Ja vīrietis ir muļķis un viņam ir labi, vai vajag mudināt kļūt gudrākam?

Ir te tādi vīrieši, kas grāmatas nelasa, uz teātri un operu neiet, par globālām pasaules aktualitātēm neinteresējas, pat par valdību neko nevar pateikt. Visas runas tikai sadzīviskas - kā māju tīrīt, kur ēdamo nopirkt, nu vēl kādu futbolu var paskatīties un pastaigāt pa āru dažreiz. Tā vien gribas sāk lasīt morāli, ka tā dzīvot ir nedrīkst! Kā vajag sākt lasīt, iet uz pulciņiem un kursiem, pilnveidoties, nu glābt taču cilvēku... Bet ja tā padomā... Cilvēks strādā vienkāršu darbu ārzemēs, intelekts viņam nav vajadzīgs, par to saņem 5x vairāk nekā intelektuāļi šiet palikušie, kas noskŗējušies pa 3 darbiem, un nelaimīgi čīkst. Viņš dzīvo kā grib un ir laimīgs! Bet cik no intelektuāļiem dzīvo harmonijā ar sevi, kā grib un ir laimīgi? Gandrīz neviens!

Valdonis2  Bet ja es gribu palikt taads pats mulkjis kaads esmu vai mani var piespiest?

kokote  Tā garām ejot, čisto v kosmos (C): ja cilvēkam ir labi jebkādā situācijā, ja viņš pats neizsaka, neizrāda vēlmi ko mainīt, uzlabot u.t.t. tad nu nevajag pa varītēm bāzties virsū (es te to nedomāju tieši fiziskā veidā).

Labrador  Pashlaik straadaaja autores aprakstiitaa viiru kolektiivaa

zetiine  Katram jau laime sava :) ne man spriest pat cita laimi. Jaukšanās citu cilvēku dzīvē ar teicienu "tev vajag..." ir pretīga.
Autor vai Tev traucē kad kāds vīrieti ir laimīgs savā dzīvē, darot tās lietas, ko aprakstīji?

coldlands  Tur Tev arī vieta.

Jason  Jo gudrāks ir cilvēks, jo vairāk problēmu un nejēdzību viņš ir spējīgs saskatīt. Un ja vēl šis cilvēks dzīvo mūsu zemē, kur problēmas un nejēdzības atrisināt ir visai ierobežotas iespējas, tad viennozīmīgi uzprasās secinājums, ka muļķim izredzes justies laimīgam ir krietni lielākas nekā gudram cilvēkam. ;)

Sassy14  Ļoti pareizi. NEVAJAG cilvēciņu ar gudrībām pārslogot pret viņa gribu. Jo sevišķi, ja viņam dzīvē veicas bez visa tā pārgudrā un sarežģītā.

Bazhix  Interesanti, vai cilvēks ir muļķis, jo viņš neiet uz operu, vai ir muļķis, jo viņš spēj pats sev nopirkt un uztaisīt ēst, iztīrīt māju un nomainīt blīves pilošam krānam? :)

Ananda_A  Dumjiem vīriešiem jāmaina dzimums, būs uz izķeršanu...:DDD

Jason  P.S. Cita starpā, tie autores kritēriji intelektam arī ir visnotaļa dīvaini: tātad, ja cilvēkam nepatīk operas gaudošana, automātiski būtu jāsecina, ka viņam ir problēmas ar loģisko domāšanu? Nudien, smieklīgi.

fargo  kļūt gudrākam nav slikta opcija, bet panākt to ar operas ampeklējumiem vai daiļliteratūras lasīšanu? pārsteidz tas, ka kāds šādi var domāt nopietni.
vai arī caur pievēršanos politikai? demokrātijas lielākā problēma ir vispārējas vēlēšanu tiesības, tas, ka vēlēšanās piedalās tāds daudzums cilvēku, kuriem tajās nevajadzētu ņemt nekādu dalību.

ps. tēmas autorei ir ļoti zemas šances ietekmēt gudra vai dumja vīrieša ceļu. tuvu nullei.

gatis29  Nu uz teatri labprāt aizietu, bet uz operu nekādā gadījumā es nevēlos iet.

Chris1986  Ka tik labi stāv. Un vēl alga laba - tad vispār super! Bet nē - zāģim tak nekad nebūs gana - vēl popi*detj par operu vajag! :D Nu, nu ..

Astronaute  Muļķis būtu tad, ja nedomātu arī par ikdienas un sadzīves lietām. Ja strādā, piedalās "mājas darbos" un ir kaut kādas ikdienisķas intereses - jau ir labi. Priekš kam vajag, lai kāds katru dienu stresotu par pasaulē un valstī notiekošo. Galvai jābūt brīvai un cilvēkam ar sevi apmierinātam, sadzīvei sakārtotai, tad ar psihi viss būs OK.

Luusila  Pasaule nevar pastāvēt bez vienkāršā darba darītājiem. Un nav obligāti viņus mēģināt aizdabūt uz operu, tāpēc viņi par intelektuāļiem nepārtaps.
Taču tā samērā nicīgā pozīcija, kādu furnitūra ieņēmusi pret intelektuāļiem, liecina to, ka sevišķi daudz viņai tos nav nācies sastapt.

jadore  Lasīt morāli :DD. Lāpīt pasauli nav pateicīga nodarbe, gluži otrādi :). Visgrūtāk savu dzīvi ir sakārtot, bet tieši ar to ir jāsāk.

offroad  Amizanti, ka šeit pauž viedoklīti arī īpašie, KJEBLJU stila valodas ķēzītāji...

Pillerina  Kur tu tādu seklu vīrieti atradi? Man zināmie,kas it kā arī ir ar pavāju intelektu (piem., kāds policists, skolotājs, lielzemnieks, uzņēmējs) vismaz par politiku - vietējo un ārzemju, - gan prot izteikties. Pat piedāvāja - "ja es būtu tajā partijā, - vai tu par mani balsotu?). Jā, bet moralizēt gan prot viņi, lai gan izglītībā viņi ir ar mazāku diplomu kā man.

kvarts  Cik skaudīgi stulbai zosij jābūt , lai līstu laimīga cilvēka dzīvē un mēģinātu kaut ko mainīt.... bet nu tā jau ir, ka vairāk par visu sievietes necieš laimīgus vīriešus....

Kristine_78  Priekš sevis viņš ir gudrs, a vot priekš tādām kā tu, muļķis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu