Supružeskij Dolg, jebšu Laulāto Pienākums.

No kurienes radies tāds termins par to pienākumu?Vai tad seksu attiecībās var uzskatīt par pienākumu?Vai nav tā ja seksā ir problēmas un tas tiek uztverts kā pienākums arī sadzīvē visādi sīkumi sāk kaitināt?Bet ja seksā ir pilnīga saskaņa tad arī sadzīvē ir daudz mazāk nesaskaņu?

Pillerina  Man viens čalis, kas ir civillaulībā, stāstīja par sevi.
"Ir jau ar sievu seksiņš arī. Bet tas ir tāpat, kā vakariņas paēst"....
Vot - tas ir tas "dolg"- kopā dzīvo, kopā arī pieguļ, jo tas ir fizioloģisks dzīvošanas pamats, bez kura nevar :D:-)

AivarsN  Ja nebūtu īpaši izcelts šis pienākums,tad laulības ne ar ko neatšķirtos no parasta darba līguma. Patiesībā jau pienākumu laulātajiem ir ļoti daudz,tikai pēdējā laikā tos neņem nopietni. Tāpēc arī nesanāk tas ilgi un laimīgi.

pomerance  mailija, ja kādam sekss ir dolg vai pienākums, nekādas laimes tur nav un būt nevar, ja ģimene un visa kopā būšana balstās tikai uz seksu, tad tas ir lopiski, lai neteiktu vairāk

Rondijs  Ļoti labi ka ielika krieviski, krievu valoda ir daudz spēcīgāka, tur ir stipra saikne starp vārdiem un to patieso nozīmi, līdz ar to var precīzāk izteikt savu domu un saprast pateikto. Latviešu valodā vārdu ir mazāk, reizēm pat neiespējami pateikt to pašu domu tik pat precīzi.

elis  Visās attiecībās sex ir pienākums
Darba attiecībās
Kaimiņu attiecībās.
Pircēja un pārdevējas attiecībās.
utt
Visiem pienākums sexsot, lai attiecības turpinātos.
Kā minimums vismaz jādomā par sex , skatoties uz sekretāri, alus reklāmu utt...vis tik uz sex balstās.

neko  "man šķiet, ka latviski tāda termina ar tādu jēgu nemaz nav" - ne tikai ir, bet bija pat likumā ierakstīts - līdz 1937 gadam. Sievas pienākums dot virām pēcnācējus. Teorētiski sieva varēja ar atteikt, ja vīrs pienākumu no savas puses nepildīja godprātīgi un "lika šķēršļus", jebšu mūsdienu valodā runājot izsargājās.

Rondijs  Būtībā sekss nav pienākums, to būtu abiem jāgrib vienādi. Bet, ja viens grib un otrs negrib, pie tam attiecības grib saglabāt, tad tas pārvēršas par pienākumu.

Gunitaa  >neko Tas labi, ka Tu zini pirmās brīvvalsts LV Cilvillikumu (es arī tagadējo neslikti pārzinu!), tomēr šajā tēmā jautājums bija: "Vai tad SEKSU attiecībās var uzskatīt par pienākumu?", bet pēcnācēju radīšana un sex tomēr nav identiski jēdzieni. :) Un cilvēki ar seksu nodarbojas ne tikai bērnu radīšanai. :)

neratni_stasti  Gunita, Tevis citētais ir tikai otrais jautājums. Pirmais jautājums bija, kur ņēmies tāds jēdziens kā laulāto pienākums, taču plašāku skatījumu uz šo tēmu šodien kaut kā ļaudis nevēlas pieņemt (spriežot pēc tiem mīnusiņiem, kas salikti who). Kur ņēmies, īsti nezinu, bet ekskursijas vēsturē šajā sakarā, manuprāt, ir visinteresantākās.

Gunitaa  >neraatni staasti
"taču plašāku skatījumu uz šo tēmu šodien kaut kā ļaudis nevēlas pieņemt (spriežot pēc tiem mīnusiņiem, kas salikti who)" (C)
Pieļauju gan, ka mīnusiņi Tevis pieminētajai komentētājai salikti nevis tāpēc, bet gan par daudzajiem citātiem ne-valsts valodā (kaut gan es personīgi, viņu nemīnusoju un vispār reti to daru, jo pat nav nostiprinājies tāds ieradums. :)
Ja tēma pavērstos diskusijā par laulāto pienākumu plašākā jēdzienā, būtu interesantāk, kaut gan daudziem te laikam jau vairs nebūtu aktuāla, jo īpaši tāpēc, ka cilvēki laulību reģistrē vai vēlas to darīt arvien retāk.

Sarabi  Nelaulājies,tad pienākuma nebūs;)

neko  Jokaini cilvēki jūs te tomēr esat; sakumā pajautā no kurienes terminam kājas aug un apvainojas, kad pastāsta no kuries viņš cēlies:)))
Labi, ja jau jāatbild arī vai tas patiešam ir pienākums, tad formāli nav bet praktiski ir.
Paskaidrošu arī kāpēc: ja sieviete tā "paplāni ģērbusies ar vīnu un svecēm" sagaida vīrieti vienu vakaru, bet šamais neko, iesējams sapratīs un piedos. Bet jau otrajā, trešajā reizē pastāv liels risks, ka pēc atteikuma tā neizdzertā vīna pudele lidos tavas sejas virzienā. Bet pēc mēneša viņa ar garantiju to vīrieti vairs redzēt negribēs.
Bet ja neņem vērā šos riskus, tad formāli protams nekāds pienākums tas nav:)

bratka  Pienākumi bija tikai komunistiskās partijas biedriem.

MrJones  Nu,,..Lauliiba manaa uztveree, taa taada, ka vispaar Pillniibaa savienojies ar to otru....peec logjikas, nebuutu jaadara ar kuru katru,...,bet....redz, kaa iet daudziem.....neapdomiigi!!!! Un vispaar riskants pasaakums....,biezhi vien visas merkantiilaas tieksmes paraadaas tikai veelaak....doshanas, nedoshanas.....likums ir sievietes pusee...,bet kaa tad ar viirieti??! Njemot veeraa visus pienaakumus, kas veersti uz viirieti....,taa nedoshana vai nebuutu kaa spljaaviens gjiimii..? Nu,,..nedod nedod....,bet vai nevajadzeetu varas iestaadeem panaakt soliiti pretii viirietim shaados gadiijumos...atvieglot shkjirshanaas processu, daudz miikstinoshaakos apstaakljos..?!

edding  Mailija. Sievietēm vajadzētu seksu tikpat cik vīrieti, ja viņas orgasmu sasniegtu tikpat elementāri, kā vīrieši. Tā nav, tādēļ arī domā, a nafiga, ja man no tā sekša labākajā gadījumā mazliet patīkami, bet vairumā gadījumu, ne silts ne auksts.

Luusila  (C) Pieļauju gan, ka mīnusiņi Tevis pieminētajai komentētājai salikti nevis tāpēc, bet gan par daudzajiem citātiem ne-valsts valodā)
Man jau arī tā šķiet; taču gribētu vēl piebilst, ka ir liekulīgi nicīgi noraidīt tekstus svešvalodā, ja lielum lielais vairākums komentētāju to pašu valsts valodu lietot neprot (skat. kaut vai tēmas pieteikumu un aprakstu).

Ja par tēmu, tad šis termins, manuprāt, būs radies senos laikos, kad cilvēkus saprecināja bez mīlestības. Nekur nespruksi,- pienākums klāties apakšā nemīlamam vīram. (Kā savukārt vīrieti var piedabūt gulēt ar viņam netīkamu sievieti, vispār nevaru iedomāties.)

neko  Palasot komentārus radās cits jautājums; kāpēc daudziem vārds pienākums liekas kaut kas slikts? Mēdz taču būt arī patīkami un pat ļoti patīkami pienākumi:) Un jo vairāk cilvēks ta jebkurā jomā sasniedz, jo vairāk viņam pienākumu. Tie kam nav vispār nekādu pienākumu parasti dzīvo patiltē un pārtiek no miskastēs atrastā.

Who  Tas par to valodu nevar but npietni!!! :D Izmantot izteicienus citā valodā, pie tam ar nepareizu nozīmi, ir ok, bet paskatīties, ko tas patiešām nozīmē, nav ok :D :D :D

neko pareizi iekometēja

ir tiesības un ir pienākumi :D un pienākumi ir visur - pienākums pret sievu/vīru, pret bērniem, pret vecākiem, pret darbu, dzimteni utt... Tagad pieaugušie šūmējas, ka bērniem ir tikai tiesības un nav pienākumu, a ko paši? Definē vārdu pienākums ar galēji negatīvu pieskaņu un vārdu lauliba asociē ar vārdu sekss....

av2  ir, ir tas oficiaals pienaakums. Un ja to nepilda, oficiali tiek mineets, kaa iemesls sskkirddanas tiesas procesaa. Vismaz asv tas ir taa.
Reaali dizivee, apmeeram pusei paaru nemaz nekaada sex vairs nav peec kopaa nodziivotiem 10+ gadiem. Bet nemaz nedomaa sskkirties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu