Romu tautības pārstāvji

Kādi ir šie cilvēki un vai viņi mēdz būt civilizēti

sieviete_1968  fargo 11:56. Tie abi pirmie jautājumi ir domāti man?? Ja,jā-tad atbilde nr.1-jā,iespējams...atbilde nr.2-nē,man nav tik tuvu attiecību ar vietējiem baroniem.
kontrol_skupsts 12:22. Kopš kura laika cilvēku pieredze un personīgs viedoklis tiek pielīdzināmi liekulībai??
Pilnībā piekrītu LaskovijMerzavec 12:43.

coldlands  Laskovij, varbut pastasti man neizglitotajam, ka tad cigani pelna naudu? Interesno odnako!

fargo  ne, tesai. bet tie ir vairak ka sarunu rosinosi. retoriski. atbildet var, protamas, ari tiesi. un kapec ne, skatoties uz citu spdiskusiju, loloju ceribu, ka man vel ari te neklups kraga emocionali nenosverti personazi.

vilks28  Laskovij, ja tu sastapsi uz ceļa" Tumsnējus ceļotājus " BMW, automašīnā kuri diedelē naudiņu degvielai lai viņi varētu aizceļot līdz Rumānijai, tad noteikti palīdzi viniem . Tici man tu daudz ko jaunu atklāsi. Es nesaku ka viņi ir slikti ļaudis viņi vienkārši tādi ir.

makinlijs72  pie lielveikaliem viņi bieži interesējas ,kur atrodas lidosta.

sieviete_1968  fargo 13:37. Piedod,kļūdījos. :)
Runājot par otrās tēmas nesaprotamas agresijas devu tavā virzienā-domāju,ka viss tā indivīda sarakstītais (ilgumi,dažādības "sesijas" :))) laikā) klasificējās kā slapjie sapņi. Nepiepildītie sapņi. :)

LaskovijMerzavec  Ja pie manis pienāks cilvēks un prasīs kko es automātiski palikšu uzmanīgs, neatkarīgi no viņa dzimuma, ādas krāsas utt... un pie lielveikaliem diedelē visu tautību cilvēki.

Mani ir uzmetuši latvieši, draugus gruzīni ... ko nu?

Piemēram, aizbraucot uz kurortu - ko es tur redzu? Arābu tirgotājus, kas mani cenšas uzmest, apkalpojošo personālu, kas mani redz kā staigājošu bakšis. Vai visi arābi ir tādi?

Čigāni ir diezgan slēgta kopiena ar saviem iekšējiem likumiem un kārtību un ne man spriest tiesu pār viņiem. Un nav man bijusi tuva saskare ar viņiem. Zog, nestrādā, krāpj visas tautas, tā nu tas ir...

Bazhix  Lasu komentārus un nespēju saprast - vai cilvēki, kuri regulāri izmanto civilizācijas radītos labumus, bet šad tad pārkāpj kādu sabiedrības noteikto likumu, automātiski kļūst necivilizēti? :)

shining  tas, ka čigānu vidū nav strādnieku un inteliģences, ir pilnīgs bleķis un vēstures nezinašana.. palasieties "Mazākumtautības Lavijā. Vēsture un tagadne" – Rīga: LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2007
arī latviešu folklorā čigāns parasti ir kalējs, jeb nebezdelnieks skaitās tikai tas, kas rušina zemi?

coldlands  Es tad nesapratu, vai vēstures, latv. folkloras pazineji pastāstīs, ka šodien čigāni naudu pelna.
Es zinu diedelniekus, zagļus, narkotiku ok viltotas preces tirgotājus.......
Ah ja, padomju laikos dzirdēju par vienu čigānu, kas strādāja ceļu buvnieciba, bet par kalejiem(gggggg klusam pasmejas) dzirdējis neesmu.

Luusila  cldlands, kalēji bija vairāk pagājušajā gadsimtā. Bet bija. Šodien viens mans klasesbiedrs- čigāns strādā par dzelzceļnieku (skolā bija ļoti labs matemātiķis, tēvs viņam bija taksists, bet māte strādāja pārtikas bāzē,- varētu teikt, ka cienījami cilvēki, pašiem sava mājiņa, tīra un sakopta, ar izravētām puķudobēm), citu čigānieti iepazinu doktorātā kā māsiņu, vēl zinu čigānieti, kurai bija savs bizness- veikaliņš...Un jā, arī mani ir apzaguši čigāni. Bastejkalnā mani tā sadullināja viena labi ģērbta čigāniete, ka ij nesapratu, kurā brīdī no mana maciņa, kuru es turēju rokā, visa naudiņa kā lidot izlidoja...Stāvu kā iemieta un redzu, ka pa gaisu lido manas banknotes, nu nohipnotizēja mani, i vsjo. A ko darīt,- tāpēc visus čigānus atšaut? Ir jau bijuši precedenti...

Luusila  Ā, vēl bija čigāns- kurpnieks, kurš sastādīja un izdeva latviešu-čigānu vārdnīcu, un čigānu ābeci arī laikam...

shining  coldlands: tā ir aisberga (čigānu etnosa) redzamākā daļa, jo tie lien ar tevi kontaktēties, kaut ko pārdot.. čigānu aristokrāti (baroni), inteliģenti pie tevis vizītē nepieteiksies, nezīmēsies. būs arī pārsteigums uzzināt, ka čigāni tikpat kā nelieto alkoholu, narkotikas - ticība neļauj.. tirgot - nav problēmu, tas ir dīls: gribi - ņem, negribi - neņem.. un, par tādām mazām naudām gribēji neviltotu, naivais? arī zolīdos veikalos preci tev "iemārketēs" ar smaidu - tikai vēlāk sapratīsi, kuros punktos ir iegrābiens.
kopumā te ir runa par latviešu pamatplūsmas pašnorobežošanos caur negatīvismu, jo gadsimtiem ilgi bijis "svešs = slikts", lai gan tā ir vienkāršota, un tādēļ sagrozīta mūsu divu dažādo, vai ne tik ļoti, kultūru saskarsmes būtība.

coldlands  Kurš tad piedāvā viņus atšaut, es ne, es pacifists.
Es strādājošus nezinu, esmu tik dzirdējis par dažiem, kas laikam zagt un krāpties nemācēja, tāpēc tika izdzīti no sava tabora.
Es ar no Jelgavas, visus kurus zināju, nestrādāja, nemācijas, bet ja gāja uz skolu, tad pirmās piecas klases.

coldlands  Čigānu baroni, ggggg, Latvija barons ir viens, pāris Krievija, pārītis Spanija...., cik tad ir to inteliģento, nesmīdiniet. Jūs vispār ziniet ka tie inteliģentie dzīvo uz neinteliģento tā saucamo zem aisberga rēķina, jo tiem ir jāmaksā nodevas, lai tā saucamie baroni varētu savus resnos vēderus bezdarbība kasīt.
Vai ziniet ka Jelgava, viens čigāns savas narkotikas tirgoja? Sēdināja uz tam jauniešus, jaunus gurkenus, kas no dzīves neko nejēdza.
Man token nav kaut kāda naida pret čigāniem, bet dafaj sauksim lietas īstos vārdos, un dēļ daziem vunderkindiem, nedziedāsim šiem slavas dziesmas.

vilks28  Es šodien redzēju Slokā čigānus LV patriotus ,viniem karodziņš bija mašīnā divdesmit reizes lielāks nekā man . VOT!:)

vilks28  shining, vot nevagag irst. par narkotikām . Tas naff dīls , tas ir krimināls. Mans sens klasesbiedrs čigāns nonarkojās, nezinu vai vel dzīvs. Un diemžēl ir jātzīst, kur LV ir lielas čigānu kopienas tur zeļ narkobiznes. Cik sevi atceros, viņi jau no seniem laikiem ir tirgojuši zālīti un pārējo. Tas nenozīmē ka es saku ka sitīsim čigānus,ka tā ir ļaunuma sakne nebūt ne.

shining  coldlands: runājot par lietu saukšanu īstajos vārdos, vai Tu tagad nenodarbojies ar demagoģiju - izmanto vienu kriminālo vunderkindu sava sprieduma vispārināšanai, it kā latviešiem nebūtu savi deģenerāti kaupēni, tulpjaudzētāji un kikbokseri? Mož, aizlaid kādas pāris dienas padzīvojies Kurzemē, piemēram Sabilē - būs pieredze, ne urbānās strašilkas. ;)

magnija  man kaimiņos ir klasiski čigāni :) savā sētā nezog :)

coldlands  Es neizmantoju vienu gadījumu, tādu ir simtiem. Es nemēdzu diskutēt par lietām, mol viena tanta teica, tik ko zinu, pats redzējis, un pieredzējis.
Protams ka visas tautas ir savi varoni, bet jesli mēs pieiesim sij lietai zinātniski matemātiski, ok parēķināsim procentuāli....
Ja man būtu pazīstams kaut viens kārtīgs čigāns, tad es šinī diskusija, censtos ielikt kādu jauku vārdu romu dārziņā, bet nav, ok tāpēc pardon, pagaidām palieku pie saviem uzskatiem.
Protams, ja man kāda simpātiska ciganiete uzrakstītu, ar vēlmi apstrīdēt, pastāstīt, pierādīt pretējo, es uzklausītu, izanalizētu, un ......:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu