Atkarība no azartspēlēm

Tuvs cilvēks aizvien vairāk un vairāk slīgst azartspēļu atkarības purvā. Runāts ir ar viņu. Pats palīdzību atsakās meklēt, pieņemt. Vai ir sanācis palīdzēt, pārliecināt? Īsāk sakot, kā lai iesit prātu vietā? Ir kādam bijusi līdzīga pieredze?

av2  pareizi te saka, cilvekam passam ir jaizlien no taa purva. Un veelams pa nulleem, un ar visiem zobiem mutee. Ja paveiksies. Ciiniitaaji ....

JurisK  Ja neciesh kaads apgaadaajamais, uzspljauj! Taa ir tikai vinja dziive un tikai vinjsh var paartraukt speeleet. Tas ir kaa ar jebkuru atkariibu. Parasti atkariiba ir sekas kaadai citai dziives probleemai.

skvo  kamer vins nesapratis ka visa sis spelites ir domatas naudas atmazgasanai, tikmer neka.

bumpastiks  Labs psihologs varbūt ka varētu palīdzēt,lai gan ja cilvēkam pašam motivācijas nav diez vai kas var palīdzēt.Vienīgi tas ka beigsies nauda un nebūs par ko spēlēt tās azarta spēles.Ar alkoholismu ir vieglāk.Cilvēku nokodē un viņš nedzer kādu laiku,jo baidās no sekām kas var būt arī letālas.Vai šinī gadījuma varētu būt kāda kodēšana grūti teikt.Jo psiholoģiskām kodēšanām īpaši neticu.

dzintars45v  Pareizi te viens gudrs cilvēks teica,ja kavalieris tad pamet un nemocies,ja radinieks,tad rēķinies ar to ka var visu iespējamo nospēlēt un vēl parādos iekulties,tādas lietas neārstējās,ja vien cilvēks pats nevēlēs no tās bedres ārā līst un arī tad ir iespējami recidīvi.

DabasJanis  Tā ir sasodīta problēma.... ar to galā šķiet neiespējami. Saproti tikai tad, kad naudas vairs nav naudas ēdamajam. Bet tiklīdz atkal parādās...vienā brīdī attopies spēļu zālē un ne par ko nedomā., jo tur pazūd skarbā realitāte ,kuru tu nespēj pieņemt....vilšanās, dziļi pārdzīvojumi, nespēja saredzēt nākotni, bezizeja...tās ir lietas, kas tur noved diemžēl. KO darīt!? HVZ...ja zinātu, jautājums nepastāvētu.

fargo  ar tādām atkarībām ir tā -
a. no tām nesāk domāt tikt vaļā, kamēr nav sasniegta jau eksistenciāla krīze. pirms tam? praktiski bezcerīgi.
b. pašam cilvēkam vairs nepietiek tikai ar gribasspēku. vajadzīga ārēja palīdzība.

neviens. NEVIENS! nevar palīdzēt ar padomu un nereti arī ar atbalstu un UZSTĀJĪBU un NELOKĀMĪBU, kā BIJUŠIE. tajā pašā atkarībā. cilvēki, kas ir izgājuši cauri ir tie, kas ir vajadzīgi. nevis ļa, ļu, ļū. bet būs vajadzīgs arī skarbums un nelokāmība, spēja pretoties žēlabām un lūgumiem. jo tie BŪS! ģimenes locekļi šajā momentā parasti "feilo". jo tik tuva cilvēka lūgumi un zēlabas ir grūti atvairāmas un atkarīgie ir MANIPULATORI. viņi ir iemācījušies manipulēt ar pazīstamiem apkartējiem gadu garumā. bet. atkarīgie ir bezspēcīgi manipulēt ar bijušajiem atkarīgajiem, kuri ir gatavi palīdzēt tikt pāri. arī psiholoģiski.

12 soļu programma azartspēļu atkarīgajiem varētu būt virziens. bet neko, neko, neko, neko nevar, kamēr atkarīgais nav... nokritis līdz pēdejam pakapienam. dazi attopas ātrāk. bet jo slīd zemāk, jo attapties grūtāk. atkarības bojā raksturu, iznīcina gribasspēku, pieradina izsprukt, izšļūkt, izvairīties no atbildības, melot - sev un apkārtējiem.

es ZINU, kas ir atkarība. un mans ieteikums tam, kas ir blakus. mācīties, vai lūgt lai māca beigt būt par līdzatkarīgo. jums, iespējams, nav ne jausmas, cik līdzatkarīgais ir stipri iepīts tajā visā. līdzatkarīgajiem arī ir vajadzīga terapija. izglītība un mācīšanās.
cits variants ir pamest. to lēmumu neviens jūsu vietā nav tiesīgs pieņemt. tikai jūs.

HOUSE  liekas, Dostojevskim pieder romāns Spēlmanis, jo pats bija atkarīgs no azartspēlēm. Tajā aprakstītas viņa tēla sajūtas, zaudējumi, vilinājumi, prāta spēle ar apziņu
Tas ir ilgstošs darbs ar atkarīgo, kuru vēlams sākt tieši saasinājuma brīdī. Domāju, ka cilvēkam pašā saknē jāpasniedz skaidrojums, ka azartspēles pamatuzdevums ir gūt peļņu uz tajā atkarīgo rēķina. Tiem savukārt garantēts zaudējums, īsākā vai garākā laika sprīdī.
Dažreiz cilvēkam jānāk pretī, jāparāda, ar ko tas beidzas un jādod cerība, iespēja saskatīt izeju. Tā ir ļoti nopietna atkarība un no tās jāārstējas līdzīgi kā no citām atkarībām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu