Kas ir īsta mīlestība?

Vai ir arī neīsta? Jautājums radās lasot diskusijas par attiecību tēmu, kur, manuprāt, vārds "mīlestība" tiek lietots vietā un nevietā. Vai gadiem ilgu maldīšanos savu iedomu labirintos var saukt par mīlestību? Vai pieķeršanās savām iedomām ir mīlestība, vai atkarība no otra? Ko ar vārdu "mīlestība" domā sievietes, ko vīrieši?

puuuka  mīlestība ir mīlestība,kas nav mīlējis,tas arī nezinās,bet,kas ir mīlējis,tas to nespēs aprakstīt...viņa nemeklē savu labumu,viņa nav piedauzīga,viņa nelielās,viņa nav uzpūtīga,viņa neapvaino,viņa ir lēnprātīga...un vēl,un vēl...var turpināt ilgi un daudz...un nav viņai nedz līmeņi,nedz programmas(kā te daži min),viņa vienkārši, vai nu ir...vai nav

Laila14  Ja cilvēks patiesi mīl ,...viņš neievēro otra cilvēka trūkumus.Mīlestībā nav ciešanu.Mīlēt nozīmē sniegt mīlestību negaidot pretmīlu. Īsta mīlestība ir bez pieķeršanās.Tikko pieķeries vēlies to paturēt. Neko paturēt nav iespējams jo viss mainās. Nekas nestāv uz vietas. Nekas nav pastāvīgs.//Pats vārds mīlestība..ir apzīmējums cilvēku ilūzijām...Pastāv arī Universāla mīlestība.Universāla mīlestība nozīmē līdzcietību un ziedošanos.Tikai brīvs cilvēks ir Laimīgs. Brīvs savā izvēlē un domāšanā.

gertrude  ja cilvēks 41 gada vecumā nezin, kas ir mīlestība, tad tas ir dīvaini, lai neteiktu skumji.

jurks  Dievs ir Mīlestība! Mēs- cilvēki ļoti labi mākam baudīt pret mums vērsto Mīlestību! bet, vai mēs paši sevī spējam sintezēt Mīlestību? diezvai! protams, ir tā saucamā ķīmiskā, kad sajūtam kaut kādu atkarību, bet tas jau pieskaitāms pie citas operas!

Hantis  Veca, apzelēta 10000000 reižu tēma. VIENKĀRŠA MŪLDEŠANA LAI FIKSĀK BABENEI KUPRI UZRAUSTOS UN VISS

piladzoga  Rozā brilles,batoni ausīs,solījumi utt...tāda :D bija mīlestība jaunībā.. tagad tas viss vairs nedarbojas un ...mīlestība ir acu skatienā,apskāvienā, vnk sajūtās....

DanaL  Man šodien iepatikās puišu - AivarsN, Torpedo un neko spriedumi, labāk nepateikt.

Mela  atbildot uz jautājumu - neīstas nav :)
ir tikai viena, bet piedzīvo to mazākums cilvēku.. tas ir apm 10%, tāpē izstāstīt simptomatiku pārējiem 90% ir ļoti grūti...
bet, mīlestība tas ir forši un super vienkārši :) bez sarežģījuim un scēnām.. ta virzība bez šķēršļiem...
tir, kas piedzīvojuši, to sapratīs... a citiem tāpat neizstāstīt....

Tikliite  Ir jau gan atšķirība starp īstu mīlestību un šķietamu. Pirmais solis ceļā uz mīlestību ir cieņa pret otra vērtībām, vajadzībām, atšķirībām, utt. Kā jau iepriekš esmu teikusi "mīlestība" ir darbības vārds, nevis jūtas, iekāre, vai tukši vārdi, tā var būt tikai mijiedarbībā starp diviem līdzvērtīgiem cilvēkiem. Kur cieņas nav, tur ir aprēķins un "tirgošanās", jeb citiem vārdiem sakot mauc...ba.

av2  iistu, ja paveicaas, piedziivojam reizi muuzzaa. Varbuut divas....Taas vairaak ir sajuutas, bez ...batoniem, bez melossanas, bez nosaciijumiem, un , pats svarigaakais, taa tas ir abpuseeji.
Jo taas miilestiibas, kuras aplauzzaas, jo otram ir viss vienalga, ir tikai sevis maaniissana - es taa miilu, nu kaa tu nesaproti ....
Katram savs.

furnitura  Pēc OHO standartiem - īsta mīlestība ir tad, kad nav ne dusmu, ne greizsirdības, ne skumju, ja mīļotais iet pa kreisi vai vispār pamet, jo galvenais jau lai otrs ir laimīgs. Un ja viņš ir laimīgs ar vairākām vai ar citu sievieti, tad novēli jauki pavadīt laiku un priecājies. Viss pārējais ir privātīpašnieciskums, kas nāk no kompleksiem, un egoisms, nevis mīlestība. Svarīgi arī neskatīties uz vīrieša maku - vienalga cik pelna, īsti mīlošai sievietei tas ir vienalga. Tā stāsta OHO.

Pēc šitiem kritērijiem man nekad nav bijusi īsta, pat ne uz kaķi. :DDDDDDD

Rondijs  Manuprāt nedalās uz "īsta" un "neīsta" mīlestība bet uz IR vai NAV. Neīsta mīlestība apzīmējama citiem vārdiem - aprēķins, bailes palikt vienam, pieradums, balansēšanās (sadists ar mazohistu, nervozais ar neiekustināmo, histēriskais ar bezemocionālo), "nav kā gribētos bet nespēju neko mainīt" utt. Mīlestība ir ļoti sapludināts un neskaidrs termins šodien, cik esmu par to runājis, katram ir sava izpratne. Žēlsirdība (mīlestība pret daudziem, piem. bērniem), mīlestība pret savu tautum pret ģimeni, mīlestība pret lietām, hobijiem, dzīvniekiem, dabu. Mātes-bērna mīlestība, divu cilvēku savstarpēja mīlestība. Ja par divu cilvēku savstarpējo mīlestību - tā ir dziļa emocionala saikne, kad cilvēki jūt viens otru. Mīlestība ir došana. Lai spētu mīlēt kādu kas ir ārpus sevis, ir jāmīl vispirms sevi, citādi nav tev nav ko dot tam otram. Un tas jau vien sagādā problēmas daudziem. Kad jau mīli sevi, tad nākamais solis ir iemīlēt kādu citu. Tas nozīmē gribēt sev tuvam cilvēkam dot savu uzmanību, savu laiku, dalīties ar to sajūtu. Pašu sajūtu gan aprakstīt laikam man neizdosies, valodā pietrūkst vārdu un apzīmējumu, un saistīts tas ar to, ka neesam tauta, kas izceltos ar lielu mīlestību vienam pret otru, cilvēki ir bijuši aizņemti gadu simtiem ar vienkāršākām, ikdienišķākām lietām un problēmām.

Tikliite  Jā, furnitūra, vēl papildinot - viens otrs savas mazohistiskās ciešanas desmit, vai vēl ļaunāk mūža garumā, arī dēvē par mīlestību. Un kur nu vēl tik cēlā želsmirdība, ko apdzied teju svēto kārtā iegājušie.

Rondij, Tu aizmirsi vēl par mīlestību uz tomātiem. Visādi citādi varu pievienoties arī Tevis teiktajam, lai arī izklausās tik pareizi kā no grāmatas.

Mailija  Īsta mīlestība parasti pārbaudās ar laiku,ja cilvēks paliek blakus ne tikai priekos un veselībā,bet arī bēdās un slimībā,ja iztur tādus pārbaudijumus.(lai gan labāk lai to nebūtu)nu tad jā,var teikt ka tā ir ļoti ĪSTA!
Un vēl mani uzjautrināja furnitūras viedoklis:D Nu ja tiešām tādi tie OHO standarti,tad nav brīnums ka daudzi gadiem to tā arī nevar sameklēt!

jurks  viss ir tikkai maldi un atspulgu zi-ba, vien mūžīgi nebeigsies Mī-le-stī-ba!!! Tas, kurš atļaus Dievam piepildīt savu sirdi ar Mīlestību no Viņa, tam būs mūžīgās dzīvības dāvana un būt kopā ar Viņu mūžīgi!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu