Ja veselie (it kā bez novirzēm) apceļ slimos (ar novirzēm), vai tos var saukt par veseliem?

It kā izglītoti, un visādi citādi augstās domās par sevi esoši, bieži atļaujas demonstrēt savu pārākumu pār, viņuprāt, ne tik izciliem... Vai tā ir izglītotība, laba patība, vai, kāpēc viņi iedomājas, ka ir labāki savā esībā, nekā kāds cits, kurš varbūt ir tikai neprasmīgs sevis pasniegšanas veidā?!?

AivarsN  Ļoti veselīga kapitālistu attieksme. Gremdēt citus,lai pats pakāptos pa karjeras kāpnēm.

mellene_x  tāda dzīve... vai nu pagriez otru vaigu, vai aci pret aci, zobu pret zobu. Izvēle pastāv VIENMĒR..

jaabols  ieskatāmies smadzenēs-tās ģenerē mūsu uzvedību. Neko labāku, argaumentētāku par šo vīru nezinu:
http://s-v-saveliev.ru/interview/video/386/

uusins  Ko nozīmē "veselie" un ko nozīmē "slimie"?
Mēs viens otru uzlūkojam tieši tā. Bet kurš ir atļāvies to šādi definēt?
Lielākoties tā izpaužas tie, kuriem pietrūkst uzmanības. Tā viņi cenšas "nodemonstrēt" savu esamību :)

Mēs visu laiku jaucam izglītotību ar prāta gudrību. Izglītību ir iespējams iegūt. Gudrību nē. Ir jāpacenšas un garīgi jāpieaug, lai kļūtu gudrāks. Dažreiz tas izdodas. Biežāk - nē :)

LaskovijMerzavec  Neesmu pamanījis, ka kāds veselais ietu garām un sāktu apņirgt.

Ja par PA, tad uz "idiotismu" ir bieži vien normāla reakcija. Ir alternatīva, kad tiek "idiotims" ignorēts.

piladzoga  100% vesels nav neviens,katrā sēž kāds bacilis :D

dzelzitis1  pēc manas pieredzes,tiem tiešām izglītotajiem vienkārši nav laika nodarboties ar sava pārākuma demonstrēšanu

Chris1986  Nu, šī problēma jau ir veca kā oho. Te daudziem liekas, ka uzstādot citiem diagonozes un visādi apsaukājot oponentus, celsies viņu pašu vērtība. Atliek tikai līdzjūtīgi iesmaidīt .. :)

HOUSE  Tas ir mazā cilvēka sindroms, pazemot citu var tikai visās izpausmēs zems cilvēks. Tāda ir lielākā daļa sabiedrības, intelekts tai ir graujošs, atliek uzdot jautājumu, bai nākošajā paaudzē ir ko gaidīt?

derevnja10  Tas, ka cilvēks ir fiziski vesels, nenozīmē to, ka ar galvu viss kārtībā....

NL_O  Precizējošs jautājums: vai sevi uzskati par veselu (it kā bez novirzēm), slimu, vai vnk nemēdz domāt?

riks086  Neesmu manījis, ka apceltu slimos. Bet novirze (acīmredzot, esi domājusi tieši prāta vai emocionālo jomu) ne vienmēr ir slimība. Un, ja šo noviržu izpausmes traucē apkārtējiem vai pat aizskar viņus, tad pretreakcija ir neizbēgama. Un vēl - nereti daļā no tiem, ar novirzēm, nespēj saprast/pieņemt, ka ir slimi (ko, protams, nosakām nevis mēs, apkārtējie, bet gan mediķi; kaut arī t.s. robežstāvokļi ir pamanāmi arī ar neprofesionāļa aci). Un arī tas rada konfliktsituācijas, jo apkārtējie viņus neuztver kā "oficiāli" slimus, līdz ar to sapratne un līdzjūtība izpaliek.... Īstenībā sarežģīti tas viss.....

Tedaalija  Inteliģentiem cilvēkiem , nereti pietrūkst sirdsinteliģences.

Deisa  Apcelšana var būt dažāda. Kādu varbūt apcelšanās kustina sevī ko mainīt un viņš tāds kļūst arī pret citiem, lai arī citiem būtu šāda iespēja paskatīties uz sevi kritiski. Taču nelaime tā, ka savā egoismā daudzi apvainojas un sāk aizsargāties, citiem savukārt "pāraudzinātāja" dzīves uztvere ir pilnīgi sveša un nevajadzīga un rezultātā rodas vien aizvainojums un kašķi. Protams, arī augstprātība nereti ir šādas darbības pamatā.
Vesela (garīgi) cilvēka attieksme manuprāt būtu nelīst ar saviem padomiem, kur tos neprasa, bet var padalīties, ja kāds jautā.

Chris1986  Da kādi vēl "pārāki"?? Tās tak bērnudārza spēles. Tapatās visi drīz būs vienā bedrē - gan pārākie, gan nepārākie, gan veiksmīgie, gan neveiksmīgie, gan veselie, gan slimie. Un tad jums būs taisnīgums - sociālisms! Lai kā tas arī nepatiktu kapitālisma slavētājiem!

111zaagis111  Pati te sakāri visādas vienpusējas birkas cilvēkiem - lūk tev arī atbilde.

ISA  Aņuks par tēmu:
Eju, skatos - trīs vienu sit! skrēju palīgā!
...kā mēs viņu četratā.....
Konkrēti autorei:
Psihei nav jāpurinās kā lupatai vējā no katra ""pāridarījuma"". Ja kāds, vai pat vesels bars, noslauka gar tavas baltas dvēseles palagiem savus asiņainos kirzas zābakus - nomazgājies un aizmirsti. Tā ir vinu, nevis tava problēma.

lora1956  šis nav jautājums par slimību vai veselību,bet gan par personības briedumu. Ironiski: ja jums uzkakā putniņš,jūs taču neapvainojaties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu