Kāpēc ir pieņemts,ka mīlestību jūtam tieši ar sirdi?

Savu pielūgsmes objektu mēs redzam,dzirdam,par viņu domājam.Tad kāpēc pieņemts,ka jūtam ar sirdi?Nevis piemēram ar prātu.Tad kur tomēr sākās tā mīlestība.Galvā vai sirdī?

uusins  "Savu pielūgsmes objektu mēs..." - Tu par oho runā?
Kas ar ko jūt. Tā ir plaša elementu gamma. Tomēr, ja sāk mosties no letarģiskā miega un slieties no pus sešiem augšup, tātad jūt mīlestību!!!
:D

Skarlete  Ir dzirdēts ka tieši sirds neiztur lielu mīlas slodzi...un ne jau prāts, un ne jau pīīīī, bet sirds! Prāts var neizturēt nelaimīgu mīlestību...

piladzoga  pazīmes :D par mīlestību sākas zem jostasvietas ..ar "taureņiem vēderā"..

Sanntana  Autoram gribu pateikt paldies par ko, ka katru dienu atrod tēmu par kuru visi šeit raksta savu viedokli un ir nodarbināti. Kāds savā vientulībā neieslīgst un nedomā par dzīves bezjēdzību. Lai ne vienmēr jautājums ir interesants, bet ka te sāk apspriest. Laiks paskrien uz priekšu un tad smadzenēs dzimst citas idejas. PALDIES.
Par jautājumu : Visi mūsu maņu orgāni pakļauti smadzenēm; acis redz, ausis dzird,oža un t.t., tā ir fizioloģija, un visa mūsu iekšējā ķīmija ko dara.Sāpes var būt dažādas, viens teiks, ka sirds sāp, cits vienkārši nespēj pakustēties, katrs ir citādāks. Man patīk, Deisa ir labi jau paskaidrojusi.

Chris1986  Pievienojos Sanntana un saku paldies autoram par ražīgu darbu vispārības labā. Mani vnk uzjautrina šis liekulības kangals - suns uz siena kaudzes - pats neko neesmu spējīgs uzjautāt citiem un pieteikt kādu tēmu, bet citam arī neļaušu izpausties, jo kā tad tā var, tik daudz, tas tak vairs neietilpst manos priekštatos par pareizību rāmjos

newgame  Agrak kad internets vel nesoloja savu uzvaras gajienu, mes info ieguvam no gramatam, avizem, zurnaliem. Perkot presi man nacas pirkt jauniesu zurnalu savai meitai. Parlapojot savejo, es iemetu aci ari vinas zurnala, apskatit ar ko elpo jaunatne. Tur bij sadala kura tini uzdeva jautajumus, tad luk sis temas autora jautajumi neatskiras no tinju jautajumiem, tikpat berniskigi.
Varbut jums torpedi labak pariet uz kadu bernu saitu, kur jus brinumberni varetu pilniba izpausties?!

psychobitch  dažiem ir liegta iespēja mīlēt, dēļ nesakārtotām smadzenēm un tie daži orgāni dzīvo instinktu vadīti, ne smadzeņu... tikai jautājums pastāv, kuri no tiem ir laimīgāki?

maza_kaza15  Ar kādu sirdi,ja netaisa minjetu pamet.Visa mīlestība ir tajā ļipā.:(

_Krasula_  Kas to lai zin´. Es, piemēram, vairāk jūtu ar muguras smadzenēm.
Man, šķiet, ka nevis mīlestību jūtam ar sirdi, bet sirds jūt mīlestību. Jeb nejūt.
Medicīnā ir pazīstams lauztās sirds sindroms-stresa, šoka jeb lielu bēdu izraisīta sirdslēkme, kas var apdraudēt dzīvību. Un pastāv versija, ka arī sirds šūnām ir nosacīta atmiņa.

veejpuuta  Nu tad šis teiciens galīgi garām,jo saka,ka mīlestība iet caur vēderu,nevis sirdi vai prātu.

bratka  ... bumpastiks, lasiet Blaumani, viņš jūtām lika kāpt pār prāta tikko uzceltajam žogam, iespējams pēc mīlestības!

_Krasula_  Piekrītu Veejpuuta, ka mīlestību sākotnēji un ne tikai var just tieši ar vēderu.
Ja būtu izsalkusi un man nebūtu, kur ņemt ēdienu, tad to, kas mani pabarotu, es vismaz uz to brīdi nedaudz iemīlētu.

Drole  http://www.mindbodygreen.com/0-11982/7-scientific-reasons-you-should-listen-to-your-heart-not-your-b
rain.html

jurks  kad jau taas divas adreses esi nosaucis, tad arii tresho klaaj valjaa!! taa treshaa jau laikam buus taa noziimiigaakaa!!

AivarsN  Dvēsele taču mājo sirdī. Smadzenes viņai kalpo tāpat kā mums dators.

Nenotveramais  Kā var Just to, kā nav...!? :D
Tas ko Tu jūti ar sirdi.. ir tās aritmija... Dodies ar steigu pie ārsta ar Tevi nav labi!!!

likky666  Protams, visas jūtas sākas galvā, bet pieļauju, ka sirds arī nav bez vainas. Ja redz savu mīļoto, tad neiroregulācijas procesu rezultātā sirds sāk puksktēt straujāk, kas var radīt dažāda izjūtas.
Otrs variants, tīri tā poētiski - sirds tiek uzskatīta par dzīvībai svarīgāko orgānu - nav sirdsdarbības - tātad cilvēks ir miris-, tāpēc tika pieņemts, ka visa mūsu dvēsele, mūsu sajūtas mīt sirdī :)
(ne visi zin un līdz kādam laikam arī neviens nezināja, ka ir arī tāda smadzeņu nāve, kas ir tik tiešām ir nāve- jo sirdi var transplantēt vai arī var pieslēgt pie makslīgās asinsrites...)

labaa1980  Mīlestība sākas galvā, bet beidzas sirdī un parasti ar lielām sāpēm.

av2  bet nu taa tak ir, kad ir jaabimbaa deell nelaimiigaas loves, saap, fiziski, sirds apviduu. Kauktaada fiziologgiska iipatniiba, a?

chaachaa  Viss atkarīgs no tā, kas valda pār ikdienu - sirds vai prāts. Vairums sieviešu ir iemācījušās vispirms mīlēt ar prātu, jo ar sirdi mīlot sanāk ļoti daudz muļķību sadarīt. Ne velti runā, apdzied sirdi kā par muļķi. Par prātu neko tādu nesaka.
Sirds kā mīlestības simbols jau sen ar Amoru iet kopā un lai arī sirds forma jau sen neatbilst oriģinālam mūsos, tieši asins (sarkanais, mīlas krāsa) tiek asociēts ar jūtu ķīmiju, un pa cik sirds ir galvenais asins apgādē... arī secinājums.
Ja vēl aizdomājas, ka tieši asins ir tas, kas piegādā visu mūsos nepieciešamo, tad vēl skaidrāk izkristalizējas tas, kāpēc tā. Bet jūtu ķīmija, kas tieši skaitas mīlestība, nebūt nerodas sirdī, ne arī tur paliek. Renesanses apmātība un aura saglabājas ilgi un neizskaužami ir mūsu prātos, jo visi daiļdarbi utt utt, tieši ap šo tēmu un sirdi grozās. Neviens, vismaz neesmu lasījis, daiļdarbā nerunā: "un viņu prāti saķērās mīlas liesmojošās ugunīs", vai arī "viņa aizkuņģa dziedzeris ļoti nebija vienaldzīgs pret viņas kreisās rokas elkoni". :))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu