Vīrieši mednieki....

Nebūs šeit runa par vīriešiem- sieviešu medniekiem....Bet par vienkāršiem medniekiem. Neatbalstu medības, žēl man tās stirniņas, zaķīši utt.,bet šoreiz ne par to stāsts. Situācija veikalā, kad ar dubļainu džipu piebrauca bariņš mednieku, iegāja veikalā, īpaši nešķirojot sameta grozā produktus un prom bija...Savukārt,briļļains "sausiņš" uzvalkā ,stundu pētīja siera sastāvu,tauku % un tik grūti pieņēma lēmumu tomēr atzīt produktu par labu esam un tajā grozā ielikt...Tālāk tas pats sekoja pie krējuma, jogurta utt....Tad nu atcerējos ko jaunības gados skolotāja teica, nu neņemt tos sausiņus,"ofisa žurkas", sievietēm vajag VĪRIETI! Toreiz domaju,ka viņa tā runā dēļ tā, ka neko labāku par šoferi nevarēja atrast...Ja būtu izvēle brauktu ar dubļaino džipu, ka maz neliekas :) Tās tā,viela pārdomām...

vellata  kontrol-skupsts , tu dzīvnieku izcelsmes produktus vispār uzturā nelieto, lai tik skaļi ķengātos par mūsu "sugu"?
Mans hobijs ir medības. Esmu medību kolektīvā, kurā pārsvarā visi domā, ko ēd, cik treknu un kā gatavotu. Protams - tikko ķidāti medījuma pauti ar sīpoliem un pipariem ir nenovērtējama delikatese, bet pavadot dienu svaigā gaisā, kustībā,vakarā tas ir īsti noderīgs. Toties kas var būt par ekoloģiskāku un veselīgāku par jebkuru medījumu! Protams, var ēst ar hormoniem izdzītos , veikalu plauktos iestāvējušos produktus. Kā saka- katram savs. Mednieks - tas ir dzīves veids visās tā s izpausmēs.
Un neskati vīru no cepures !

fargo  lieli, stipri vīrieši ir psiholoģiski stabilāki. viņi nav saindēti ar bailēm, parasti. kā ziloņi, iet kur grib, uz plēsējiem noskatās ar vienaldzību. ja kads aptracis izdomā uzbrukt, lai vaino pats sevi.
un drošības sajūta ir tik pat lipīga, kā ir ar baiļu sajūtu. sieviete blakus vnk jūtas droši un sevišķi, ja tas ir kaut kas viņai jauns, ta sajūta paliek zemapziņā un tā vīrieša klātbūtnē gribas būt atkal.
tur, kur agrāk padomāja, vai vakarā vienai iet, pēkšņi iet var mierīgi. kur gribas.

arī tāpēc, iesaku vecākiem savus puikas vest uz cīņu pulciņiem. viens ir fiziskais, bet zēni kļūst garīgi pārliecinātāki, mierīgāki dēļ tā, vairāk noturīgi pret stresiem. tas viņiem palīdz un noteikti palīdzēs kādā brīdi gan pašiem, gan nākotnes sievām.

fargo  tā mednieku nicināšana tik virspusēja, man liekas. nāve ir tik pat neatņemama šīs pasaules pāreja kā dzimšana. viena nav bez otras. es nevaru izdomāt loģisku pamatojumu ķēdi, kura medniekus, medības padarītu amorālas.
dzīvnieki arī medī prieka pēc. dzīvnieki moka savus upurus līdz nāvei, šausmīgi - kož, žņaudz, plosa. var teikt, bet dzīvnieki nav morālas radības, cilvēki ir. labi, tas varētu darboties, bet 100% gadījumos, cilvēks kuš šo argumentu uztur, pirms tam apgalvo, ka cilvēks tāds pats lops ir, ne ar ko ne atšķirīgs no citiem. tad ir vai nav? vienlaicīgi abi būt nevar valīdi apgalvojumi.

un kuru dzīvnieku dzīvība ir neaizskarama un kuru ir? vai tas atiecas tikai uz zīdītajiem, siltasiņu lopiem? kas ar nesmukajiem dzīvniekiem? kas ar odiem un mušām? tie ir neaizskarami, vai zaudē savu dzīvību vērtību, jo ir... kas? vai cērmes? blaktis drīkst iznīdēt ar ķīmiskiem "ieročiem"? un peles? ko darīt ar žurkām? ļaut, lai varojas pagrabā vai kā būt?

un ja cilvēks dzīvo pilsētas burbulī, parasti, šie jautājumi ir palikuši ārpus redzesloka. ir dzīvnieciņi. mīlamie. kaķi da suņi un citi pets. un šī pieredze veido priekštatu par visu ekosistēmu. un kā ir noskatīties riebumu un bailes pret zalkti priedēs pludmalē no madāmas, kura vēl nesen deklamēja dzīvniekmīlestību? jādomā, zalkši tur neietilpa. nebija redzēti.

runcizs  Vspār, pilsētas pokemoniem nesaprast, ko nozīmē redzēt zvērus brīvajā dabā. Brīvdienās biju mežā, piepildīju barotavas, visu nakti skatījos uz zērriņiem. Apakšā zem torņa iznāca stirna, pēc tam pie sāls atnāca alņa govs ar diviem teliņiem. No rīta vāvere uztaisīja riktīgu troksni. Sēžot tornī, saproti, ka tu esi tikai daļa no dabas, nevis dabas saimnieks, ka mežā tu esi tikai viesis, bet mežs - tās ir zvēru mājas... Un saproti, ka no dabas tu drīksti tikai paņem NEDAUDZ, bet ne dabu izlaupīt. Jo tad, nākamajā gadā, tev vairs nebūs, ko paņemt...

Dr_koshka  Ja jautātāja ir vegāne, tad OK. Ja ne, zvēriņu žēlošna ir nevietā.
Kas attiecas uz veču vērtēšanu, manuprāt, JurimK ir ļoti trāpīgs apgalvojums.
Bet patiesībā jau autorei droši vien iekrita acīs kontrasts - dabiski un vienkāršas uzvedības vīri un nedabiski sievišķīgas uzvedības (pievērst uzmanību sīkumiem, aiz tiem neredzot lielas lietas ir mūsu - sieviešu daļa) vīrieša uzvedība. Ja pasaule ir stabila un nemainīga, ir kaut kā mierīgāk... 😊

Ele  Pirms pusotra gada, nonākot saskarsmē ar mednieku, arī man pirmais jautājums bija, vai tiešām tādā badā, ka naktī jāiet bebri ķert! Bet tad, iepazīstot medniekus tuvāk, esmu sapratusi, ka viņi šos meža dzīvniekus mīl vairāk par mums visiem pārējiem ( es runāju par legāliem medniekim, nevis malu medniekiem ). Viņi mācās, pēta, izprot dzīvnieku uzvedību, zin viņu vajadzības. Un medī stingri noteikta limita robežās. Ja viņi to nedarītu, tad uz ceļiem, saskarsmē ar dzīvniekiem, būtu daudz vairāk avāriju. Plēsēju dēļ būtu bail iet sēņot, un nebūtu jau arī kur, jo bebri mežus būtu pārvērtuši par purviem. Pa pagalmiem staigātu kašķainas lapsas un zosu bari postītu lauksaimnieku sējumus, u.t.t. Tādēļ varbūt reizēm, ja ne pateiksim paldies, tad vismaz nezākāsim viņus!

skorpions38  Fargo taisnība par puikām uz pulciņiem. Garīgi nostiprina ceļ pašapziņu. Kā teica man tuvcīņas skolotājs: Nav stiprs kas iztur kad sūdus lej uz galvas, bet kam tos nelej... Neskatat vīru pēc cepures!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu