Ja darbā aprunā... ko jūs darītu?

Ja darbā aprunā... ko jūs darītu?Vienkārši ir tāda sajūta. Mainās dažu kolēģu attieksme pret mani pat ja nekas nav noticis. Saprotu, ka kaut kas ir sastāstīts, bet nezinu jau kas. Rodas sajūta, ka ir masveida negatīvisma kampaņa. Daži kolēģi, kurus vispār nepazīstu skatās uz mani ieinteresēti un aizdomīgi, it kā mēginātu pārbaudīt - vai tiešām esmu "citplanētietis" un nespēj saprast, kapēc neesmu zaļā krāsā. Cittreiz kolēģi pekšņi apklust un nodur galvas - tiešām sajūta, ka nupat runājuši par mani. Pāris reizes citi ir atstāstījuši, ka tiešām tieku aprunāta un visai negatīvi, ka slikti strādāju, bet viss tādā nekonkrētā baumu līmenī - "tā runā, ka tu tāda un šitāda". Vienreiz gandrīz pazaudēju darbu, jo bija sastāstīts kaut kas, ko pat priekšniece nrgribēja stāstīt, tikai teica, ka klīstot baumas un ka viņa negrib dzīvot stresā vai tās baumas tiešām ir patiesas vai nē, labāk tad atvadīties no manis. Padomāju - cik tas ir viegli - apmelot un novākt otru cilvēku!

N4Y  Riktīgs vistu kolektīvs :D

neratni_stasti  Vispār jau, ja kolektīvs tas pats, ieteiktu aiziet pie psihiatra - a ja nu Tev rādās un tās ir pirmās psihiskas saslimšanas pazīmes?

valmierietis333  - Jāignorē , bet ,ja nespēj , tad jautā kolēģiem ,kas par vainu !

´´Pāris reizes citi ir atstāstījuši, ka tiešām tieku aprunāta un visai negatīvi, ka slikti strādāju, bet viss tādā nekonkrētā baumu līmenī ...´´

- Nezinu ,kas tas par darbu ...
Iedomājos darbu rūpnīcā pie kaut kādiem konveijeriem , līnijām , kur pilnībā pietiek dusmu ,ja viens posms bremzē visu procesu , tad ar kolēģi varētu būt nikni ...

Ir tā saucamie slaisti , kuriem visu laiku jāseko līdzi un jāuzbļauj , jo viņiem tendence slaistīties - darīt pēc iespējas mazāk un pie iespējas ātrāk notīties !

Un tad vēl ir centīgie , bet lēnie ...
Viņš visu dara pēc labākās sirdsapziņas un pašam liekas ,ka ar visu normāli tiek galā , bet uz kopējā fona viņš pamatīgi bremzē pārējos !


- Un cilvēki pa lielam ir gļēvi , tādēļ acīs neko neteiks , bet par savu sāpi runās aiz muguras !

Ir bijusi situācija ,kad aiz muguras runā par cilvēka nolinčošanu , bet esot pret šo cilvēku aci pret aci visi tādi laipni , vai arī nodur acis !

Vanesa15  Nesmērēšu pirkstus ar tiem, kas tālāk par savu bikšu priekšu neredz.

AivarsN - starp citu, arī liela taisnība. Pat kāds ļoti vērtīgs darbinieks var nokļūt ´´zem apšaudes´´ un intrigās savas siltās vietas dēļ. Tādās cīņās par vietu zem saules dažreiz visi līdzekļi labi, kad kāds iekāro to vietu.

ausha  Neko īpašu nedarītu. Izliktos, ka neko neredzu, nedzirdu un nesaprotu (par aprunāšanu). Ietu uz darbu un strādātu maksimāli labi un būtu laipna pret visiem. Vienkārši paturi prātā galveno - Tu ej pelnīt sev naudu (nevis veidot fanu klubiņu). Ja attiecības darbā neveidojas labas, tomēr darba vietu mainīt nevēlies, tad jāveido labas attiecības ārpus darba -ģimene, draugi.

magnija  cilvēkiem ir tāda neapzināta tendence, piedēvēt citiem savas īpašības.arī topikā nojaušams ka arī tu aprunā citus... apdomājies jo tas viss kādu dienu nāk atpakaļ, un tā iešķeļ pa pieri, ka maz neliekas. pārstāsi cilvēkus aprunāt, un cilvēki vairs neaprunās tevi.

solvitas  Paskaties uz mūsu oligarhiem, tos arī visādi aprunā un gāna, bet šie neliekas traucēties. Nu lai psiholoģiski komfortablāk, tad vajadzētu vismaz vienu uzticības personu tajā kolektīvā atrast, tā tad arī pastāstītu nianses. Bet vispār jau, ja viss ir tik slikti, tak pamet to darbu, citu atradīsi! Baigi vajag katru dienu stresot! Vai arī paprasi konkrēti tiem, kas lulr uz tevi škībi, lai saka sejā, kas par vainu, ka tev apnicis justies vainīgai pašai nezinot par ko. Vai arī pa tiešo ej pie priekšnieces un prasi lai klāj vaļā kas tur talds ir dēļ kā no tevis vieglāk atvadīties nekā sastrādāties.

Ievinjata  Vienā no manām darba vietām bija līdzīgi. Aprunāja, bet ne tā, lai priekšniece atlaistu no darba. Tur bija vēl citas lietas, kas man riebās, tāpēc pirms pārbaudes laika beigšanās pati aizgāju. Agrāk tā ir bijis skolā. Tas no manu klasesbiedru puses bija nožēlojami, bet bērni paliek bērni. Arī tagad mums ir sieviešu kolektīvs, bet tīri draudzīgs. Manuprāt, tas atkarīgs no cilvēkiem, kas to veido. Acīmredzot, ir savākts nevis darbinieku, bet klačotāju pulks.

shining  m_p [12:26]: piedodiet, bet izklausās pēc tādas sīkmanības dzīves uztverē, ja reiz apkārtējo viedoklis svarīgs - laiks rāpties laukā no tās bedres! kas seko pēc kārtējās vainas sevī sameklēšanas? kļūdu konstatācija ir mācību līdzeklis, nevis pātaga sevis šaustīšanai. mācieties sevi mīlēt, nevis ar nepārtrauktu vainu meklēšanu mīdīt pašapziņu dubļos, jo sadriskāta pašapziņa citiem ir labi pakaiši uz kā pakāpties.
"Spēcīgi prāti idejām, vidēji prāti spriež par notikumiem, vāji prāti spriež par cilvēkiem." Sokrāts.

Lucy  ´´ielektu Daugavā,kā citādāk tādu pāridarījumu pārdzīvotu:)))´´

eksim_braalis  Cik atceros, autorei šī jau nav pirmā tēma, ka viņai darba kolektīvā (nezinu, vai visu laiku viena un tā pati darba vieta) ir kādas problēmas ar darba kolēģiem.
Nu, iespējams, ka esi tāds "sarežģītais zvirbulis", pārāk introverta. Ne visi cilvēki var strādāt, iejusties kolektīvā.

Laila14  Ja ir smaga vide..Jāmaina.Darba tirgū ir Brīva izvēle.Labāk mazāk saņemt, bet nākt uz darbu ar prieku.

Pillerina  Kā teicu savos kolektīvos par sevis aprunātājvecenēm: "ja citādi orgasmu nevar sasniegt, lai tak runā. Es tak izturēšu."

Bazhix  Vispār jau Latvijā mobings (aprunāšana ir viens no mobinga paveidiem) darba vietā ir aizliegta :) Ja darba devējs nekādi nereaģē, sūdzies dažādu instanču tiesās :)

Streelniece  Tomēr liekas cik svarīgi lai priekšnieks/priekšniece būtu gudrs un taisnīgs. Ja priekšniecība pati dzīvo no intrigām un glaimiem, tad ir skumji. Tad "draudzēšanās" un pielīšanas māksla var tikt vērtēta augstāk kā profesionalitāte, darba spējas utt. Man ir bijusi fantastiska priekšniecība, kur valdījusi abpusēja cieņa. Šajās darbavietās pat ja kāds sunītis ierējās, tad karavāna gāja tālāk, jo "augšā" bija viedi cilvēki, kam rūpēja uzņēmums un attīstība nevis klačas. Ja es kaut ko biju pārpratusi vai darījusi nepareizi - tas tika acīs pateikts, savas kļūdas laboju un viss turpināja forši funkcionēt. Un ir strādāts arī sieviešu-čūskiņu kolektīvā un mobings pabaudīts/izraudāts, kad paradoksālā kārtā lielā uzņēmumā jūties kā tirgus placī. Tā kā ejot uz darba intervijām bez darba pienākumiem un algas man vienmēr svarīgi ir redzēt arī kas ir tas cilvēks, kurš pieņemtu mani darbā.
Galvu augšā, miglainā_pļava, ja kāds runā aiz muguras, tātad tas kāds Tev ir aiz muguras un Tu esi labāka! :)

VECA_PIEPE  Baidos samelot,...bet, kādus nepilnus 2gadus apukaļ, šīs tēmas autore jau bija uzsaukusi savu šo pašu problēmu ar kolēģiem darba vietā. Tad atliek vien kā pajautāt:
ieilgusī problēma nav tikusi atrisināta vai problemātiskie darba kolēģi ir citi- jaunā darba vietā?

"Nav dūmu bez uguns!"
(latv.t.paruna)

patia  Sajūtas,sajūtas. Tas, ko TU sadomā un piedomā klāt, padara tavu dzīvi par elli. Tos "slikto ziņu pienesējus"... triec ratā". Jo mazāk apkārtējie zinās par tavu privāto dzīvi, jo veiksmīgāk, to nokārtosi. Neaizmirsti, ka pasaule ir ļoti maza. Audzē muskuļus, dari apzinīgi savu darbu, izdzīvosi, un būsi emocionāli stiprāka. Lai veicas!

VECA_PIEPE  Ui,...es atvainojos šīs tēmas komentētājiem par to, ka pirms nepalasījusi jūsu komentus,
esmu pievienojusi savējo: izrādās, ka ne man vienai atmiņa ir laba-
tēmas autores "nekaunīgie" kolēģi tā arī vēl šobalt´dien viņai dara pāri,...ir nu gan maites tādi!

Bet vispār jau darba devējs nodarbinātajam algu maksā par padarīto darbu, ne par intrigu vērpšanu darba vietā un klačošanos.
Es nezinu kā tas ir citiem,...bet man darba vietā pavadītajās stundās nesanāk laiku tērēt savām personiskajām ambicijām.
(personiskā pieredze)

ss2014  Cilvēkam ar adekvātu pašvērtējumu ir vienalga- tas nenolaižas līdz to līmenim... lai jau ņemas... Tātad esi aprunāšanas vērta! Un ja esi pārliecināta, droša par sevi, baumotājiem zūd interese. Galvenais, mīli sevi un citi darīs to pašu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu