Kāpēc cilvēkiem patīk apreibināties?

Pati esmu no tām kas principā nevar tā nemaz īsti iedomāties kādas svinības bez kāda alko, tas jau ir gluži kā tradīcija ka vismaz kādam šampim bet ir jābūt.Vienu laiku strādāju tādā darbā ka vismaz 50 grami bet sanāca gandrīz katru dienu ieraut, jo klientiem bija neērti atteikt.Pierast nepieradu, bet bija jau iespēja kļūt par kārtīgu iemetēju.Pašas ģimeni arī alko ir smagi skāris.Mans tēvs mīlēja kārtīgi iemest pa lampu un likteņa ironija-aizbrauca uz bērēm tur kārtīgi piedzērās iekļuva avārijā un pašam bija bēres.Kāpēc cilvēki dažkārt nedomā ka "jautram" sākumam var būt arī pavisam bēdīgas beigas?Ka šodien varbūt ierauj tikai jautrā kompānijā, bet pēc laika gadās ka jau trīcošām rokām tempj vienatnē!Un labi ja var no tā purva pēc tam izkļūt, bet ir jau ka paliek purvā līdz beigām.

AivarsN  Tā pa nopietnam latvieši dzer labi ja 100 gadus. Vistrakāk gan laikam pēdējos 20 gadus. Pat sliktā alkohola kvalitāte nevienu vairs neuztrauc. Vispār jau tas pacilātā garastāvokļa brīdis,ja to vēl vispār pēc tam atcerās,nekādā gadījumā nespēj kompensēt to nākamās dienas smagumu,nomāktību un iztērēto naudu. Ja tas viss notiktu apgrieztā secībā,tad noteikti neviens nedzertu. Šodien nav pieņemts domāt uz priekšu. Kā ņem tauta ātros kredītus,nedomājot par nākotni,tāpat dzer uz nebēdu,nedomājot par savu veselību un rītdienu. Daudzi vienkārši kapitulējuši dēļ smagajiem dzīves apstākļiem un mēģina no visa atslēgties. Vēl citi to dara stila un kompānijas pēc. Jo krutāks vāģis,jo dārgāks alkohols tiek lietots,lai tikai pazīmētos. Arī kino industrija dod savu artavu tautas nodzirdīšanā. Vai rokeris,vai baņķieris,vai uzņēmējs,vai bandīts. Katram filmā piemeklēts savs dzēriens imidžam,bet nedzērāji uz viņu fona pataisīti par sausiņiem un antiņiem. Masonu plāns tautas debilizēšanai rullē pilnā sparā.

Mela  A man interesanti, ka tas par darbu? :D

briesmeklits  nedari nevienam pari. pildi ko apsoliji. necakare citus un nebus neviena kuram butu tev jaatriebjas.

shining  Nebūs gan tā, ka tikai 100 gadus.. krogi pastāvēja jau krietni pasen, parasti pie baznīcām, un gar visām lielajām maģistrālēm, jo zināms, ka klaušās zviedru laikā bija jādod arī muca brandava - tātad ne vien lietoja, bet arī dedzināja paši.. vēl jestrāk alko lietošana aizgāja pēc Ziemeļu kara 18. gs. kad Livonija nonāca Krievijas īpašumā.
Kāpēc lieto - vienkārši : izmainīts apziņas stāvoklis. Ja lieto pārāk bieži, tad tā ir bēgšana no apstākļiem skaidrajā apziņā, vai jau bioķīmiska ķibele - atkarība.

miglainaa_plava  Dzert ir vienkārši forši, apgaro dvēseli, pacilā garu, depresija prom, prieks iekšā!
Sociālais lubrikants.
Noņem sāpes un stresu.

Pipele  Es dodu priekšroku skaidrai galvai.

Rondijs  Tas ko dara alkohols ir atbrīvo mūsu pašu ierobežojumus, kautrīgam palīdz būt atvērtākam, klusam - palīdz kļūt runātīgam, dusmīgam un apvainotam - palīdz izgāzt dusmas, stresainam - palīdz atslābināties, gļēvam - kļūt drosmīgākam utt. Tādā veidā notiek kompensēšana. Alkohols nekad nav iemesls, bet gan sekas mūsu iekšējam stāvoklim. Pārsvarā cilvēka stāvokļi pie mums ir diezgan stiprās nosliecēs (neveisminieki, dzīves apvainoti, stresaini, depresijā, bailēs, histēriski, kautrīgi, bikli, mantkārīgi, nekaunīgi utt), un alkohols palīdz par to aizmirst un liek sajusties labāk, noņem ierobežojumus. Cilvēks jau tikai meklē balansu, viņš grib atbrīvoties no šīm lietām. Tikai problēma ir tajā, ka alkohols ir depresants, ar laiku tas iedzen problēmās dziļāk un dziļāk, un neko neatrsina ilgtermiņā, tikai atliek problēmu uz vēlāku laiku, un arī pasliktina situāciju, nemaz nerunājot par tā ietekmi uz ķermeni. Tā kā patiesība ir vienkārši jāstrādā ar sevi, jārisina savas problēmas, kas traucē sajusties labi skaidrā. Psiholoģiski veseli cilvēki no alkohola negūst nekādu atvieglojumu un tāpēc to nelieto šādiem mērķiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu