Muzikālā gaume. Ko tā liecina par cilvēku?

Ir tik ļoti daudz mūzikas žanru un stilu. Katram taču patīk vismaz kāds no tiem,bet daži gandrīz katrā atrod sev ko patīkamu un spēj tam noskaņoties. Vai šai gaumei ir kāda saistība ar cilvēka raksturu,temperamentu,pasaules uztveri,intelektu utt?

shining  Šedevrus raksta arī mūsdienās, tikai uz kopējā trokšņa tos var nepamanīt. Savukārt, barokā un vēlākajos laikmetos kvalitatīvu mūziku, t.sk. to pašu, ko mūsdienās daudzinām par šedevriem, pasūtināja labdzīmtīgi ļautiņi ar atbilstošu izglītību. Zemniekiem bija sava repetitīvā krogus mūzika (tā laika pops), vai arī sita plaukstas, ja gadījās ka saimē neviens nav spēlētājs.
"Primitīvam cilvēkam" vispār dzīve ir vienkāršāka - nav jāčakarē savu veselību ar dzīšanos pēc ideāliem. :D
Pievienojoties Deisas [11:08] sacītajam: dramatizēt nevajag. Nebūs kopīgs šajā sfērā, taču pārējās visās var labi klapēt, un tad, kāpēc lai nebūtu draudzības?!

Cafe_Noir  mana muzikālā gaume ir ļoti līdzīga kāda vīrieša muzikālajai gamei. var teikt, ka mats matā. bet, Dievs pasarg, viņu izvēlēties par savas dzīves lemto!!! tad labāk uzreiz ziepes, striķis, āliņģis.

uusins  Aivar! Šeit - oho - mēs jebkuru tematu padarīsim slidenu. Šaubu nav! Pat Sahāras tuksnesī būs nepieciešamas slidas :D

raina1970  Muzikālā gaume, patikšana- tā tak ir štelle, kas dzīves laikā var mainīties un ne reizi vien. Piwe tam- kā jau viss, kas saistīts ar mākslas pasauli, balstās uz kritēriju- patīk, nepatīk.. tātad- individuāli un subjektīvi. Vai ar cilvēku, kuram patik tie paši muzikālie opusi, kas man- veidotos noturīgas attiecības- nekur nav teikts, ja nu vienīgi tajā gadījumā, kad galvenais attiecību elements ir paredzēts- kopīga mūzikas klausīšanās un apspriešana. Tas pastāstītu tikai par to, ka viņam varētu būt līdzīgs noskaņojums, kāds ir man sobrīd, vai vēl labak- līdzīga nervu sistēmas darbība - arī- šobrīd. Kas un kā būs pēc stundas, pēc dienas, pēc nedēļas vai gada- to nepateiks neviens. Tieši tapat- vai ar to cilvēku sapasēs uzskati par kopdzīves sadzīvisko pusi, bērnu audzināšanas pamatprincipi, kulinārā gaume, ētikas un morāles uzstādījumi.

Bellatrixa  Dzīve parādījusi, ka pietiek ar to, ka otram tas, kas patīk tev pašam, neriebjas (un otrādi arī). Smagāk ir ar tiem plauktiņos licējiem aļa popsa - prastums, miroņroks - agresija [vai, jaa, klausies Metallica - esi sātanists, tas man ir bijis jautrākais plauktiņš], snobiem un līdzīgiem, ar tiem gan parasti nekas kopējs nevar būt. Ja par to, ko liecina konkrēta muzikālā gaume, tad, jā, es balsoju par dvēseles stāvokļiem. :)

furnitura  uusins viedoklis0 1 Nedomāju vis. Pats augu un veidoju savus mūzikas klausīšanās paradumus. Nr.1 man ir Dzelzs vilks. Seko Rammstein, Iļģi. Man patīk arī Aija Andrejeva, Kārlis Kazāks, Valdis Atāls. Patīk blūzs. Klausos klasisko mūziku. Pats 30 gadus dziedu koros, no tiem - gadi 26 pavadīti vīru korī.
Aiziet, Eksperti! Beidzot gribu saprast, kas ar mani nav riktīgi!
:D:D:D

------viss būtu labi, bet tā Andrejeva.... ????

limonija  Svarīgi, lai patiktu laba mūzika - žanrs nav pats būtiskākais. Arī varu pievienoties rikam un ūsiņam - patīk daudz kas, bet dominē - roks, blūzs, klasika. Patīk arī šis tas no metāla(manā vecumā, hehe), Skyforger ir foršie;) Dzelzs vilkam arī nav ne vainas. Nevarētu sadzīvot ar šlāgergrupu fanu, kurš klausās LR2 visu dienu - visādas "zemenes" un apvedceļus. Bet uz deju grīdas - derēs arī labs kantrī. Atāls ļoti patīk. No klasiķiem - zelta trio - Bahs, Mocarts, Hendelis:)

jurks  jaa! cilveeks iziet cauri gandriiz visiem attiistiibas posmiem, arii muzikaalajaa gaumee! arii mani vienaldziigu neatstaaja ljoti daudzie zhanri, katrs savaa laika! bet nu, esmu minimalizeejis muuzikas klausiishanos, gribas pasargaat sevi no akustiskaa piesaarnjojuma, biju noleemis klausiities, peec iespeejas, tikkai dziivo! bet pa retam klausos kristiigo- gariigo muuziku! radio- Marija 97,3!!!

coldlands  Teiksu ka muzika ir labakais cilveces izgudrojums.
Pasam ir ta, ka diena klausoties kadu skandarbu, tas var nepatikt, bet velu vakara, nakti, dzili paker.
Gadas dzirdet pa radzuku kadu dziesmu, kas jauniba nepatika, bet tagad patik, jo saistitas ar atminam par kadu jauku, to dienu notikumu.

av2  intresanti ir tas, ka ja man cilveeks patiik kopumaa, patiik ko runaa, ko domaa, kaads ir viedoklis par daudz ko , pat....kaa ggeerbjas, tad arii muuzika mums patiik liidziiga, ja ne tiessi taada pati. Taa kaa muuzikas gaume izsaka lloti daudz ko par cilveeku . Nu vismaz man.

likky666  Tāpat kā riks086, domāju, ka gan jau par kko liecina, taču īsti nezinu ko. Personīgi es esmu novērojusi, ka jo cilvēkam ir daudzveidīgāka interese mūzikā, jo tas cilvēks ir interesantāks man. Man rodas iespaids, ka ja cilvēks klausās viena žanra mūziku, tad viņš tā kā turās pie tā viena ritma- ne tikai mūzikā, bet arī dzīvē un šādi cilvēki grūtāk pielāgojas apstākļiem. Protams, es droši vien kļūdos, taču tāds iespaids radies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu