Laulības starp ticīgo un neticīgo

Vai ir iespējamas laulības un laimīga kopdzīve starp neticīgu un ļoti aktīvu ticīgo? Vai arī tas būtu pastāvīgu strīdu iemesls, kas visu sagrautu?
Vai p., starp mērēnu luterāni (kas kkad bēnībā ir kristīts un baznīcā parādās varbūt vienreiz gadā - uz Ziemassvētkiem) un visus rituālus, badošanās, uzvedības un ģērbšanās stilus ievērojošu pareizticīgo?

av2  teoreetiski - jaa. Praktiski - nee , preciizaak, neiesaku. Ir pierdze , ar pazzinam. Ticiigais centiisies paarliecinaat otru par savu taisniibu , nu lien adata araa no maisaa, lai kaa censtos :( Tas taapat kaa ar tiem....radikaalajiem veggetariessiem. Teoreetiski jau mees vissi esam smuki, miilli, bet praktiski....:(

sannda  Manuprāt šādā situācijā nemaz nav iespējams nonākt līdz laulībām.

sakka  Man viena paziņa ir,kā nav vecis blakus,tā baznīcā laiku īsina,kā uzrodas drātmanis ,tā pie vienas vietas tā baznīca.Domāju pie mums nav tik ticīgu cilvēku,ja dzīve piedāvās ko pozitīvāku,būs ko izvēlēties!

estepat  Katram, kurš tic, vai pieļauj iespēju ticēt bībelei ir jāiepazīstas ar jebkuras reliģijas būtību: https://www.youtube.com/watch?v=MMewH6ldvlU

ute79  torpedo,tev tas nedraud,ja vien katra roka nav sava ticiba

fargo  komentārs tikai kristiešiem.
nav jāprec neticīgais. laulība tiks slēgta Dieva priekšā ar solījumu. kā un kam to dos neticīgais? kaut kādas ierēdnis nevis kristus būs jūsu laulību vienojošais? jūs būsiet saistīti ar dažādiem zvērestiem, nevis vienotu. ne ar kādiem argumentiem nevajadzētu slēgt laulību ar neticīgo. ja otrs ir ceļā uz pestīšanu, tad tam ir jādod laiks, nevis jāsteidzina notikumi, kas ir uz mūžu. te steigas būt nedrīkst. un draudzes mācītājs un tās locekļi lai ir par padomdevējiem.

cita lieta, ja neticīgo laulībā kāds kļūst par kristieti.

"ja kādam brālim ir neticīga sieva un tā vēlas ar viņu kopā dzīvot, tad viņam to nebūs atstumt.
Un, ja kādai sievai ir neticīgs vīrs un tas vēlas ar viņu kopā dzīvot, tad viņai to nebūs atstumt. Jo neticīgais vīrs ir svētīts caur sievu, un neticīgā sieva ir svētīta caur vīru; jo citādi jūsu bērni būtu nešķīsti, bet tagad tie ir svēti.
Ja neticīgais šķiras, lai tas šķiras; tādā gadījumā brālis vai māsa nav saistīti; jo uz mieru Dievs mūs ir aicinājis. "

mustangs1965  Kāpēc uzdot muļķīgus jautājumus ? Laulība ir savienība starp diviem vienas konfesijas piederīgajiem - tātad viss OK . Ja ticīgais(ā) ar mieru precēt neticīgo - tātad tas ir pārdomāts lēmums un arī OK . (starp citu dažās konfesijās ārlaulības bērnu uzskata par mazāku grēku , ja tā var izteikties , nekā precības ar neticīgo )

miers2  nevajag te sākt ar laulībām - vienmēr vajag sākt ar kniebšanos!! Man, piemēram, patiktu pamēģināt ar ticīgo - nekad nav gadījies

estepat  Bībelē visi bērni, kuri piedzimuši neticīgajiem- tiek saukti par nešķīstiem- tāpat kā cūkas. Bet patiesībā cūkas ir visi tie zombētie- ticīgie fargoīdi, kuri tic tādām- bībelē rakstītām cūcībām.

Vinja_pasacinja  Ir iespejamas, ja Tu 1x nedelja pacelsi dibenu no divana un aiziesi ar vinju kopaa uz baznicu :)

estepat  Baznīcā nepateiks, ka bībelē vislepnākais- nemitīgu slavināšanu un pielūgsmi pieprasošais dievs- citu lepnību uzskata par grēku, un arī to, ka viņš dusmās cilvēkus nolād, dedzina, slīcina, unpat veic veselu tautu genocīdu, lai savējos žīdjūdu parazītus ievietotu noslepkavoto tautu pilsētās- neliedz bībē-dievam liekuļojot saukt dusmas un slepkavošanu par grēku... Cilvj-aitas iet uz baznīcu, 100%-īgi fano par bībeli, bet nekad neinteresējas par visiem tekstiem, kas bībelē ierakstīti! :(

Rondijs  Domāju ka nē. Cilvēkiem jābūt līdzīgam skatījumam uz dzīvi, lai tas patiešām būtu tuvs cilvēks. Viņiem jāsaprot vienam otru, gan rīcības motivācijas ziņā, gan kopīgi mērķi, kopīgi attīstība vienā virzienā - un to var tikai aptuveni vienāda līmeņa cilvēki. Radīsies tik daudz dažādas situācijas un lietas ko risināt, un ja tik krasi atšķirīgi viedokļi, tad nebūs iespējams vienoties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu