Par "vīriešu" un "sieviešu" darbiem :)

Mūsdienās jo vairāk dažādu darbu cilvēks pieprot darīt mājās,jo vieglāk viņam vienam pašam tikt galā ar ikdienas sadzīvi un idrošvien vairāk plusiņu nopelna arī pretējā dzimuma acīs. Bet kā ar tadicionālo iedalījumu vīriešu un sieviešu darbos? Man zināmi diezgan daudzi vīrieši, kuri prot garšīgi gatavot,arī māju labprāt uzkopj,drēbas izmazgā un izgludina,zinu arī sievietes,kas pašas prot riteni automašīnai nomainīt un naglu sienā iedzīt. BET KĀ AR JUMS ? Vai strikti iedalāt darbus "vīriešu"un "sieviešu" un ko protat ārpus sava dzimuma striktajām darbu robežām? :)) Varbūt padalaties un pie reizes tā varbūt būs arī neslikta reklāma Jums daudziem :))

Sakta  Mājās mēs ar draugu darbus nešķirojam, ir arī gadījies, ka es istabā pa dienu viena tapetes līmēju, kamēr viņš darbā, tāpat viņš nekautrējas ne ēst pagatavot, ne gludināt veļu, kad nepieciešams.

skarbaiskungs  Kurš normāls sievišķis nemāk riepu samainīt??? Psc... Es šobrīd mājsaimniecis, daru visu, pat bērnu auklēju.

labaurzula  Man ir sadalījums vīriešu un sieviešu darbi. Kad vajag attaisīt zapts burciņu un pašai tas neizdodas, tad svinīgi eju pie sava vīrieša un lūdzu palīdzību. Nekas tā nepaceļ vīrieša pašapziņa, kā palīdzēšana nevarīgai sievietei. :) Es jau sen nedaru vīriešu darbus. Priekš kam ir vīrietis. Tās visu varošās sievietes pašas visu izdara un pēc tam pīkst, ka neviens nepalīdz un tāds pārgurums, ka lai vīrietis vakaros netraucē ar savām vajadzībām un pēc tam neapmierinātas, ka vīrietim tāda plekste nevajag.

AivarsN  Tikai tāpēc jau tas dzimumu vienlīdzības princips tika izgudrots,lai nebūtu nekādas nepieciešamības cilvēkiem dzīvot pa pāriem. Abi dzimumi visus darbus pieprot,bet seksu modernajā sabiedrībā var dabūt tāpat,bez precēšanās. Vai nebūtu jau pēdējais laiks atgriezties pie senajām tradīcijām?

neratni_stasti  Man drīzāk ir darbi, kurus protu labi darītu, un kurus protu slikti darīt (nav treniņa) vai neprotu darīt :) Savam auto protu pēc skaņām diagnosticēt problēmas, taču auto riepu nomainīt, jāatzīst, neprotu, jo teorētiskā apguve bez prakses neskaitās. Spuldzes nomainīt protu, protu saslēgt dažādus vadus ar "bakstīšanas" metodi. Tomēr... ar krānu nomaiņu nodarbojas santehniķis, ar slēdzenes nomaiņu nodarbojas kāds, kas to māk, par remontu vispār nerunāsim... Tapetes pēdējo reizi līmēju pirms 17 gadiem, šaubos, vai no manis iznāktu labs remonta meistars, bet visus šos gadus nav bijusi vajadzība tapetes līmēt par jaunu. Tās, kuras toreiz pielīmēju, joprojām izskatās lieliski un nost nebirst. Ko nu? Gatavot ēst, adīt, šūt un pat izšūt smalkus rokdarbus protu, bet pēdējais tiešām kādu laiku bija mans hobijs, tā kā šīs prasmes nevienam vīrietim demonstrējusi neesmu. :D

mellene_x  nekad neesmu skaldījusi malku un to netaisos darīt...100% vīriešu darbs,,un tām, kuras VISU VAR UN DARA, pačukstēšu, ka aŗī VARU , bet labāk menedžēju...tā pat kā, riepas nomaiņu zinu, bet NEDARU...

DanaL  Man jau gan patiktos, ja mājā būtu vīrietis, kas māk eleganti tikt galā ar šādiem tādiem remontiņiem... It kā jau šo un to protu, bet diži labi gan nesanāk.
Īpaši tas iedalījums gan nav vajadzīgs. Katram jādara tas, ko zina un prot labāk par otru, bet pārējais - uz maiņām vai jāsauc palīgā kāda trešā persona.

likky666  Nešķiroju darbus... Parasti patīk pašai visu izdarīt... Tad, kad jau galīgi nezinu kā lai tiek galā, saucu palīgos tos, kas māk.

poga_parastaa  Nevaru sevi pareklamēt, jo maz ko pieprotu no t.s. vīriešu darbiem, tāpēc tad, kad ir vajadzīgas vīrieša rokas, vienkārši meklēju speciālistu, kuram arī maksāju par darbu. Tāpēc, ziņot, ka laikam būs tāda nepieciešamība, attiecīgi arī plānoju savu budžetu. Nu neesmu apveltīta ar fizisku spēku un tīri praktiskām zināšanām jomās, kuras vairāk piestāv vīriešiem. Tāpēc meklēju citus risinājumus. Domāju, tas nav nekas slikts.

uusins  Darbus nešķirojām. Ātrāk tiec galā, ātrāk vari pievērsties citām lietām :)
Vispār - stulba mode dalīt darbus :)

Smaila  Protu uzlādēt un nomainīt auto akumulatoru, kā arī labi raksturot vainu pēc dzirdes. Auto labošanu gan uzticu servisam. Spuldzīti ieskrūvēt, protams, daudz prāta nevajag. Grūti iedomāties, ka kāda sieviete to mūsdienās varētu neprast. Protu iedzīt naglu un ieskrūvēt skrūvi, pat atškiru kreiso vītni no labās. Bet mājas remonta darbus parasti uzticu meistaram un par to samaksāju. Manuprāt, diez vai tie būtu kādi plusiņi pretējā dzimuma acīs. Kaut gan, gribas teikt, ka man patiktu, ja vīrietis prastu mazliet gatavot ēst, nu, vismaz garšīgi sagatavot gaļu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu