Kāpēc ir pieņemts,ka mīlestību jūtam tieši ar sirdi?

Savu pielūgsmes objektu mēs redzam,dzirdam,par viņu domājam.Tad kāpēc pieņemts,ka jūtam ar sirdi?Nevis piemēram ar prātu.Tad kur tomēr sākās tā mīlestība.Galvā vai sirdī?

bratka  Prāts galvā- jūtas sirdī!

Chris1986  Vnk poētisms. Tāpatās kā "Saule lec" - da nekur viņa nelec

newgame  Autoram vecuma marazms, katru dienu jauna tema.

newgame  Pag, tad Tu nopietni, uzdod jautajumu par to kur sakas milestiba, galva vai sirdi?
Tas ir vai cilveks doma ar galvu, vai domasanas funkcijas izpilda sirds?

no_matter  Varbūt tāpēc, ka galvā notiekošais atspoguļojas sirdsdarbībā...? Turklāt, šis domas ir iepriekš piedzīvotā rezultāts, kas ir noglabāts kaut kur zemapziņā un ko nemaz īsti nevar kontrolēt, ietekmēt. Patiesībā, neesmu nekad par to aizdomājusies... :)

newgame  Nu man, tas tur leja, pilda citas funkcijas, domaju es parasti ar galvu.

lady_super  Domāju, ka visas emocijas tāpat mēs sajūtam galvā, nevis sirdī, vienkārši prāts jānošķir no jūtām. Sirdij ir citas fizioloģiiskās funkcijas. :)

neko  Nezinu vai tas ir pareizi un korekti, bet es viņi parasti jūtu ar visu ķermeni, kā aukšgalu tā apakšgalu un ne tikai galiem. Tagad varat kritizēt ka tā nav pareizi un jāmācas mīlēt ar pareizajām vietām, neiesaistot nepareizās.

lady_super: "vienkārši prāts jānošķir no jūtām." .... bet var būt jūtas no emocijām?:)

Deisa  Viss notiek galvā, arī tas, kad sāp kāja vai vēders. Taču ne viss, kas galvā notiek, ir prāts. Smadzeņu darbību var iedalīt 3 daļās kā kauleni - pats kodols kauliņš ir instinkti, mīkstums ir emocijas, zemapziņa, bet prāts ir tikai ārējais apvalks, kas pasargā mīkstumu no ārējiem bojājumiem. Mīlestība skar dziļākajos slāņos - instinkti +emocijas, apziņa nav spējīga tik ātri pieslēgties, tāpēc tā sākotnējā stadijā tiek pastumta malā. Mēs tikai sajūtam, ka sirds dauzās pavēderē kņudina, tāpēc arī uz sirdi to visu noraksta. Ja smadzenes izņemtu, nebūtu cilvēks spējīgs mīlēt, nu nebūtu. Pat nevajag visas izņemt, ar pieres daivu vien jau pietiek.

Sakta  Domāju, ka tā teorija cēusies no Austrumiem un saistīta ar visām tām čakrām, bet man arī liekas, ka mēs mīlestību sajūtam/apzināmies caur smadzenēm, bet tas, ka it kā caur sirdi, tas tikai tāds poētisms kā teica Chris.

neko  Sakta: tiešam nekad nav bijušas tik spēcīgas izjūtas ka nezini kas ir "sirdssāpes" - medicīniskiem terminiem izsakoties - nervu spazmas sirds muskulī?

Deisa  neko - "nervu spazmas sirds muskulī"
Un kā var pārbaudīt, ka tie ir nervi tieši sirds muskulī? Smadzenes dod signālu, ka sāpes liekas sajūt sirdī, bet patiesībā tur varbūt nekā nav, tikai neironi smadzenēs uz īso sagājuši. Ja uz monitora parādās švīkas, nereti monitoram nav ne vainas, vai ne? :)

VIZUAALAAmaaksla  fizioloģija! adrenalīns, sirdsdarbība...utt. tālāk mutvārdu daiļrade.

te atkal terminu jaukšana- NEKO-paskaties par jūtu, emociju un citu sakarībām, tad nebūs jāliek pretstati:)

Tedaalija  Ir pierādījies, ka sirdij ir arī savas smadzenes un apziņa.

Sakta  >neko Neesmu sajutusi, turklāt piekrītu Deisai. Psihosomatiku nevajag jaukt ar jūtām. :)

newgame  Emocijas, sirds pumpe intensivak. Ja pec fiziskam aktivitatem cilveks atpusas, un sirds nomierinas, tad pie specigam emocijam ta turpina klapet, luk ari sajutas kermeni.
Kapec cilveki zinot atbildes turpina telot muljkus?

saagga  Ko jūs jūs sirdi te jaucat pa vidu?Tā ir tikai dvēseliska sajūta!Pārējo jau jau smadzenes ciparo.......

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu