Kas nosaka meklējamā objekta "tirgus vērtību"?

Tiek meklēti vīrieši/sievietes pēc noteiktiem kritērijiem - vecuma, tautības, izmēra, kilogramiem, statusa, ienākumiem, utt., līdzīgi, kā ss.lv tiek meklētas/piedāvātas pērkamās vai pārdodamās preces. Vai cilvēkam, kā tādam šodien ir vērtība?

esmucitta  Ieejot RIMI, arī skaties preci pēc vizualā tēla. Uz ielas cilvēkus arī pēc tā paša.
Skaidrs, ka visiem pirmais ir fasāde. Pēc pirmas vizuālās atlases var skaiīties arī "priekš dvēseles". Skarbi/...nemaz ar ne. Realitāte.

jadore  Tirgus vērtību parasti nosaka pieprasījums/piedāvājums :). Cilvēka vērtība atkarīga no lomas/lomām (māte, tēvs, bērni, darbinieks utt), kā katrs savas lomas spēj izdzīvot un kā izpilda savu dievišķo uzdevumu, manuprāt.

Torpedo  Man labi - man neko materiāli nevajag. Un zirgaste var būt pilnīgi plika un nabaga. Ne jau naudā laime

NARINJA  Tiklīte, hi...ja nezini Latvijas vēsturi, tad nepūt,WOTT!

Cilvēkam ir vērtība un to nosaka pieprasījums pēc šī cilvēka, statusam, naudai un visām pārējām mainīgajām "herņām" tur naff nekāda sakara. Tas ir pavisam vienkārši, ir cilvēki ar kuriem vēlas būt kopā, lūk! Harizma? Varbūt.

Apsmaidījos par, multi, teikto..nu ja ciemā gribi būt deputāts, tad nabags diez vai sapratīs, bagāto interesi:DDD

slieksnis  netā pēc izskata un sevis apraksta, beidzamais ir noteicošais :)

Rondijs  Jautājums dikti filozofisks. Sabiedrībā atsevišķa cilvēka vērtība ir tieši tik liela, cik lielu pienesumu viņš veic, cik labi pilda savu uzdevumu. Tāpat kā detaļa mikroshēmā, ja labi strādā - vertīga un vajadzīga, ja nedarbojas - pinīgi nederīga un vēl nodara kaitējumu visai mikroshēmai kopumā. Tad tāda detaļa tiek izmesta un vietā stājas jauna. Bet nekā personīga. Dabā ir mehānisms, kad rezerves detaļas ir tieši tik daudz, cik vajadzīgs, un tās jau pašas stāv rindā uz aizvietošanu. Pasaule ir ļoti gudri izveidota. Bet par jautājuma otru pusi, kā tas ir attiecībās, gan jāpadomā..

minnijai  Smadzenes nosaka vērtību, kā katrs tās spēj izmantot un kādiem mērķiem.

Droshs_Plecs  Kas nosaka vērtību vecim:

- Augums
- Vīrišķīgi vaibsti
- Spēja pelnīt naudu
- Zema balss

Kas nosaka vērtību sievietei:

- Simetrija
- Tievums
- Proporcijas
- Jaunība

Rondijs  Tikliite, labi secinājumi, visam piekrītu. Un domāju, ka noteikti mainītos, notiktu iznākšana laukā no stereotipiem, kā rezultātā cilvēks saņemtu vairāk to, ko viņam patiesi vajag, kas ir tuvāks viņa "dvēselei". Kas, manuprāt, arī ir pareizais ceļš - ieklausīties sevī.

Mefistofelis  Pārāk sarežģīta tēma izklaides vietnē. ja īsi - cilvēka vērtība ir tajā, ko cilvēks pats rada. Iesaku noskatīties Paolo Virzi m/f "Cilvēka vērtība" par mūsdienu morāli, alkatību un iekāri.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu