Kā ģimenē būtu jāsadala sadzīves pienākumi?

Ja vīrietis viens var atļauties ģimeni uzturēt un sieviete var nestrādāt,tad tas nav aktuāli,jo tad sievietei ir laiks mājas darbus padarīt un arī sevi sakopt.Bet ja strādā abi?Vai tas būtu godīgi ja tikai sievietei būtu jārūpējas par kārtību mājās?
Vecis pārnākot no darba izgultos uz dīvāna,kamēr sieviete pa māju šrubītu!Un tad vēl vecim uzrastos pretenzijas ka nav pienācīgi sakopta,ka noogurusi un seksu negrib!Būtu vēl iemesls Oho šļundras meklēt,jo nav seksā apmierināts,kamēr nabaga sieviete būtu novergojusies pa māju.Tad vai večiem ir jāuzņemas puse no mājas pienākumiem,lai sieviete vienmēr būtu formā un vakaros varētu domāt arī par seksu-neviss par to kā tikai pagulēt?

scheriff  Pilnīgās šausmiņas, kādā pasaulē daži labi dzīvo un kādus cilvēku izvēlas. Dzīvoju viens, naudu nopelnu pats, tikko remontu uztaisīju, miteklis tīrs, ēst gatavot protu, ar sportu nodarboties laiks atliek, hobijiem laiks atliek. Kas tā par bēdu ieleju, kur vīrietim vajag kopēju. Man ir bijuši gadījumi, kad sieviete atnāk pie manis un nezina kur likties, jo nav kur paspīdēt. Viss tīrs tīrs sakopts un maltīte pagatavota, neesmu tak nekāds kundziņš, lai sievietes noslogotu ar saimniecības darbiem. Es sievietei ļauju būt sievietei.

bumpastiks  Ne vienmēr vīrietis var padarīt sieviešu darbus tāpat kā sieviete vīriešu.Es savā laulības kopdzīvē esmu traukus mazgājis,ēst gatavojis un daudz ko citu.Varbūt nevajadzēja,bija brīvs laiks un atrada citu.

magnija  vispār jau lielākajam vairumam šeit taisnība, nav jau tik traki mūsdienās, ir aut.veļasmašīnas, trauku mazg.mašīnas, iroboti... nu atliek tik kopīgi pagatavot vakariņas, un lai nav jāvergo kā autore saka, tad vajag iesaistīt procesā mājās esošos. Nevajag visu uzņemties vienai.

AivarsN  Ja nevar tos pašus pāris darbiņus sadalīt,tad jāpārceļas uz dzīvi laukos. Nevienam nekad darba neaptrūks un nebūs laika strīdēties,kurš ko darīs.

inccce  Uz pusēm!!!!!!!! Un biem vērot ,lai zirnekļi un putekļi neņem virsroku.

shining  Viena darba dalīšana uz pusēm parasti ir neproduktīva, laikietilpīga - katrs mazgās savu zupas šķīvi, vai šrubēs savu pusi no vannas? :D Ir fiziski smagākie darbi ko parasti, vēlmē pataupīt savu sirdsdāmu, cēlais bruņinieks uzņemas pats, taču abiem paveicamajos patīk darbos nedalīšana, ja vien nav tā, ka kādu no lietām viens pieprot labāk par otru - piemēram, ēst gatavošanu; otrs, attiecīgi, palīdz un mācās pats. Un, tad - vadīšanās pēc situācijas un izjūtām, ka kādreiz varbūt pašam jāuzprasās tas savs mīļais atpūtināt. Turklāt, būtiska arī atzinība/pateicība otram, par paveikto, kaut vai ēšanas gatavošanas laikā apskaušana no aizmugures, bez vārdiem.. iespējams, ar turpinājumu.

aston  Protams ka sievietei jarupejas par kartibu majas. Virietis rupejas par to lai piemeram ´kraans netecetu´ :) un citam lietam, lai sievai nebutu kaiminsh jaludz. A ja juus gribat taadu viiru kas jums par kaartiibu maajaas ruupeesies, tad taadu arii mekleejiet. Taadu nebuus daudz. Pirms prcaties par to jaadomaa, vai shis par kaartiibu maajaas ruupeejas. Nevis peectam chiikstat, ka ak vai ´izraadaas vinsh par kaartiibu maajaas neruupeejas´. Ja vinsh to nav dariijis nekad pirmastam, nedomaajiet ka apprecoties vinsh to peekshni saaks baigi dariit :)

EECOOL  Pirmkārt izsaku līdzjūtību bestijai. Nav gan skaidrs, kāpēc Tu pati esi izvēlējusies tieši tādu mudaku. Laikam tāpēc, lai būtu, par ko žēloties. Būtu normāls vīrietis, nebūtu, par ko žēloties un līdz ar to nebūtu vairs jēgas Tavai nožēlojamajai eksistencei.
Es ne visai saprotu, kas cilvēkam ir jādara savā mājā, lai tā nepārtraukti būtu jāuzkopj. Lai vai kur es būtu, man apkārt valda tīrība un kārtiba, un nav nekas jāuzkopj. Pāris reizes mēnesī noslauka putekļus, izsūknē grīdu, tas aizņem max 10 minūtes.
Protams, ka vīrietim ir jāstrādā un jāuzņemās atbildība par sievieti un bērniem, to neviens nekad nav atcēlis. Sieviete var strādāt, ja viņa to vēlas.
Savukārt tas, ka sieviete pagatavo ēst, ir super, kāpēc gan ne? Cita lieta, ja neprot efektīvi un veselīgi gatavot, mocās, cep, šmorē visu dienu, lai vakarā pirms gulētiešanas vīrs pierītos itkā mēnesi nebūtu ēdis cūka. Vajag iemācīties gatavot, pirms ķeries pie gatavošanas, ne?

Epifanija  pienākumi nav jādala, tie ir jāveic un ja kādam vairs nerodas vēlme tos pildīt, tad lai arī neko negaida no otra

klava4  gan ,gan

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu