Sievietes un vīrieši pēc 40

Nesaprotu kāpēc pastāv tāds stereotips, ka vīrietis pēc 40 vairs neko nevar, un ir ar alusvēderiņu? Es piemēram zinu, ka es visu varēšu arī pēc 70, un savu labāko fizisko formu sasniegšu ne ātrāk kā 45+, man līdz tam vēl jāaug:)
Tikai problēma, kāpēc sievietes sevi nolaiž, un nerūpējas par savu figūru, citas jau savos 35 ir kā 55+, vot tā ir problēma. Te neiet runa par to, ka jābūt tievam ka skaliņam, arī sportisks apaļīgs ķermenis var būt skaists, bet nejau vienkārši nolaists taukos.

AivarsN  Biju vienreiz mūžā pieņēmies svarā līdz 75kg un nejutos vairs tik veikls kā parasti. Nepieminiet sporta zāles,jo es visu mūžu pietiekami daudz fiziski strādāju. Ar saviem 70kg jūtos lieliski arī savos 55 gados. Ja dāmas fano par Šreka tipa vīriešiem,tā ir viņu izvēle.

Dancestudent  Es esmu sieviete dažas nedēļas pirms 50. Esmu dejojusi tautas dejas kādus 18 gadus, un varu teikt, ka sievietes pārsvarā dejoja ar mērķi izkopt sevi - savu figūru, stāju, koordināciju, savas formas. Vīrieši dejoja ar mērķi "satusēt" koncertos, izdancināt ballītēs meitas (gan sava kolektīva, gan svešas), jautri iedzert, jautri uzdziedāt un izpriecāties. Kad nevarēju locītavu dēļ vairs tik intensīvi dejot, sāku apmeklēt aerobikas. Aizeju uz aerobiku - zāle pilna - saskaitu - zālē 23 sievietes un 1 vīrietis. Un vīrietis nebūt ne tas centīgākais vai motivētākais tajā barā. Eju pie masieriem - līdzīgi - rindā pēc un pirms manis ir sievietes - vismaz pārsvarā. Aizeju uz svaru zāli - tur jā - ir vīrieši. Strādā pie savas figūras rūpīgi, svarus cilājot. Bet ja papēta smalkāk - atkal jau var pamanīt, ka viena otra sieviete kultūriste arī smagos svarus cilā. Un apmēram puse no cilvēkiem, kas ņemas ap trenažieriem ir sievietes. Aizeju uz baseinu - redzu, ka liels skaits vīriešu ar lielu atdevi peld. Bet skaitliski sievietes veido apmēram pusi no apmeklētājiem. Un tā kā taukus dedzina tieši lēkāšana pa aerobikas zāli vai kāpelēšana pa "step"-iem, tad svaru nometošajās nodarbībās pārsvarā tomēr ir sievietes. Hormoni ir tie, kas veicina sieviešu aptaukošanos, un nedomāju, ka sievietes nemaz nerūpējas par savu figūru. Iespējams, ka viņas to dara nepareizi - iespējams, ka nepareizi ēd, nepārtraukti ēd vai ēd (lai neaizmigtu) naktī. Tas to svaru palielina tā, ka pat divas aerobikas dienā to var arī nekompensēt. Bet apgalvot, ka sievietes nerūpējas par savu figūru manuprāt ir aplami.

Sallija2  Tam, kurš apgalvo, ka ar svaru 80 tēmas autors būtu rausītis - nav taisnība! Ja tie būtu muskuļi nevis tauki, tad būtu tikai daiļāks. Man arī ir lielāks svars nekā vizuāli izskatās, jo man vnk ir muskuļu masa un muskuļi ir smagāki par taukiem. Svars ir, bet nekas nekur neļum un uz aci neviens nemaz netic, ka man ir 65 kg, domā, ka kādi 55 kg un netic kamēr neuzkāpju uz svariem.

Vidzemnieks1969  Pec 40,ta dzive tikai sakas,un daudz labaka kvalitate ! Protams,loti atkarigs no tempermenta un citiem faktoriem,Vienam neko,iznemot alus burku pie telluka,nevajag,cits megina rezlizet to,kam agrak nav bijis laika vai gribesanas.No ta,ari,atkarigs-alusveders vai normals onka ap 90 !):

dzelzitis1  ...nav nekādas nozīmes ne svaram ne augumam...ja pats/ti jūties omulīgi,ar to viss izteikts

Mailija  Autor,problēmas ir cilvēku galvās neviss gados vai kilogramos.Jo gadi ir tikai un vienīgi cipars pasē.Pārējais jau no paša atkarīgs.Var novecot 25 gados un pirmkārt jau morāli un varbūt tīri jauns un štrems pat 70 gados un domāju tādiem pofig ko visādi sīkpirži saka.:DJo līdz tam vecumam ir jātiek un tad tikai ko tālāk var runāt!

Mela  Ja katrs fokusētos uz sev tīkamo un pieņemamo, tad visiem būtu daudz vieglāk un patīkamāk :)

Rondijs  Saprotu par ko ir runa - pārsvarā, vecumā 40+ (nerunāju par izņēmumiem tagad), cilvēki nepievērš tik daudz uzmanības savai veselībai un fiziskajai formai, kā tas notiek 20 un pat 30 gados. Sporta zālēs vidējais vecums ap 25-35. Tāpat ar velosipēdiem, skriešana, skrituļošana, peldešana - pārsvarā redz šāda vecuma un jaunākus. Nūjošanā, pārgājienos - tur redz arī pa kādama vecākam cilvēkam.
Bet kāpēc tā? Cilvēkam novecojot samazinās enerģijas daudzums. Jaunībā tās ir ļoti daudz, un tā tiek dota tāpat vien. Taču vēlākos gados tā vairs nedodas tāpat vien, lai to uzturētu, ar to ir jāstrādā - jākustās, jāvingro, pareizi jāēd, jātur savs prāts tonusā. Ja neko nedara, enerģija tikai samazinās, un tam līdzi nāk problēmas - mazkustīgums, pieņemšanās svarā, sāpes ķermenī, slinkums, dažādas slimības, apātija, nespēks. Lai turētos formā, tas prasa disciplīnu un gribasspēku, piespiešanos un regulāru piepūli. Un ar gadiem, tas kļūst arvien grūtāk. It sevišķi tad, ja tam ir pievērsta maza uzmanība jaunībā, vai arī, ja situācija ir "ielaista" - vairākus gadus nekas nav darīts. Tāpēc secināums būs tāds - ja būs regulāra piepūle, būs rezultāti; bet ja padosies un palaidīs visu pašplūsmā - būs kā autora minetajā stereotipā.

Mela  Rondijs, domāju, ka Tu kļūdies :D
Vnk tie, kam 40+ laikam izskatās uz Tevis minēto vecumu... nu tie, kas sevi uztur formā un vēlas pilnvērtīgi dzīvot nevis vnk novecot

Rondijs  Mela, jā kļūdos gan, paskatījos ASV statistiku, vidējais vecums sporta zāles apmeklētājam 40 gadi. Nezinu kā pie mums, bet man "uz aci" izskatās jaunāki.

Mela  Rondij, kopš man krīze pāri, secinu, ka sievietes 40+ izskatās vairumā pat ļoti labi. Vīriešus tik ļoti nepētu... jo visi viņi mani vnk neinteresē, pievēršu uzmanību tikai tiem, kas mani interesē :D

Cafe_Noir  Tehniski vīrietis var, kamēr viņam ir erekcija. Beeeeet! Praktiskajā dzīvē vīrietis pēc 40 vairs nav ērzelis, kas var aplekt pat sētas stabu, ka tik viņa prātā tas stabs vizualizējas par sievieti.
Tātad, stāsts vis nav par to, ko kurš spēj un var, bet par to, ka erekcija 70 gadu vecumā visticamāk iestājas ne jau gribuma labad, bet no sirdstabletītēm.

Un 70 gadu vecumā vīrietis ir atbilstoši tikpat vecs un neglīts kraķis ar nokarenu ādu kā sieviete tajos pašos gados. Tā ka, pirms par sievietēm ko sacīt, vajag tomēr kritiski uz sevi paskatīties

Cafe_Noir  Un vēl - sieviete un vīrietis ja izdomā veidot kaut jel kādas attiecības, svarīgi lai viens otram patiktu. Neviens taču nespiež veidot attiecības ar sievieti, ja viņa vizuāli nepatīk. Meklē to, kas patīk! Varbūt tas būs abpusēji. Bet tikai varbūt!
Nav vērts diskutēt par to, kurš ko kā sevi vai ko tur kopj vai nekopj - sausa runa. No tā tāpēc kopšana nevairosies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu