Vai cilvēka dzimumiem ir katram sava loma dzīvē un doma par vienlīdzību starp tiem ir absurds?

..jeb tomēr pastāv izņēmumi?

Geisha  Ja pareizi atceros tad par sieviešu līdztiesību pirmās sāka cīnīties Klāra un Roze Vācijā. 8. martā biju Vācijā. Tur sieviešu dienu nesvin. Pilnīgs klusums. Kaut gan znots tulpīšu pušķi uzdāvināja.
Esmu sieviete un nekad neesmu centusies līdzināties vīrietim. Vīrietim ir jābūt vīrietim. Mans spēks ir sievišķība.

kuks10  Aivar N,esi uzmanīgs te daudz žīdi .. tāpēc Tavi komentāri tiks dzēsti..)))

Labdiene  Politika un reliģija ir masu ietekmēšanas līdzekļi. Arī attieksme pret dzimumu tiesībām un pienākumiem, līdz ar to arī pret vienlīdzību ir atkarīga no tā brīza reliģiskās &politiskās nostādnes. Būtība ir tāda, ka vienlīdzība ir utopija, pat komunisms paredzēja katram pēc vajadzībām un no katra pēc spējām :) Vienmēr kāds būs vienlīdzīgāks un bagātāks :) Un galu galā pasaule būtu garlaicīga, ja mēs visi būtu identiski minjoniņi un dzīvotu identiskās kastītēs, neko vairs nevarētu atšķirt.

alvis25  Ja runā par algu . Vīrietis stājoties darbā rēķina ka vajadzēs iztikt viņam , sievai un bērniem . Bet sieviete stājoties darba rēķinās tikai ar sevi un bērniem . Tātad summa mazāka .
Bet kāpēc ir likums kur soda par izvarošanu tikai vīriešus ? Arī bērnus lielākoties pie šķiršanās piešķir sievām lai gan parasti vīriešiem ir labāki dzīves apstākļi ?
Mājās tā pretīgā zāģēšana arī ir pieriebusies . Vai tad tā nav psiholoģiska vardarbība ?

adamsone  http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/285590-malgozata-rascevska-par-verbalo-macibu-procesu-un-atski
rigam-dzimumu-sekmem/
Problēma ir bērnradīšanā. Laikā, kad sieviete ir jāuztur, objektīvi. Bērnus audzinot, viņa zaudē konkurences cīņā, arī objektīvi. Ja sabiedrība neizdomās, kā to kompensēt, jēgas nebūs. Tas tā, lielos vilcienos.
Runa var būt tikai par līdztiesību, kā jau viedie šeit atzīmēja. :)

adamsone  Zāģē tikai tos, kas ir baļķi. :D:D:D 11:28.

alvis25  Tāpēc jau vīrietis rēķina darbā stājoties ka būs jāpalīdz sievietei , kad nāks pasaulē bērniņi .

Geisha  Nabaga Alvītis izvarots un sazāģēts. Neviena sieviete veci bez vajadzības nezāģē. Nevajag tikai te miglu acīs pūst. Daba tā ir iekārtojusi, ka sieviete bērnu iznēsā, dzemdē un baro ar krūti. Tā ka vecis visu to izdarīt nevar tad viņam ir jāgādā barība un drošība sievietei un bērniem. Normālam vecim tas ir goda jautājums.

alvis25  Tā jau ir sieviete lasa tikai to ko saprot . Bet pārējo ko nesaprot izlaiž vai ignorē . Var redzēt kas šeit ir ar cāļa smadzenēm , bet grib būt līdztiesīga . Personīgi nevajadzētu uzbrukt ja nezin apstākļus ,bet šaubos vai to šeit kāds saprot . Viegli ir noslēpties aiz ekrāna .

Ananda_A  12:27! Precējies, nedzīvo kopā. Tak sāciet dzīvot kopā, samīļo sievu, tad nezāģēs. Pasaulē visas nav tādas kā sieva.
Kaut kur lasīju: " Vīrietis ar savu attieksmi sievieti pataisa par raganu un pēc tam raud, cik grūta dzīve."
Varbūt ir vērts ieklausīties tajā, ko sieva saka vai aiziet uz kādiem kursiem abiem kopā. Norobežošanās un tumsonība nav izeja.

Sassy14  Nu, kādreiz ļoti senos laikos tām «lomām» bija sava dziļa jēga... bet tagad jau vairs nav. Ir palikusi tikai tāda kā pagātnes ēna... cik daudz starp mums ir sievišķīgu sieviešu un vīrišķīgu vīriešu? Bet otrādi? Bet tā, ka pēc 60 gadu vecuma nevar pat atšķirt, vai autobusā mums blakus sēž vecis vai vecene, jo ģīmji vienādi un apģērbs arī? :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu