Ko darīt, ja redzi: cilvēkam jāpalīdz,- bet to darīt būtu pret paša gribu?

.un tas var būt gan kāds svešinieks/-ce uz ielas vai paziņa, gan arī pavisam tuvs cilvēks. Taču kaut kādu intuitīvu apsvērumu pēc tomēr liekas, ka tas ir riskanti vai arī var pavērsties ar laiku pat pret Tevi pašu (tipa, cilvēks ar plēsoņas raksturu kamēr nelaimē, tikmēr nekaitīgs, bet ir un paliek plēsoņa šā vai tā). Savukārt, tā teikt, no otras puses, ja nepalīdzēsi tuvākajam, kas cits palīdzēs?

harmonija50  Cilvēkam drīkst palīdzēt tikai tad ,ja viņš pats to lūdz

inaralaima  Patiess stāsts.Mana meita ar kolēģi,tajā lielajā salā,nāk no darba.Pie Smiļģa muzeja viens vīrišķis guļ sniegā.Meita zvana glābējiem,bet kolēģe pieliecas,apskatīties -vai vēl dzīvs.Te- viens spēcīgs sitiens,brilles druskās un zila acs uz divām nedēļām.

Lilitt  Paldies par šo jautājumu... Es domāju, mēs visi aizdomājāmies par to ...:)

AivarsN  Ar palīdzību tiešām jābūt uzmanīgam. Sevišķi jau materiālo. Cik nav tādu,kuri grib dzīvot uz citu rēķina. Tagad tādi laiki. Ne velti sakāmvārds. Ja gribi pazaudēt draugu,aizdod viņam naudu.

Sassy14  Vai tas jautājums ir tīri teorētisks?
Dzīve ir rādījusi: jo vairāk palīdzi, jo vairāk palīdz arī Tev. Tiesa, ne tie, kuriem kādreiz esi palīdzējis, bet kādi gluži citi. Un droši vien tam visam ir kaut kāda neizprotama likumsakarība... vismaz man palīdzēšanu nav vēl nācies nožēlot... bet augstprātību gan. :)

av2  un vispaar, kaapeec mees vissu uzreiz metaamies materiaalaja paliidzeessanas jomaa? Var tak paliidzeet ar...ar padomu, nu piemeeram. A?

dzintars45v  Kaut kādi gudrie teica,palīdzi savējiem un tiem kam pati gribi palīdzēt,pārējiem nav vērts,visu pasauli tāpat neizglābsi,iespējams tev zemapziņa saka priekšā,ka konkrētajā situācijā,nav vērts iejaukties,jo ne vienmēr ir tā,kā izskatās,piemēram nopērkot alkoholiķim pudeli,lai no tām pašām pohām paglābtu,diez vai tu būsi viņam palīdzējis,visdrīzāk viņš jau nākošajā dienā klauvēs jau tev mājās pie durvīm un prasīs vēl.

neonilla  Skumji, mūsu sabiedrībā daudziem kaut kas nav kārtībā ar kritisko domāšanu. Auto notriec cilvēku un atstāj asins peļķē guļot. Piemēram 2016.augustā uz ceļa Aizkraukle-Jēkabpils autovadītājs aizbrauca un nepalīdzēja cietušajam, Liepājā satiksmes autobuss notrieca cilvēku,nepalīdzēja cietušajam un traucēja to darīt citiem utt.

werty  Ko darīt, ja redzi: cilvēkam jāpalīdz,- bet to darīt būtu pret paša gribu?-Tā ir diogonoze,vērts apmeklēt psihiatru.

SADARBIBA  Ja cilvēks nav bezsamaņā, lēmumu palīdzēt Jūs pieņemat viens.
Palīdzēt vajag tad, kad prasa. Citādi var būt tā, kā Jūs rakstat.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu