vai vientuļš cilvēks var būt laimīgs?

multi  Kāpēc gan ne, ir cilvēki, kam patīk vientulība.

jurks  Kā jau iepriekš minēts- kas ir vientulība un kas ir laime?? Vientuļš- tas kurš iekšēji ir noslègts, ar savu ideālo pasauli, kad neviens neatbilst tai, un tt. Patiesībā ir tā, ka mēs visi dziļi sirdī esam vientuļi un ilgojamies pēc kaut kā nesasniedzama, ar cerību, ka tālā nāmotnē to sasniegsim, bet ne uz zemes, jo tas pēc kā mēs ilgojamies ir Dievs!!! Pie Viņa ir mūsu apsolītās mājas!!!
Tālāk, kas ir laime?? diezvai par laimi mēs gribētu pieņemt kaut ko īslaicīgu, drīzāk mēs esam iztēlojušies laimi kā stāvokli, kas pienāk un nebeidzas! Bet vai tas ir iespējams virs zemes?? Kur viss mainās un ir tik īslaicīgs, kad , šķiet, nu laime klāt, tā jau tā beidzas! Bet patiesībā, arī uz zemes var sākties tā laime, kas iestiepjas mūžībā, ja mēs jau tagad esam kopā ar Kungu!!!
Tātad- vientuļam cilvēkam ir jākļūst laimīgam pieņemot Dieva Bezgalīgo Mīlestību jau tagad, lai kļūtu patiesi laimīgs!!!

gertrude  īsti vientuļš cilvēks var būt tikai tad, ja dzīvo viens uz salas okeāna vidū, bet arī tad Robinsonam piesitās kazas, papagailis un Piektdienis:) bet tā - ir bērni, radi, draugi, kaimiņi, darba kolektīvs utt, tā kā nekāda vientulība nesanāk, vakarā ir prieks aizslēgt aiz sevis dzīvokļa durvis un atpūsties no visa.
ja vientulība bija domāta šādi - tad atbilde ir - jā, cilvēks var justies laimīgs, dzīvojot viens.

sintijaj  Var. Labāk būt vienai, ne ar ko pagadās, tikai lai būtu.

sandra111  ir starpiba starp viens un vientuls,,,

rudzupke  Ja cilvēks ir viens,tad vajag izmantot visas iespējas,ko piedāvā dzīve,un pat savā domāšanā daudz kas jāpamaina,lai cilvēks nebūtu vientuļš un spētu būt laimīgs.

Torpedo  Es nekad neesmu saprartis, kas ir tā mistiskā _laime_ , pēc kuras visi tā kāro? Tās ir tādas sajūtas, līdziīgi, kā, kad noiet, tikai visu laiku?

aija_69  Vientulība un laime ir cilvēka psihes stāvokļi jeb domāšanas ieradums. Pusmūžā esam jau sevi drusku iepazinuši un ir uzkrājusies pieredze, kā gūt prieku un uzturēties dzīves saulainajā pusē.
Sajūta, laimīgs - nelaimīgs, ir ķīmisks process cilvēka smadzenēs un tai nav tieša sakara ar indivīda reālo dzīves situāciju.
Vienkāršākie veidi, lai uzturētos laimes zonā un kas ir pieejami praktiski katram, ir fiziskas aktivitātes, brīnišķigas ir pirts procedūras. Jauki, ja izdodas socializēties kādā hobiju grupā.
Pusmūžā tā ir katra indivīda personīgā atbildība un izvēle, kā justies un ko saskatīt šajā dzīvē.
Zem kājām mums dubļi, virs galvas zvaigznes. Tā ir mūsu atbildība, kurp ir vērsts mūsu skatiens un domas.

engeliteS  Nevis vai var būt, bet viņam tādam jākļūst, jo laime ir iekšējs stāvoklis un jāsaprot, ka otrs automātiski nedarīs mūs laimīgus. "Tiem, kas meklē partneri, ir tieksme iedomāties, ka laulība, attiecības un partneris ir "Gala stacija: Laime". Taču otrs nekad nav laimes nesējs. Laime ir tagadnē, esošajā... Tas, kurš to nav atradis pirms laulības, neatradīs arī laulībā!
Perfekta un mūžīga tuvība un patvērums nav atrodami pat vislaimīgākajās attiecībās: atšķirības, citi plāni, vēlmes un pārpratumi rodas katrās, arī veiksmīgās attiecībās. Kurš gan saprotas simtprocentīgi?
Cilvēks pēc dabas ir vientuļs. Dzīvesbiedrs mūsu ceļā ir brīnišķīga dāvana un liels atbalsts. Tomēr viņs nav mūsu galamērķis vai mājas, turklāt viņs galu galā arī neatbrīvo mūs no vientulības. Pamatā visi - precētie un neprecētie - ir vientuļi. Līdz šai visdziļākajai vientulībai var nokļūt tikai Dievs"

bumpastiks  Agrāk es domāju ka nevar,jo nebiju pieradis būt viens.Tas bija šoks ka vienā brīdī paliku viens un sajutos pavisam nelaimīgs,vienu brīdi pat dzīvot negribējās cik sāpīgi tas bija.Bet gāja laiks diena no dienas un sāku justies labāk un pat atradu kaut kādas priekšrocības savā vientulībā.Varēju apdomāt tādas lietas par kurām agrāk nedomāju.Tagad varu teikt ka neesmu jau nu laimīgākais cilvēks pasaulē,bet nelaimīgs arī ne.Un vēl jau es ticu,ka atkal sastapšu to kas kliedēs manu vientulību.

edding  Kamēr nav pārāk vecs, var, bet spriežot pēc manu vientuļo radinieku teiktā, vecumdienas ir loti skumjas. Un nelīdz ne radi, ne mazbērni, ne bērni. Tiem taču savas ģimenes, sava dzīve.

fargo  cik labi, ja ta ir, bumbastik.
vienu laiku tu paraziteji uz lidzcilveku zelsirdibu. tas bija nelabi. bet ja tu esi varejis progreset no nemeja, tad uz pastavet par sevi spejigu un nakotne, iespejams, deveju, atbalstu citiem, tad var tikai teikt, ta ir labi.

bumpastiks  Fargo,ko nozīmē parazitēt uz citu cilvēku žēlsirdības?Te jau ir dotas izvēles iespējas.Ja kāds grib var jau ierakstīt kādu uzmundrinošu vārdu,ja negrib var noignorēt.Nauda jau nevienam nav jāziedo,tad kāds te parazītisms?Ilgāk te uzturoties vairāk esmu manijis klaju cinismu,neviss Tevis minēto nesavtīgo žēlsirdību,bet kaut kur man tas palīdzēja.Sapratu ka paļauties var tikai uz sevi!

Sanntana  Vientuļš - diez vai ir laimīgs, apkārt ir cilvēki,... bērni ar savu dzīvi aizņemti, darbā kolēģi, .... pamatā visiem ir sava dzīve. .... agrāk pietrūka laika pabūt vientulībā, tagad kad šīs vientulības ir par daudz, nevaru teikt, ka esmu nelaimīga, bet arī laimīga - neteikšu.

aija_69  Runājot par lielāku vecumu: 80-90 un skatoties uz savas mammītes un kaimiņu rosību, - cepuri nost: mazdārziņi, bites, suns, kaķis, mežs. Nesteidzīgas sarunas pie kafijas par to, kā aug ķirbju un tomātu dēsti, cik olas šodien ir nodējusi vistiņa raibīte u.tt. Vienkāršā lauku dzīve ir laimes eliksīrs.
Protams, apbrīnojami možs gars un stipra veselība ir komplektā. Un personīgā atbildība par savu labsajūtu, nevis enerģijas ņemšana no saviem bērniem vai mazbērniem.

magnija  ja cilvēks jūtas vientuļš, tad jau tas vien nosaka ka nē nav laimīgs. Bet ne vienmēr būt vienam nozīmē justies, vai būt vientuļam, ja cilvēks jūtas pašpietiekams, ir apmierināts ar dzīvi, mīl sevi un apkārtējos. Noteikti jā var būt laimīgs. Do māju, ka samērā daudz cilvēki mūsdienās izvēlas dzīvot vieni.

alvis25  Kas vainas būt vientuļam ? Var daudz meditēt un neviens netraucē .

Rondijs  Nevar, tāpēc ka vientuļš.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu