi ir. Bet ne vienmēr ar radiņiem izveidojas tās labākās attiecības un radu mīlestība. Dažreiz gadās, ka pilnīgi svešs cilvēk tuvāks. Mīlestības, kā jau citā komentārā teikts, ir dažādas. Bet tā LIELĀ MĪLESTĪBA , īstā dažreiz mūs padara aklus. Novēlu visiem, kuri meklē, atrast to īsto mīlestību. Dedzīgu, kvēlu, nesavtīgu, sirsnīgu, ......

neko  Neesmu_Alise (14:57) tā jau smuki uzrakstīts tikai... tas viss ko paraksti ir pieķeršanās un ne vairāk:) Nevar nu nevar mīlēt naudu... bet var viņai būt tā pieķēries ka pat asaras birst no viņas šķiroties.Vispār nevienu lietu nevar mīlēt.. Tikai pieķerties viņai var.

Ja "materiāla puse/rūpes" ir to lietu sfērā ko no sievietes negaidu, tad ko man nav pilnvērtīga mīlestība?:) Man domāt nu nav vīrietim obligāti jābūt aprūpējamam, lai attiecības būtu pilnvērtīgas. Janu vienīgi tā aprūpēšana ir vienīgai ko dotā sieviete var piedāvāt, tagad nekas cits neliek kā meklēt aprūpējamo.

Neesmu_Alise  Neko - rūpes par otru ne vienmēr nozīmē - skriet pakaļ ar zupas katlu un tīrām zeķēm vai izsniegt kabatas naudu.
Tā ir tikai teorija, kas atzīta par labu esam, ne manis izdomāta. Ar vārdu rūpes pilnīgi noteikti nav domātas mātišķas personas, kuras meklē kādu aprūpējamo. Tādas attiecības vīrieti degradē un padara par lupatu.
Būtībā mīlestībai ir tieksme transformēties - sāk ar romatisko mīlestību un beidz ar aprēķina - kurā nekā vairs nav, tik kopīgi īpašumi un destruktīvi kašķi, plus neliels teātris radiem un bērniem..... :))

HOUSE  Atbildu Geišas k-ei. Tā tiešām rakstīts, Dievs radīja sievieti no vīrieša ribas, BET tas ir vienīgais kauls, kurā nav smadzeņu!:))) Mīlestība ir akla nevis trausla.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu