Viestura tēze

Ko jūs domājiet par Viestura Rudzīša tēzi, ka laulībā vīrietis regresē uz dēla līmeni? Un ka ilgstoša laulība var pastāvēt tikai tad, ja vīrietis pieņem mātes - dēla attiecības?

meitenepasaka  Dzīve ir dota, lai mācītos, tāpēc, svētīgi ir pabūt attiecībās, gan meitas, gan mātes, gan dažādās citās lomās. Ja attiecības veido 2, tad abiem attiecīgās lomas kādu brīdi šķiet pieņemamas.

Tikliite  Neko, ja vīrietim ŠĶIET (tas ir ļoti subjektīvi), ka sieviete sāk izturēties pret viņu kā māte (rūpēties) , un tas ir par iemeslu, lai viņš viņu pamestu (aizbēgtu), tas nozīmē, ka viņš nespēj nolikt robežas, jeb citiem vārdiem izsakoties - nespēj būt pietiekami pieaudzis, lai atškirtu rūpes no kontroles.

neko  Tikliite: par kontroli es dotajā gadījumā nemaz ar nerunāju, tikai par rūpēm. Rūpēm ģimenē ir domāts bērns un vīrietis tam nekādā gadījumā nav izmantojams.

Tikliite  Neko: palasi pats savus komentārus - "sievai ir jākļust par tādu, kā meitu, tas dabīgāk izklausās..." vai Tev neliekas, ka arī šeit ir kaut kas incestuāls? Tu nosodi, noliedz rūpes no sieviešu puses, bet, tai pat laikā esi gatavs kļūt par aprūpējošo papiņu sievietei - meitai...Tev neliekas, ka kādai sievietei, kura negrib būt meitas lomā, varbūt, gribētos no šī "incesta" bēgt? Un, vai tiešām, Tev liekas, ka rūpes par izaugsmi ir kaut kas tik bīstams, ka tām var tikt "izmantots" tikai bērns?

Tinte  Katrs, kurš apprecās, nekļūst par "dēlu". Vienkārši ir tāds vīriešu tips, kuri kļūst kā bērni pie sievas sāniem. Patiesībā tas ir ļoti ērti - nav ne par ko galva jālauza, nav jāuzņemes atbildība praktiski ne parko.
Pazīstu dažus tādus pārus, un jāsaka, ka tās ğimenes ir "ilgspēlējošas" ,ar stāžu 25-30 gadi. Izskatās, ka tās varētu pajukt tikai gadījumā, ja sievām apniktu visu vilkt uz saviem pleciem, bet maz ticams.
Un nedomājiet, ka tie vīrieši ir kādi vărgulīši vai "niedrītes", tieši otrādi, fiziski spēcīgi, un strādā ļoti vīrišķīgās profesijās, nu, tādi "sūrie veči".

neko  Un, vai tiešām, Tev liekas, ka rūpes ir kaut kas tik bīstams, ka tām var tikt "izmantots" tikai bērns?
---
Bērns ir vienīgais kam tas rūpes reāli ir nepieciešamas. Vēl no gana daudzām sievietēm ir dzirdēts ka viņām vīrieša rūpes vajag un arī paša pieredze personiskajā dzīvē liecina, ka vajag. Ja vajag - man nav grūti, kāpēc gan ne. Bet tas galīgi nenozīmē ka arī man to vajag. Kādu laiku pieklājības pēc varu to arī pieņemt, bet ilgtermiņā tas nogurdina. Kad citi mēģina darīt lietas manā dzīvē ar ko es pat lieliski tieku galā, tas tomēr vairāk traucē nekā dod kādu labumu.
Nu tā piemēram; nav nekāda vaina ja sieviete reizumis uztaisa kafiju un piens klāt gultā, bet sēdēt gultā katru rītu un gaidīt ir vienkārši apgrūtinoši, pat kaitinoši. Daudz ērtāk ir uztaisīt pašam.

Who  Torpedo, neliec blakus Kļavu ar Kuği. Kuğir ir dieviete.lv līmenis.... daudz saukļu un nekādas motivācijas :)

Žēk VR, skumja dzīves un darba pieredze, ja reiz viss ir tik nožēlojami, ja jāizsauc agresija, ja konflikts ir tas, kas viňam liek domāt....
Laulībā parādās īstais cilvēka raksturs. Atklāti runājot, manā paziņu lokā, neviens vīrs nav tizls un nevuena sieva nav aprūpētājas lomā... arī personīgas tādas pieredzes nav.
reizēm, pēdējā laikā arvien biežāk, man šķiet, ka es dzīvoju kādā citā dimensijā :)

Iepriekš šķita, ka šī sadaļa domāta tam, lai cilvēks rastu atbildi in atbalstu, bet redzu, ka te ir tukša pļāpāšana un konfliktēšana...

Lai jums visiem laba, izdevusies diena!

_Krasula_  Domāju, ka daļai vīriešu patīk, ka viņus apčubina. Un, jo vairāk gadu, jo izteiktāk. Bet pārāk aizrauties ar to nevar, jo mātišķums var nomākt liktenīgās sievietes tēlu, un tad var dzimt vēlme pēc objekta, kas liek asinīm straujāk ritēt.
P.s Rudzītis lai iet atpūsties.

fargo  aklie akliem ceļu rāda. es nezinu otra publiska cilvēka, kurš būtu spējis sarunat tik daudz nejēdzību un tik neilgā laikā kā minētā persona. tā ir tik izkropļota vērtību sistēma, kuras iespaidā ir izkropļojusies cilvēka pasaules uztvere tādā pakāpē, ka viņa domas kādai ir jābūt sabiedrībai, padarītu to 100% disfunkcionālu.
un zīmīgi, ka cilvēki ar lielas pakāpes disfunkcionālām dzīvēm, atrod šīs nejēdzības par uzmanību saistošām. bet nevis kā izeju no grūtībām, bet kā vēl vairāk problēmas cementējošu un rīcību attaisnojošas. laikam, tas arī ir kas visvairāk apelē.

bumpastiks  Pirmo reizi ko tādu dzirdu.Ja vīrietis ir daudz jaunāks tad varbūt tādas attiecības var pastāvēt.

Tikliite  Neko: Man ir aizdomas, ka Tu jauc rūpes ar aprūpi. Rūpes, manuprāt, vienmēr ir saistāmas ar izaugsmi, un nav tāda vecumposma, kad cilvēkam vajadzētu apstāties augt. Izvēle, protams, ir vienmēr. Ir arī liela atšķirība rūpēs par bērnu, un rūpēs par pieaugušu cilvēku, jo vajadzības ir atšķirīgas. Izaugsme var būt tikai un vienīgi ārpus komforta zonas, un šis nu nekādīgi neiet kopā ar aprūpi, kas nodrošina komfortu un, visbiežāk regresu. Dažreiz rūpes par otru var būt arī izmešana no attiecībām, dodot iespēju otram pieaugt caur zaudējumu.

Geisha  Nu kas tā ir par dumu modi vīrieti pataisīt par kaut kādu marioneti vai dārzeni. Ir jau ir arī tādi, bet lielāko tiesu vīrietis ir saprātīga būtne kura var parūpēties ne tikai par sevi, bet arī līdzcilvēkiem. Arī vīrietim ir 2 rokas, 2 kājas, galva un pašcieņa. Ar daudziem darbiem viņi tiek krietni labāk nekā sieviete.

Araabs  Viss pareizi,sievietes ātri pārvēršas.Vispirms par mammītēem,tad par omītēm,tad vienkārši par babuļiem.Sievietes ,tāpat kā mašīnas ,jāmaina savlaicīgi.

Mefistofelis  Geisha, runa nav par to, ka kāds nespētu pats par sevi parūpēties, ja vien viņš nav slims, vai invalīds. Tomēr, ir taču atšķirība - vai es rupējos tikai un vienīgi par sevi, vai es rūpējos arī par otru? Man, personīgi, nekas nav pretī, ja pārnākot mājās pēc grūtas darbadienas, tur sagaida jauka, seksīga sieviete ar zupu. Mani tas iepriecina. Es varu, protams, paēst pats, un to visbiežāk arī daru, jo dzīvoju viens. Tas, ko mēģina pateikt Rudzītis - svarīgi ir sevī integrēt un atpazīt visas sieviešu un vīriešu lomas, jo tās ir dotas no dabas. Atšķirība ir tanī, kuram kura loma vairāk dominē. Tāpēc jau saderība nevar būt ar jebkuru.

MrJones  Jaa kaatad...viirietis memmljaks...!
Taadas attieciibas agri vai veelu beigsies...viirietis tajaas regressee Un bus spiests izstaaties! Ja vien pats peec dabas nav paraziitisks miikstchaulis...?!
Nevajag klausiit visam ko vinji saka. ..shie cilveeki kjer uz mulkji, ar provokativaam sensaacijaam taisa sev leetu popularitaati!!

Geisha  Savā laikā kad māsa dzīvojās ar bērniem pa māju viņa savam vīram visu pienesa un padeva. Tad māsa aizgāja darbā. 3 dienas viņas vīrs skatījās uz katlu, jo nepazina ne pavārnīcu, ne katlu ne zināja kur maize mājās atrodas. Iemācījās uzsildīt ēdienu. Vēlāk pat mums visām gatavoja ar prieku.

Mailija  Vismaz man tas pilnīgi nederētu.Slikta no manis mammīte sanāktu!:D Vienīgais ko varētu tad tikai nopērt par nedarbiem!:D Un ja nu tam "dēliņam" iepatīkas.Visu laiku strādās nedarbus un visu laiku būs jāper!:DD

ube  Nav nozīmes kura no psiholoģiskajām lomām mums ir komfortablāka. Svarīgāk atrast sev atbilstošu otru pusīti.

jadore  Ļoti atkarīgs no cilvēka, cits regresē, cits attīstās un ne tikai laulībā, nepieaugušam(psiholoģiski) vīrietim būtu ērti pieņemt dēla lomu un tai paša laikā dzīvoties ar mīļākajām, jo ar mātēm neguļ. Tikai šaubos vai pieaugušai sievietei šāds ģimenes modelis butu interesants. Rudzītis nav par pilnu ņemams, viņam pašam savi tarakāni jāarstē.

AivarsN  Ir vairākas attiecību formas. Tik pat labi ir zināmas arī tēva un meitas,vai brāļa un māsas attiecības. Vislabāk gan jūtas tie,kuriem ir mīļoto attiecības. Visticamāk,abu cilvēku attiecības iepriekšējā dzīvē atstāj savu iespaidu uz šīs dzīves attiecībām.

Geisha  Vienu gadu atpūtos Bulgārijā. Atpūtas nama bija pāris viņš sarkanās apenēs nu tā nekas īpašs vīrietis ap kādiem 40 gadiem. Atpūtās viņš kopā ar sievieti - begemota un pokemona krustojums ap gadiem 60. Ai kā viņš apkārt tam pokemonam lēkāja, jo uzturlīdzekļi taču kaut kā jāpelna. Skats bija vienkārši komisks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu