Kas tā par sievieti kas var izmest savu bērnu atkritumu urnā?

Skatoties TV ziņas uzzināju šīs šausmas,ka sieviete pati piedzemdējusi bērnu un pec tam izmetusi atkritumos kā tādu nederīgu mēslu.Mazajam puikiņam paveicās ka viņu uzgāja kāda skolniece kas arī izglāba mazuļa dzīvību.Es vecis būdams nesaprotu kā sieviete var būt uz ko tādu spējīga-izmest savu bērnu atkritumos????
Neiedomājami jau ir tas kā var atteikties no sava mazuļa,bet izmest atkritumos??Nav vārdu!!Un galvenais tas nav retums,ik pa laikam kādu izmet kā tādu atkritumu?

av2  saliip kontakti smadzenees no paardziivojuma, tas viss. Cilveeks tajaa briidii ir nepieskaitaams. Nesodiet nu tik citus, jo passi nesat ne gramu labaaki.

trakatiere  Pašu sievieti izmest miskastē !!!

Marija_Anna  Neattaisnoju.
Taču kāds nosodītājs ir "iekāpis viņas zābakos ", lai saprastu, kas mudināja uz to ? Bezcerība, morālais pagrimums, prāta aptumšošanās, piespiedu kārtā, atrašanās hroniskā kādu vielu ietekmē?
Vai " neizmet miskastē " savus bērnus tie tēvi, kas kādu strēķīti pēc kopā padzīvošanas vairs neliekas ne zinis par savu bērnu? Sak - viņa tāda un šitāda - lai pati tiek galā, pati jau gribēja...
Pāris dienas atpakaļ mani nošokēja pašapmierinātībā spīdoša kunga seja, kas pa TV pie pilnas saprašanas un visumā pārliecināti ar smīniņu pateica, ka tas bija darījums, ne mīlestība, vienkārši kopā padzīvošana, nekas Tāds... Uz pauzes paliku ne tikai es , bet arī diskusijas biedri.
Par citiem gadījumiem pat neminēšu.
Tāpēc viss nav tik viennozīmīgi.

coldlands  Tur nav ko spriedelēt un tēlot gudros, tur tāpat skaidrs, ka kaut kas notika ar cilvēka psihi.
Tieši tāpat, ka ar to tanti, kas noleca no tilta ar diviem bērniem, jo cilvēks pie pilnas saprašanas to nedarītu.

aquaserpente  No vienas puses ir gan aborta iespējamība, gan iespēja anonīmi no bērna atteikties, ieliekot baby box. No otras...mēs tiešām nezinām kāpēc tā notika, bet fakts, ka mūsu valstī sieviete ar bērnu bieži nonāk pabērna lomā, gan nav apstrīdams. Un sabiedrība, lielās masās vienmēr ir tēva pusē, sak, ko no vīrieša var gribēt, un visu atbildību uzkrauj sievietei. Gan audzināt, gan pabarot, gan izskolot utt. Ja papucis maksā alimentus, tad jau bezmaz vai svēto kārtā ieceļams (ironiski tā nosaku). Ja bērns sastrādā ziepes, vai pieļauj kļūdu, visi metas virsū mātei, jo viņa ir tepat, pa rokai, bet papucītim liek svētu mieru, viņš taču ģimenē nedzīvo, kāda viņam tur daļa. Kaut tieši viņam pirmajam jādod pa kaklu. Jo tas, ka nedzīvo kopā ar bērna māti, un maksā kaut ko alimentos, neatbrīvo viņu no bērna audzināšanas un atbildības par atvasi. Un vēl visādas situācijas var būt, ka tā notika. Jā, tas ir prātam neaptverami baisi, bet nosodīt jau ir vieglākais ceļš. Pašausminājās, parēja uz to sievieti, un jūtas apmierināti. Kas tam visam apakšā, to nezin neviens, un vieglāk jau nezināt, lai pašiem dzīve mierīga, un ir fons uz kā izcelties ar savu paša labā cilvēka tēlu.

Lele  Netiesaajiet!

Labi, ka viss beidzaas labi.

Lele  Domaaju, ka sievietei ir (un bija) vajadziiga palidziiba (mentaala, sociaala u.c.).

Un man ljoti nepatiik, ka pundurvalstii LV shaadas lietas tiek nododas masu medijos.
Taadaam lietaam ir jaabuut risinaataam profesiaali un klusi, lai pasargaatu lietaa iesaistiitos no kjeercoshaa vaarnu bara, kas gatavs saplosiit visus, kas vinjiem tiek pamest, neiedziljonoties, kas patieisiibaa notiek un knaabaas tos cilveekus visu vinju atlikusho dziivi.

Realitaate  neratni_stasti 23:53, atbildot uz Tavu jautājumu - par laimi nevaru "lepoties" ar savas dzimtas bērnu izmešanas miskastē vai slīcināšanas gadījumiem, cik tālu sniedzas manas iegūtas zināšanas par dzimtas vēsturi. Tiesa, līdz viduslaikiem es nevelku. Un pat, ja tā būtu, neuzskatu to par normu, kas prasa attaisnojumus. Par to var būt vienīgi izpratne un nožēla, bet ne vairāk.
Bet stāsts nav par bērna māti, kura, iespējams, bija psihozē. Mans nosodījums bija vērsts tieši pret Tevi un "zaļo īkšķīšu spiedēju" atbalsta komandu Tavam komentāram. Zīdaiņa mātes attaisnojumam Tu meklē vainu vīrietī, pati nosodot to, par ko nemaz un neko nezini. To, ka sievietei tai brīdī kaut kas nebija kārtībā ar psihi un ir vajadzīga palīdzība, tas ir skaidrs. Bet Tu taču, kā pati apgalvo, esi "pie pilnas saprašanas un skaidrā prātā"(c). Un , vot, šo gan es nespēju uzskatīt par kaut ko adekvātu. Vai Tu vienmēr meklē vainu vīrietī, lai attaisnotu sievietes rīcību?

988  Nelaimigajas sievietes advokatiem gribas pajautat -

1/vai vinu ar buldozeru pastuma zem ta "veca pidara"?
2/kas kaveja nodot nevelamo atvasi gadigas rokas?

Realitaate - tikai tagad nezinu pie kuriem sevi pieskaitīt - pie V vai S. Varbūt pie modernajiem - gender?

Ta uzx nepateiksu, vajadzetu Tevi apskatit tuvak :)

coldlands - zinu to gad., ja tas ir Humber bridge. Nu ta sieviete bija pie pilna prata, izdarija loti apzinatu izveli. Brauca gaisa gabalu, cela bija laiks visu velx pardomat.

adamsone  Kas tur ko nesaprast. Ir jābūt pilnīgi tupam, lai brīnītos. Jumts aizbrauca un izmeta.
Labi atceros, kaut arī tas bija sasodīti sen, kā pie sevis nodomāju :"šai situācijā atteikties no bērna būtu tik viegli un vienkārši". Ne prātā nenāca atteikties, bet situācija bija tāda.
Akmens vispirms jāmet vecmāmiņas virzienā, ja kāds paliek pāri, tad vīrieša.
Veči, kā mēs te redzam, var nodzīvot mūžu un tā arī neko nesaprast.
Infanticīds ir pastāvējis vienmēr, vai nu kādam tas patīk vai nepatīk. Par to vnk nerunā, jo cilvēcīgi jau nu tas nav.

dzozefinaups  23.53 Un taadas ssausmas raksta sieviete?! Praatam neaptverami!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu