Patriotisms - kas tas ir?

Ko tauta domā par patriotiem un patriotismu?

P.S. neesmu redzējis nevienu puslīdz gudru cilvēku, kurš būtu patriots. otrādi gan - bariem...:D

Bazhix  Torpediņ, mācies, bērns, vēsturi. Kaboverde neatkarību ieguva no Portugāles :) Resp., normālas Eiropas valsts, kas nozīmē, ka sākuma punkts šiem bija pat labāks. Un Āfrika tur ir tikai tā starp citu.
Ja nebūtu PSRS, mēs būtu Somijas līmenī. Tas, ka PSRS saveda Torpediņa elkus, kas iemācīja, ka viss ir par brīvu - vai nu dod valsts, vai pats var paņemt, Latviju attīstībā aizkavēja uz 100 gadiem - 50 gadi okupācijas laikā un 50 gadi, lai atbrīvotos no šitādiem parazītiem.

Nebūtu hokejs, būtu kas cits. Ne jau hokejs rada patriotismu. Tiesa, tādam Torpediņam to nekādi nesaprast.

jurks  Cilvēks, kuram ir dārgas pamatvērtības- ģimene, senču zeme, vērtības par kurām viņš ir gatavs maksāt ar savām asinīm! Tas ka mēs kaut ko neredzam ir normāli, jo ne jau visu varam redzēt, parasti redzam to, ko gribam redzēt! Piemērs: es Dievu neesmu redzējis, bet ticu ka Viņš ir!!!

alvis25  Kāds naids te dveš no dažiem cilvēciņiem . Tie laikam ir tie kas nav tikuši pie siles . LATVIJA nav tikai valdība , bet arī līdzās dzīvojuši cilvēciņi . Kā arī mātes , tēvi un citi radinieki kas šeit dzīvo . Arī pati zeme ir skaista un bagāta .

altalilija  encoferrari555777 - es neeksistēju. man ir nodrošināta dzīve. bet es arī neskatos kaimiņu sētā un nesacenšos ne ar vienu. nu nav man jābrauc uz Poliju pēc lētajām maikām. es varu uzvilkt vienā reizē tikai vienu. un to varu atļauties nopirkt šeit. un es varu arī atļauties pirkt Latvijas preci. un vēl - es aiz sevis savācu. un tie nav krievi, kas aizdirš upes malas makšķerējot, kas met pa logiem ārā plastmasenes, kas, ejot sēņot, pilnu pudeli var ienest mežā, bet tukšu iznest ārā - nu nekādi. tie esam mēs. pareizi viens te uzrakstīja - mēslu vaboles. paši nepakustēsies, bet uz igauņiem labprāt paskatīsies. valdība - tas ir atsevišķs stāsts. bet tā arī nav visa Latvija

jadore  Katram sava dzīve ir viņa paša atbildība, savas darbības vai bezdarbības sekas, citu vainošana savās neveiksmēs neko neatrisina. Jo ātrāk to saproti, jo vairāk vari sasniegt gan savā attīstībā, gan atbildībā pret savu ģimeni, saviem tuvajiem un savu zemi. Tas viss ir saistīts. Patrioti ir cilvēki, kuri domā par savas rīcības sekām, dod pozitīvu pienesumu saviem tuvajiem, savai tautai, cilvēki, kuri domā ilgtermiņā.

aija_69  Latviskā jeb senču vietas izjūta man ir spēcīga intuitīvā zemapziņas līmenī. Mūsu tautasdziesmas, kori, deju kolektīvi.. Uzvelkot tautastērpu, es patiešām jūtos lepna un īpaša. Man pietiek atbraukt uz savu dzimtas māju, pastaigāt basām kājām pa zemi un es jau jūtos laimīga. Savas dzīves smagākajos brīžos tieši dainās es varēju rast mierinājumu. Jebkuram cilvēkam ir svarīgi sajust savas saknes un piederību pie savas tautas.

Patriotisms ir plašs jēdziens. Tā mūsdienās apzīmē arī politisku preci, kas ar klasiskiem, dažbrīd agresīviem un ētiski apšaubāmiem mārketinga paņēmieniem tiek piedāvāta tirgū.

Dzīve un cilvēki mums līdzās ir ļoti daudzveidīgi.
(c) Patrioti ir cilvēki, kuri domā par savas rīcības sekām, dod pozitīvu pienesumu saviem tuvajiem, savai tautai, cilvēki, kuri domā ilgtermiņā.

Sermule  Šobrīd patriotisms ir tikai muļķiem,līdzskrējējiem, un tiem, kas nozaguši, izzaguši Latviju. Pārējiem tas ir iznīcināts.

Gizondta  Pirmkārt - kāpēc šāda tēma pie attiecībām??? Vai tāpēc, ka te apgrozās vairāk cilvēku??? Interesanta izvēle... Bet par vietējiem, kas lamā valsti - tie ir īsti padomju cilvēki no seniem laikiem - kā pieraduši kopš jaunības sūdzēties par Maskavu, tā arī turpina jau 27 gadus pēc neatkarības iegūšanas. Mūžīgie upuri, kāds cits vienmēr apspiež. Bet tā problēma ir tāda, ka toreiz Maskava bija vainīga, tagad mēs paši esam kungi savā dzimtajā zemē, kā nu mākam. Paši arī vai nu valdām, vai strādājam un dzīvojam, vai sūdzamies, kas katram labāk padodas un ko brīvi izvēlamies.... Kaut kā neloģiski, mazohistiski sanāk - tā taču ir pašu valsts, ko tik nenormāli nolamājam. Vai nepietiks vienreiz būt par mūžīgajiem upuriem??? Sūdzieties labāk par laiku - tas vienmēr kādam ir slikts.

encoferrari555777  bazhix.... nu tu nu gan tik gudrs..... blin ...antin...pamosties.... ja nebutu ta psrs ka tu raksti. bet tad tu butu kada vacijas megenes kolba...

dzozefinaups  .....iedvessot ko tadu-patriotismu.....-ir vieglaak manipuleet! Liidziigi kaa-bazniica-ticiibu.... -arii vieglaak manipuleet!
Jaa,sapraata robezzaas var ticeet,var buut patriots.....bet svariigi-nepalikt par mullkki....lai ssirmis neaizveras!-jo tieessi sso eefekta staavokli izmanto -lai ccakareetu tautu!

dzozefinaups  ..................afekta.......... sory!

Torpedo  Bazhix, tev tiešām liekas, ka pa šiem pēdējiem 27 neatkarības gadiem mēs dzenamies pakaļ Somijai, nevis vēl virāk atpaliekam no tās? Kurā gadā mēs viņu noķersim? Mūsu mazbērni to piedzīvos? :D
Un ir tā, ka skatoties pēdējo 27 gadu tendences, ja nebūtu PSRS mākslīgi 50 gadus noturējusi latviešus savā zemē ar aizliegumu izbraukt, mēs kā tauta visticamāk, ka jau būtu beigusi eksistēt kādā 2000. gadā ..
Un ir tā, ka patriotu var atpazīt pēc agresīvās citādi domājošo apkarošanas. Un visbiežāk vnk apsaukāšanas. Bet tad mums atkal jāatgriežas pie tēmas par vidējā patriota izglītības līmeni

Rondijs  "patriotisms" nav latviešu vārds, nav latvietim tuvs, ar to neko nevar izteikt jo vārda nozīme ir krietni aptraipīta un sabojāta. Bet pati parādība kā tāda, cienīt, mīlēt savu zemi, priecāties par savas tautas sasniegumiem ir apsveicama.

fargo  gruti ir aptvert so attieksmi. argumenacija vnk nestrada. cilvekam ir zeme, lidzcilveki sava kulturvide, ekonomiska neatkariba, apzinjas briviba, tiesibas parvietoties brivi. pats cilveks ir sev saimnieks ar iespejam uzlabot savu ikdienu, lasit un macities par velti.
pati zeme ir laba. upes, mezhi, deriga aramzeme un zeme ir skaista, visa deriga dzivibai. ir si jura, labs klimats. KO VEL?
ka var to nicinat, sev doto? dzivot miera laika, nezinat kas ir bads, bez bailem no navejosam epdemijam, neredzot citu cilveku mocibas, ka tas ir tik daudzas vitas uz sis mazas planetas. un tomer, nav labi.
veleties iedomatu utopiju, nenovertejot sis visas davanas, uztverot tas ka passaprotamas, cilveki uzprasas uz nepatiksanam.
kapec lai tiktu dots tas, ko neverte? kada bbridi tas tiks panemts atpakal.
nesaprotu. kapec, kapec ir janicina un jaizsmej sev dotais...

Kontiki  Patriotisms ir tikpat dabiska lieta kā mātes un bērnu mīlestība. Ja šajās lietās ir tukšums, tad tāds cilvēks ir ar problēmām!
Kopš apzinīgā vecuma sasniegšanas, it īpaši kad uzzināju Latvijas un latviešu tautas vēsturi, esmu stingrs patriots. Skolas gados sapņoju par brīvu Latvijas valsti. Pirmo reizi ar VDK saskāros Universitātes trešajā kursā. Atmodas laikā iestājos grupā Helsinki-86. Piedzīvoju arī VDK vervēšanas mēģinājumu un dažādus draudus.
Nevienu brīdi neesmu bijis pie siles, tomēr tas nemazina manu patriotismu un Dzimtenes mīlestību. Esmu gatavs galvu nolikt ja šeit vēl kādreiz nāks okupanti!

neko  Patriotisms ir savas piederības apziņa. Kā arī atbildības sajūta par to kam piederi (ģimenei, dzimtai, pilsētai/ciemam, valstij). Rūpes pirmkārt par savējiem. Ne tik patriotiskie patriotiskos parasti vaino dažādas sazvērestības, varas sagrābšanā, paziņu būšanā utt. Tikai nekādas sazvērestības nav - ir vienkārši savu ideju realizēšana kopīgiem spēkiem kurā vienpatņi protams izrādās vājāki, par ko ar apvainojas.

ne_meklejumos  Arlekin,
par sevis izdarīto nemēdzu lepoties, kaut arī būtu par ko. Tas ir pats par sevi saprotams, katram jāsāk ar sevi;- darīt labus darbus, sakopt vidi ap sevi, audzināt bērnus par izglītotiem, valstij lojāliem pilsoņiem. Pildīt savu pilsoņa pienākumu, atbildīgi iet atdot savu balsi vēlēšanās, nevis deldēt dīvānu un pēcāk kaukt par rezultātu.
To sajūtu kā ir citā valstī dzīvojot atbalstīt savējos, būt lepnam par viņu sasniegto, tas ir kas īpašs.
Ne tikai ziedoju grutdieņiem, bet esot LV personīgi dodos uz dzīvnieku patversmi pie cilvēku bezatbildības upuriem, beržu sūdus un staigāt vedu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu