Kur ir tas noslēpums?

"Kam ir, tam tiks dots, un tam būs pārpilnība; bet, kam nav, tam tiks atņemts arī tas, kas tam ir." MATEJA EVANĢĒLIJS 13.nod Kas jādara lai vienmēr būtu??? Paldies!

langstinsh  10tā daļa ir jāatdod-un neteikt,man nav.
Tad arī nebūs.
Bībeles vārdi nav izzīsti ne no kā...
Būsim Turīgi-Lai pietiek!
Gailis

makinlijs72  ja vienmēr būs,var arī deģenerēties.

trussardi  ...Lai kaut kas butu ...ir jadara!Lai kaut kas butu vienmer...ir vienmer jadara!...Teicu es un margrietinu raustiju...bus,nebus...bus vienmer,nebus nekad!...

Geisha  Langstiņ, kam man būtu jāatdod 10 daļa? Valdība noplēš nodokļos. Un ne jau 10%, bet krietni vairāk. Uz baznīcu jānes? Kāpēc? Dēļ ticības? A kur viņi bija tad kad man bērniem bija jāizdzīvo uz šķidras, plānas miežu putriņas? Kad man nācās nodot plazmu, lai varētu bērniem nopirkt kādu našķīti? Kāpēc man nepalīdzēja tad? Un tagad kad tomēr mēs esam izdzīvojuši man tagad būtu viņiem jānes? Ej tak šķērsām! Es labāk kādam nabaga cilvēkam iedošu vai palīdzēšu.

jurks  Jaunajaa Deriibaa varam atrast veel vienu liidziibu par sho teemu: talanti, ko teevs izdaliija saviem deeliem, bet viens no deeliem bija apvainojies uz savu teevu par to, ka tik vien sanjeemis, nonicinot atdeva teevam tik cik bija sanjeemis, bet par sho nepaklausiibu sanjeema bargu sodu, par to, ka nenoveerteeja un neattiistiija to kas vinjam bija iedots!! skarbi, bet taada ir iisteniiba! mums ir daudz dots un daudz no mums tiek gaidiits!

daimler2  Geisha,par to,ka labāk palīdzēsi kādam nabaga cilvēkam. No sirds Tev vēlu Dieva svētību Tavā dzīvē :) Kam ir ar godīgu darbu, biznesu,tīru sirdsapziņu un ir kopā ar Kristu-rezultāts ir labs.Un ja kāds saka,ka mīl Dievu,bet skauž,ir slinks un nenovīdīgs,tam diemžēl nebūs nekā.

Arnolds  Tas ir nevis ´´Mateja evaņģēlijs´´, bet kapitālisms parastais. Kad bagātais iedzīvojas uz nabaga darba.

psychobitch  kāds būs izdzēsis, iederošos šajā, vārdu - smadzenes...

av2  a kaapeec jaaskatas uz citiem???

Muktiana  Es gan sapratu, ka šis ir tulkojams tā, ka tas, kuram ir garīgās zināšanas (un vēlme kalpot Dievam - zināšanu realizācija), tam, neskatoties uz to, ka jau ir daudz, tiks dots vēl vairāk. Bet tas, kurš jau ir nabags, bet Dievu arī negrib apzināties un kaut kā kaut kam dot, tam tiks atņemts pat tas mazumiņš, kas ir. Gudra doma tajā ir. Kas jādara, lai būtu vienmēr? Jāziedo - vai nu nauda, vai zināšanas, darbs, laiks kāda iepriecināšanai. Tā ir ģimene, reizēm liktenis piesūta klāt likteņa pabērnus - nabaga radiniekus, kaimiņus, draugus, paziņas, kolēģus - , galvenais, nerīkoties kā fiziskam un garīgam nabagam, jo tad pašam paliks mazāk. Nemaz nav tik vienkārši praksē realizēt!

Floriana  Dots devējam atdodas, nevajag par to daudz domāt, bet dot...

Muktiana  Es jau gan minēju, bet vēl labāk atcerējos/sapratu šo Bībelē minēto citātu. Tā doma ir tāda, ka bagātnieki, piemēram, ziedo, piedalās kādās labdarības akcijās, bet nabagie domā - nu jā, viņi jau bagāti, pašsaprotami. Un nabagais neziedo, nedod, jo vienmēr domā, ka es jau tāds nabags, ko tad man dot, lai dod tie, kam ir. Un tad nu šī frāze pasaka, ka tiem,kas dod, būs vēl vairāk, neskatoties uz to, ka jau ir pārpilnība, jo viņi dod, bet tas nabagais (īstenībā- skopulis un tāpēc arī nabags), tikai aizbildinās ar savu nabadzību, patiesībā ir vienkārši skops, tāpēc viņš zaudēs pat to, kas ir. Vēl rakstos ir atrunāts, ka ne obligāti un vienmēŗ ir nauda jāziedo vai obligāti svešiniekiem jāziedo. Tas var būt arī darbs, ar mīlestību pagatavots ēdiens. Jo garīgāks cilvēks, jo vairāk viņš ar mīlestību spēj "skatīties plašāk" - mīlēt vecvecākus, brālēnus, māsīcas, līdz visbeidzot pilnīgus svešiniekus. Bet primārais pienākums ir spēt būt mīlošam pret saviem tuvākajiem - vecāki, bērni, otra puse, pat, ja viņi ir slikti. P.S.Kristietībā gan ir noteikts, ka jāziedo visiem tie 10% (arī nauda) un arī nabagiem. Bet citās reliģijās ne tik strikti un ir atrunātas dažādas atkāpes. Piemēram, atraitnei, kas nevar pabarot savu bērnu, ziedot būtu grēks, bet savukārt kristietība tieši to iesaka darīt. Starp reliģijām ir nianses. Bet galvenā domā vijas viena un tā pati.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu