Vai zagšana ir cilvēka dabiskais agregātstāvoklis? :D

Kurš gan no mums nav darbā kādu pildspalvu paņemis sev uz māju, vai kko izprintējis presoniskām vajadzībām un iebāzis darba mapītē, tādejādi apzogot savu darba devēju?
Tāpatās diez vai Latvijā ir kāda pašvaldība, kuras pozīcijas deputāti kko lielākā vai mazākā mērā "neievelk nāsīs"
Tad nu loģiski paceļas jautājums - vai Latvijā vispār ir kāds kristāltīrs cilvēks, ka nezog aboslūti nemaz? Vai arī - Vai zagšana ir cilvēka dabiskais agregātstāvoklis un uztraukumam nav pamata?

Pillerina  Tas ir tas, ko dari apzināti, paņemot no otra, tam nezinot. Vai atņem otram, tam redzot un zinot. Lai gūtu bezmaksas labumu sev un saviem "Co".
Tas nav agregātstāvoklis, tā ir apzināta darbība, kuras veikšanai pats esi modulējis savus domāšanas viļņus. Eh, man vajag, tam otram vai valstij, vai iestādei nekas nenotiks, varbūt pat nepamanīs.

neko  Interesanti kā saucas tie, kas par savu naudu pērk spuldzītes, pildspalvas un stiepj uz darbu, piedevām izmato drabam savu personīgo transportu?:)

Rondijs  Zagšana kā tāda galīgi nav norma mūsdienās, bet gan nosliece. Saistīta tiešā mēra ar cilvēka attīstības līmeni. Cilvēks vienkārši neprot gūt baudu no dzīves cilvēcīgākā veidā, kā tikai apdalot kādu citu. Viņš neredz, ka nekas nav jāzog, cilvēki viņam visu paši iedos, ja vien ar savu darbu viņš kādam spēs radīt vērtību. Protams, tas parasa piepūli, nepārtrauktu pilnvedošanos, savu kļūdu atzīsānu un labošanu, spēju mācīties. Bet arī ieguvums ir simtreiz lielāks - tā ir sabiedrības atzinība, gandarījums, prieks - tas ir realizēts cilvēks. No zagšanas prieks, salīdzinājumā, ir niecīgs un īslaicīgs, un vēl pats zaglis iekrīt sava prāta lamatās - iemācās šo uzvedības veidu kā normu, un agrāk vai vēlāk, tiek pieķerts un gūst sabiedrības nosodījumu, izstumšanu.

bagi  neko.... Bingo! Tā arī ir gadījies, piemēram, nopirkt par savu naudu baterijas, lai sienu pulkstenis pareizi tikšķētu, jo valsts to nevar atļauties. :D

bagi  Bija domāta... valsts iestāde.

solvitas  Cilvēks ir bara dzīvnieks un ja konkrētajā barā līderi zog, tad tas tiek pieņemts par normu. Jo ja nedarīsi kā līderi, kļūsi par izstumto, bet izstumtajiem dzīve grūta. Tāpēc, kamēr vien varas elite zags un vēl leposies ar to, tikmēr naivā tauta to uzskatīs par normu un labu esam.

runcizs  Domājoša cilvēka dabīga vēlme ir iegūt vairāk, jo tā ir attīstība un drošība. Ja cilvēkam neko nevajag, viņš lēnām degradējās, nonākot līdz divlitru pudelei uz ciema veikaliņa trepēm. Atkarībā no tā, cik cilvēkam ir attīstīta stratēģiskā domāšana, mainās šī "vairāk" ieguves veids. Visvienkāršākais veids ir vairot savu labumu uz citu rēķina, pie kā pieskaitāma arī zagšana. Mežonīgais kapitālisms, kas pie mums tiek promoutēts, arī ir zagšanas paveids: ja noēdīsi (atstāsi bez iztikšanas) konkurentu, dabūsi viņa pīrāgu. Visātrākais līdzekļu iegūšanas veids, bet vismazākā drošība: tiem izkonkurētajiem (apzagtajiem) zūd pirktspēja, ēst gribās, lai viņi nenāktu zagt no tevis, nākas daļu laupījuma atdot policijas uzturēšanai, apsardzei, nedrošāk parādīties uz ielas un tamlīdzīgas blaknes.
Nākamā pakāpe ir cītīga strādāšana uz sevi, kaut vai tā pati puķīšu audzēšana. Es nevienam nost neko neņemu, cītīgi strādāju, vairoju savu labumu, bet uz visu pārējo man ir po. Drošības riski jau mazāki, bet pietiekami ievērojami: ja pats esi paēdis, bet apkārt nabagi, agrāk vai vēlāk kāds gribēs, lai tu padalies...
Visaugstākā stratēģiskās domāšanas forma ir strādāšana kopējās labklājības vārdā, kad daļu no saviem ienākumiem ieguldi vispārējā sabiedrības attīstībā.
Kuru ceļu izvēlamies, tas nu atkarīgs no katra cilvja domāšanas attīstības pakāpes. Un nevajag te novelt uz PSRS mantojumu (kaut gan lamāt PSRS un Krieviju pieder pie smalkā toņa). Pietiek palasīt kaut vai Cepli, kurā galvenais personāžs ir attēlots bezmaz vai kā pozitīvais tēls. Gadījās man palasīt Andreja Dripes bērnības atmiņas par 1944.gadu Rīgā. Bija brīdis, kad vācu vara vairs nebija, bet krievu vara vēl nebija. Faktiski visi vīrieši bija frontē, ierakumu vienā vai otrā pusē. Lai arī tajā laikā pārpilnībā neviens nedzīvoja, pilsētā bada nebija. Un tajās dažās bezvaras dienās notika masveidīga noliktavu un veikalu izlaupīšana. Kas to darīja? Latviešu baltās māmuliņas un

runcizs  Latviešu baltās māmuliņas un viedie vectētiņi! Kas tad viņus tā samaitāja, vienu gadu bijusī padomju vara, vai?!

iota  Jā, esmu darbā savām vajadzībām izprintējusi kādu lapu, citreiz to pasakot darba devējam, citreiz arī ne. Tomēr, esmu darījusi darbus, kas manā amata aprakstā nav iekļauti, esmu strādājusi ārpus darba laika (ne savas neizdarības dēļ), par to nesaņemot nekādu papildus samaksu, tāpēc īsti par zagšanu to neuzskatu. Kas attiecas uz pildspalvām, pērku pati un nesu uz darbu. :)

DabasJanis  Darba devēji LV apzog parastos strādniekus ik dienu, ar pārstrādi par kuru nemaksā, par debīlām prasībām, kapeiku pišanu un citādu nervu čakarēšanu. Esot un strādājot ārzemēs ne prātā nenāca kaut ko piesavināties-nozagt, jo maksāja cilvēcīgi un arī prātu nepisa bezjēgā.

multi  Bada nebija, jo bija privātie zemnieki, kurus pēc kara nodēvēja par "kulakiem" un izsūtīja! Nevis dēļ pustukšām Rīgas noliktavām!

av2  nee, nav dabiski zagt.Tie ir tarakaani galvaa..., ja jaazog piltspalvas darbaa.
Bet ir viens teiciens. Labi noveerteets darbinieks izdariis vairaak/labaak , kaa vijnnam buutu jaaizdara. Krievu laikos zaga, jo biezzi vien algaa nesannemaa par smago darrbu. Un arii pat tad ne vissi zaga.

runcizs  Vispār jau latviešiem zagšana kā mentalitātes iezīme skaitās goda lieta: gan plaši aprakstīta tautas pasakās, kur viltīgais un atjautīgais zemnieks apzog muļķa kungu, gan apdziedāta lustīgās tautas dziesmās, rekur kapellas "Ornaments" izpildījumā:
https://www.youtube.com/watch?v=dtYt4hKF_6k

Tessa  par printeshanu man patika. katrs ofisa darbinieks katru dienu sadruka sev papiirus vismaz diplomdarba apjoma.
izskatas, ka Torpedo ir no tiem, kuri pieshuj tejas maisinjiem atrautos strikjiishus. jo tos tak var vel lietot.

Epifanija  no "kas nestrādā, tam nebūs ēst" uz "kas nezog, tam nebūs ēst"..:D tā šķiet ir mūsu valsts ideoloģija, tie kuri nav gājuši laikam līdz, paši ir vainīgi

Sanntana  Par printēšanu un kopēšanu man ļoti. Bija savā laikā man arī kolēģe kas pat pierakstīja kopētāja datus, lai norīta pārbaudītu cik lapas nokopējuši viņas prombūtnes laikā.

Labrador  Postkomunisma telpaa shii paraadiiba ir iipashi aktuaala.Daudzviet pat dziivesveids,kam nav raksturiiga zagshana,skaitaas sliktais tonis un nezogoshs cilveeks tiek uzskatiits par luzeri.Un retaa LV sieviete attieksies no kopdziives arviirieti,kursh augstu dzives statusu panaak ar zagshanu.

Lianna  Agregātstāvoklis ir ciets, šķidrs un tvaiks.
Ja zagli pieķer, viņš ir bijis cietajā agregātstāvoklī
ja miljonu grābējus nepieķer, tātad viņi ir šķidrā stāvoklī, lembis peld, uz jūru plūst un ar šo kopā visādi riecieni un goda vīri un neviens pat nenojauš kur aiztek tautas nauda.
Tvaika stāvokļa zagļus veido datorspēles, lai vēlāk šie kļūst par šķidrajiem.

vai cilvēkam ir vai nav zagļa agregātstāvokļa potenciāls, to zondē sapņos, jo tur nevar samelot...talantīgie sapņos zog ne vien bombankas, bet pat lidmašīnas.

klaidonis  PSRS laiku zagšana turpinās tādā pašā garā, jo tad vini bija safenderējušies un atmodas laikā piķi zināja, kur ieguldit un ko uzpirkt, lai tiktu pie siles. Čekisti ir pie teikšanas tapēc mēs esam tur kur esam..

Labrador  Piekriitu klaidonims,kaa arii noveeroju,ka vairumam taadas sabiedriibas agregaatstaavoklis ir tiiri pienjemams.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu