Vai tu kaadreiz sev pajautaa ?

"Kas es esmu?"
..un speej godiigu atbildi sniegt...???

P.S. Tikai bez rijstiishanaas! Autors ari ir vien cilveeks.

Jevpistinija  Nemaz nezināju, ka žultsdzinējs alohols ir reibinošs... Laba lieta tā PA, visu ko var uzzināt! U

Ingucits  Kopš uzzināju, kas es esmu un no kurienes nāku, vairs to jautājumu savai dvēselei neuzdodu.
Žēl, ka citi tā arī aiziet. Neuzzinot

bratka  Šo jautājumu var uzdot tikai sev, bet ja personai nepieciešams publikas viedoklis, tad tā ir augstprātība.

piladzoga  jā protams zinu ,kas esmu .
1)meita savai mātei
2) māsa savām māsām
3)māsa savam brālim
4)mamma saviem bērniem
5) brīnišķīga sieviete
6) laba kaimiņiene
7)ideāla sarunu biedrene un kolēģe utt

Sakija  Sev es esmu filma savā prātā (sevis režisēta, sevis uzrakstīta un sevis producēta) un tev es esmu tevis paša projicēts attēls tava prāta radītā filmā.

Kādam es esmu tas, ko es daru. Bet es neesmu tas, ko es daru, tā nav mana būtība, tā ir tikai tā brīža izpausme. Kādam es esmu tas ko viņš saskata vizuāli, bet es neesmu mans ķermenis, arī tā nav mana būtība, tas ir tikai ietvars dzīvei. Saviem bērniem es esmu mamma, bet arī tā nav mana būtība, tā ir tikai misija. Un tā var turpināt vēl ilgi...
Vai es esmu Dieva bērns... to arī tā var nosaukt, bet es drīzāk teiktu, ka esmu daļa no Dieva. (Jo Dievs nav kaut kas atsevišķi no mums, Dievs ir mēs Visi.) Jā, protams, sīka daļa, līdz smieklīgumam sīka, bet daļa. Daļa no Visuma. Tāda pati kā skudra, kā smilga, kā oga...

Un vienīgais, kas šajā stāstā jeb manā filmā ir svarīgs, ir tikai tas, ka es vispār esmu.
Es esmu!! To es apzinos un ar to man pietiek. Esmu šeit un tagad. Vienmēr ir tikai tas TAGAD. Es esmu. Un tajā ir mana jēga. Būt! Būt galvenajam varonim savā filmā un izdzīvot savus piedzīvojumus sava prāta filmā.

Nav svarīgi, kas es esmu tev, jo tu manīsi tikai kaut ko no ~0,0001% no manis. Pareizāk sakot tur nebūs nekā no manis, tikai mana attēla atblāzmas projekcija tevī. Un arī tad tas būsi tikai tu pats, kas caur mani tevī atblāzmojas. Kā tīģerim skaistā un graciozā antilope ir tikai gaļas gabals maltītei. Citādāk viņš neprot uz pasauli skatīties. Jo tāda ir viņa filma viņa prātā.

Duce  Pajautāju un gadās ka atbildes mainās atkarīgi no noskaņojuma.:)

Liigucis  Jā, regulāri salieku sevi kā puzzli...

Ananda_A  Tu esi MrJones!

Vismaz šajā saitā!:DDD

jurks  neko! Paldies! Labi izklāstīji domu!
Arlekins! Izrāda lielu interesi, tikkai, protams, nav tik vienkārši uzreiz to pieņemt un apliecināt! Parasti tā arī viss notiek! Viss pirms tā- itkā ar ironijas un izsmiekla piegaršu, bet tad jau ar laiku viss notiek tā, kā Viņš iecerējis! Neuztraucies, visam savs laiks! Kad Viņš pieklauvēs pie sirds durvīm, tad nekavējies! ver vaļā!!! Paldies par interesi! Svētības visiem!!!

Ladybug123  Kāpēc man būtu jājautā, kas es esmu????? Es zinu, ka esmu sieviete savos gudrajos gados un man pilnīgi vienalga, ko citi runa, ko kaimiņi redz pa saviem logiem! .....un arī par to, kāpēc šeit esmu , citiem tāpat vienalga. Katrā ziņā ......es dzīvoju, es mīlu!

verso  Pērs Gints tā arī Kairiša izrādē neatrada atbildi uz šo jautājumu... Viss ir tukšums un viss notiek mūsu prāta...

_Ewa  "Kas es esmu?" ir slavens Zatlera citāts un tā sauc viņa grāmatu. :)

shining  23:29 Zatleram vienkārši nepaveicās atrasties kameras priekšā brīdī, kad pašam vēl nebija skaidrs, vai viņa prezidenta pilnvaras tobrīd jau ir stājušās spēkā. Tas ir štrunts, salīdzinot ar daudz eksistenciālākiem jautājumiem, ar kuriem nākas sastapties arī neprezidentiem.

Vaukskis  Jaa, es gan pajautaaju, bet atbildes man jau ir sniegusji citi- man atliek vien taas atcereeties un izverteet , taa ka pasam nav daudz galva jaalauza. Parasti no malas naakusaas atbildes ir saapiigas, bet lielaakoties iznaak taam piekrist. Parasti nav veeleesanaas domaat par to, kas esmu, lai nebojaatu "gariigo" ne sev, ne arii paareejiem; kaa ir, ir ! :-/

JurisK  Tas ir paaraak vispaarinaats jautaajums. Uz to var atbildeet bez atbildes - tipa Dieva beerns vai organisku vielu pikucis - abas atbildes kaadam noteikti buus pareizas, taapat kaa desmitiem citu. Sev es taadu jautaajumu neudodu, es tikai gribu zinaat, kas ir mans ES! Un otrais jautaajums, kas jau saistiits ar apkaarteejo pasauli - kaads es esmu savaas dazhaadajaas izpausmees? Otrais jautaajums paliidz dziivot un darboties.

av2  sev es esmu viss, viss OK , un saveejiem arii.
Paarejiem kas esmu , tas man galiigi po*uj. Pasaule ir riebiiga pietiekossi, lai par to veel saaktu paardziivot ko.

Satan  Kas es esmu?
Pieljauju ka shaadu jautaajumu sev var uzdot cilvis,kursh"nokodis"nonstopaa meenesi.
Droshi vien arii radiisies papildus jautaajums-kas tagad par gadu? :>

bumpastiks  Ne vienmēr apmierina tā godīgā atbilde pašam sev.Gribas būt kam labākam nekā esi.

leopardine  Kādas gan depresīvas muļķības šeit tiek rakstītas, ka mēs neesot nekas, tik putekļi kosmosā un tā. Gluži otrādi - mēs katrs esam vesels kosmoss un katrs pats savā kosmosā Dievs, kas lemj, kas te manā kosmosā notiks. Jo bez manis šī kosmosa vnk nebūtu. Tātad, kā teica Dekarts - es domāju, tātad es esmu! Un manu domu ietekmē mainās arī mans kosmoss tas ir - Es mainos. Tālāk jau nāk kosmosu mijiedarbība, kur tu vairs neesi viens Dievs un lēmējs un šīs mijiedarbības rezultātā Tev rodas jauna pieredze no kuras mācīties un izdarīt secinājumus. Respektīvi - svarīgi ir vispār būt t. i. - domāt, jo domāšana apliecina tavu esību. Kas tu esi, tās ir tikai sekas tam ko esi domājis jeb domu augļi.

Drole  Kaa teica Einshteins: "Human beings, vegetables, or cosmic dust, we all dance to a mysterious tune, intoned in the distance by an invisible piper." :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu