Kamdēļ vajag apvainoties par patiesību?

Man draudzene pajautāja kā viņa izskatās.Viņa ir ļoti uzbarojusies pēdējā laikā .es arī pateicu ka viņas seja ir apaļa kā sivēna pakaļa un dibens kā trīsdurvju skapis un ka tas nav smuki.Tagad viņa uz mani ir apvainojusies un negrib ar mani runāt.:( Vai tad vajadzēja melot un teikt ka izskatās smuki,ja patiesībā nesmuki?

AivarsN  Patiesība ir laba un pie tās arī jāturās,lai nepazaudējot cieņu. Taču nepatīkama patiesībā nav īpaši jāizceļ un jāpārspīlē,jo tad jau tas ir uzbrauciens,kā tavā gadījumā. Nepatīkamas lietas jāsaka caur puķēm,lai neaizvainotu sarunu biedru,vai pārvērst par joku,lai izvairītos no tiešas atbildes. Piemēram,varēji atbildēt ar pretjautājumu:,,Vai tikai nebūsi kādā ieskatījusies,ja uztraucies par savu izskatu?"

selnija_  Apvainojas nevis par patiesību/to tāpat paši zin/, bet gan par tās pasniegšanas veidu.

aston  Sievietes loti juutiigas par savu izskatu. Vinjas domaa ka vinjaam liels deguns, mazas kruutis, liels dibens nepaklausiigi mati utt. Vinjas ieliek lielas puules sava izskata uzlaboshanaa, un ja kaads atlaujas pateikt vinjaam kautko sliktu par izskatu, tad var dabuut pat pa seju :D

Vanesa15  īsti draugi uz taisnību neapvainojas. Jo tiem vari uzticēties un tie visādas šmuces nebazūnē pa visu plašo pasauli. Un īstu draugu nekad nenosauksi par resnu cūku, bet pateiksi to civilizētiem vārdiem.
Tātad, biji viņai tikai spogulīt spogulīt vietā

LordsMatrix  Daudz laimes kaziņai šodien dzimšanas dienā!

animato  Tantes nesaka, ka jāmelo. Tantes saka ka cilvēkam, kuram ir intelekts un kaut cik jēdzīgs inteliģences līmenis pateiks ko domā ļoti taktiski, neaizvainojot.
Tevis teiktais liecina ka esi prastu ļaužu.

raina1970  Starp meliem un nepatīkamas patiesības taktisku pateikšanu- ir ļoti liela atšķirība, vai ne. Melot nav prātīgi- tur jāpiekrīt, bet to skaudro patiesību var dažādi- bliezt pa tiešo- ta kā autore to dara, un kādreiz šitā dabūs pa ķobi arī no kāda nervozāka sarunubiedra.. un var pateikt tā, lai cilvēkam nerastos asa vēlēšanās izvicināt kulakus-- bet tad ir pašai jāiemācās tas ko sac par komunikācijas mākslu.

slieksnis  redz izpušķoju pārāk traki, varēji vienkārši pateikt, ka ir pieņēmusies svarā, tad moš i neapvainotos, tač tev sanāca biku pielkt labas lietas klāt :D tobiš salīdzinājumus

LordsMatrix  Kaza, visi šeit Tev cenšas iestāstīt, ka principā visa pasaule ir feiks. Domā vienu - runā citu. Un tad no visiem šiem feikajiem cilvēkiem lido dunči mugurā viens aiz otra. Jo sevišķi no kārtīgiem latviešiem jāuzmanās visvairāk. Pārbaudīts uz savas ādas :)

Jason  Vienkārši cilvēki ļoti sāpīgi uztver savus trūkumus. Piemēram, ja Tevi pašu kāds draugs nosauks par pamuļķi, kas, izskatās, tā arī ir, vai Tu pati to uztversi pilnīgi veselīgi? ;)

ne_meklejumos  Mamma iemācija nemelot, bet aizmirsa par pieklājību un takta izjūtu.

Ladybug123  Nju.... īpaša vārdu un domas izvēle nav bijusi!Prasti un stulbi gan Tu esi pateikusi un diez vai tā ir Tava DRAUDZENE , ja tā varēji pateikt!!!

DanaL  Mazā kaza ir foršā meiča - glupa kā malkas pagale, prasta kā zābaks, toties intelekta neskarta. Bet tas taču ir tik aizkutinoši jauki, sevišķi tādā vecumā, kad citiem galvā jau labi sen ir smadzenes.

Agatem  Izmaksā draudzenei vismaz 10 dienas atpūtu Vitalitātes Akadēmijā, Aizputes novadā. Tik paskaties cik un kādas cenas, ja jau esi draudzene, iepriecini savējos.

Ingucits  Draudzīgā, dzīvespriecīgā meitene mani personīgajā vēstulē 5 teikumā garumā mani apsaukāja par resnu aitu utt :D kirai pat nav spalvaini veči araziem krāniņiem utt.

Tagad zināšu, ka mazo kazu nedrīkst apsaukāt par spalvainu veci ar mazu krāniņu :D

kokote  Jā, kaza, saki- kāpēc Tu apvainojies par patiesību? Te visi vēl tā maigi par Tevi, bet ļoti patiesi izsakās, a Tu tik aizvainota, tik aizvainota.

Geisha  un Tu esi ideāla?

neko  Starp patiesību un vienkārši rupjību ir liela atšķirība.

edding  Krieviski ir labs teiciens, prostota huže vorovstva.
Protams, ka te nav nekāda kaza, bet gan vecs āzis. Taču mūsu Matriksiem tik ieliec anketā 23 gadus, kā automātiski ir sajūsma par jebkuru trulumu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu