Brīvību vai tomēr važas? :)

Ja tā padomā - kas nekait cilvēkam bez attiecībām - brīvs (-a) kā putni gaisā, nekādu saistību, nekādu sadzīvisku ķildu, bet nē, absolūtais vairākums tomēr šeit meklē attiecības (arī es) :). Par sevi esmu ticis skaidrībā, bet jautājums pārējiem: kāpēc Jums to vajag ? Varbūt tāpēc, ka sabiedrībā vientuļi cilvēki nereti tiek uzskatīti par neveiksminiekiem un esat stereotipu varā? Vai varbūt tomēr labāk brīvību nekā važas? Tikai neblefosim, citādāk izrādīsies, ka neviens neko te vispār nemeklē. :))

TuTur  Šeit esmu reģistrējies, jo ir jāizmanto visas iespējas iepazīties - a ja nu noveicas :-D
Savādāk - gribu savus personīgos bērnus, nevis citu sadzīvotus vai adoptēts. Galu galā - pēc 20 gadiem man būs 50 un tādām vecam kretīnam vajadzēs mazbērnus, kuri par mani rūpēsies. :-D

av2  probleema jau ir, jo cilveekiem peec 40 ir gandriiz neiespeejami pielagoties otram :(( Ir tikai es, es, es....

Chris1986  It kā jau gribētos attiecības, bet tomēr baida lielā iespējamība, ka būs sliktāk, nekā patreiz, un gribēsies viņu dabūt prom. Un ko tad?

Muktiana  Es gan saprotu, ka attiecības var būt arī važas. Man liekas, ka tas jau astroģiski paredzēts - kam attiecības nes važas, kam brīvību. Tas arī no bērnības pieredzes izriet, ja ar vecākiem ir bijis ok, tad arī visbiežāk attiecības normāli veidojas (-> šī ķēde ir labā karma). Var jau arī labās karmas nesējam kaut kas pa laikam nojukt, bet tad tā nav sistēma. Un ir cilvēki, kam attiecības +- visu laiku ir važas - grūti ar vecākiem, grūti ar partneriem, ar bērniem (tā arī ir karmiskā ķēde - gan individuālā, gan dzimtas karma). Tāds intuitīvi jau baidās vēl kādās važās iekrauties. Rados viens pāris dzīvo un kad meitenei prasa, vai neplāno kāzas, viņa atbild, ka diez vai, jo puisis, kaut arī it kā atbildīgs, vaimanā vienā gabalā, ka nekas nav trakāks par ģimeni. Bet tam puisim arī ir - māte sarežģīta, pirmā sieva, meita, otrā sieva. Tā nu sanāk, ka bez attiecībām nemāk, bet vienlaikus baidās no tām kā no mēra. Man arī dzīves lielākos izaicinājumus ir radījuši tieši ģimenes locekļi, partnerus ieskaitot.

Dorado  Pizģec, kas par teātri! Un tik daudz instrukciju...

fargo  labākais, kas ar mani personiskajā dzīvē ir noticis, tā ir ģimene. kādas vēl važas?
nepatīk saistības? dzīvība un dzīve ir neatraujama no saistībām. vienas bez otras nepastāv.
dzīvība. tev katru dienu ir jāpilda savas bioloģiskās saistības. var tās saukt par važām. bet vai ir to vērts? ir taču iespējami tik fatāli konflikti un ne tos var paredzēt un var būt nebūs iespējams novērst, kā smagas slimības. un? tu taču izvēlies dzīvību neskatoties uz važām un iespējamām smagām problēmām.
un dzīve? cilvēks iedomājas kaut ko vienu, tiecas pēc kaut kā un tas var nesanākt. pat ne savas kļūmes vai neizdarības pēc. vnk tāpēc, ka ir pārāk daudz no cilvēka neatkarīgu faktoru, kas ir ārpus jebkādas ietekmes. un? vai cilveks ir gatavs "važām"? nu, ir gan!

vēl vairāk! jo labākas UN lielākas lietas, jo tas, ko tu sauc par važām ir lielākas. padomā par to, iedomājies kaut ko labu un tu redzēsi, kā tas ir saistīts caur cēloņsakarībām ar citām lietām vai paradībām. caur... važām.
bet varbūt neuzlūkot nepieciešamības par važām, lietās, kuras ir spējīgas sniegt tik daudz laba?

kas attiecas uz stereotipiem. tie ir modernie māņi saukt dzīves un veselu tautu pieredzi par muļķīgiem stereotipiem. tā ir pieredze, kura tiek fiksēta, bieži pat nezinot tai apakšā esošās likumsakarības. tas, kas tiek nievāts ar vārdu stereotipi ir cilvēces intelektuālā bagāža, veselā saprāta kartotēka, pie kuras, ja neesi pseidomodernisma ilūzijām ļāvis valdīt savā apziņā, ir vērtību un zinību krātuve. tūkstošgadīga cilvēces gudrība.

un tā, vairums vientuļu cilvēku ir tiešām bijuši neveiksmīgi savās personiskajās attiecībās. tas nav stereotips. to liecina personiskie novērojumi un dzīves pieredze.

Seventyseven  Ne_meklejumos: diemžēl realitātē mīlestībai bez nosacījumiem ir samērā īs mūžs, bet cilvēkiem jau gribās, lai prieks nekad nebeidzās! :)

ne_meklejumos  Seventyseven
īstai mīlestībai mūžs ir bezgalīgs, vienīgais dzīvē kam nav noilguma.
Ja mīlestība balstīta uz aprēķinu, tā iedomāta par esamu vai izspiesta ar viltus, tad pie pirmām grūtībām sāk brukt. Tikai īstām vērtībām šai dzīvē ir pozitīvs rezultāts.

Closing_Time  Personīgi man ka tikai nokniebties.

Seventyseven  Ne_meklejumos: tā tas protams būtu jauki :) diemžēl to piedzīvojuši ir tikai tie daži grāmatu rakstnieki...

Deisa  Važas ir jebkurā gadījumā -
esot attiecībās, ģimenē - atbildība par bērniem un sabiedriski ētisko normu ievērošana,
vientulībā - pati vientulība, it sevišķi uz vecumu, kurš nenāk viens, bet ar draugiem - tad nav neviena mīļa, tuva cilvēka līdzās, kas grūtumu atvieglotu un palīdzētu.
Tāpat arī brīvība katrā statusā sava - attiecībās esot - ikdienas pienākumi tiek sadalīti, nav tik daudz jāpaveic vienam, savukārt vienam esot - jāatbild tikai par paša sadarīto un ne par ko citu.

ne_meklejumos  seventyseven

Tas ir jauki un tā ir daļa manas dzīves, nerakstu no zila gaisa. Grāmatu rakstnieki izsapņo nevis piedzīvo to rakstīto.

dzintars45v  Bija anekdote,visu neatceros,bet jēga tāda,ka vecim viss ok,darbs,naudas pietiek,ar ģelām viss ok,tikai garlaicīgi,tad sapinās ar sievieti,pēc laika,nervi čupā,naudas nav,ģelas puslīdz,izšķirās,pēc laika atkal viss ok,naudas pietiek ģelas kārtībā un tā pa riņķi,arī reizēm doma ienāk,ka vienam tak baigi labi dzīvot,bet ilgtermiņā garlaicīgi,pārāk labi un mierīgi dzīvojās,protams ka arī seksu,mīlestību un cilvēku blakām gribās,šinī gadījumā,droši vien nepareizās sievietes izvēlās,ir vēl viens teiciens uz šo tēmu,gan ar sievietēm labi,gan bez viņām nav slikti,varu vēl no sevis piebilst,ka ar vientulību jābūt uzmanīgam,sāk ievilkt un iepatikties,bet cilvēkiem tomēr ir lemts būt diviem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu