Ne mūsu tradīcijas

Šodien jūrmalas parkā pie bērnu laukuma zālīte pie celiņa, kur visi staigā garām, viena kompānija ar bēniem bija izklājusi deķi un vāļājās, ēda arbūzu, vispār jutās omulīgi. Domāju, kāda celtnieku viesstrādnieku ģimene no Anglijas atvaļinājumā. Nu, es saprotu, ka tur tā pieņemts parkos gulēt un viņi nes to Eiropas gaismu mums postkomunistu jūgā slīkstošiem, bet nu cilvēki iet garām un vnk neērti jūtas. Arī municipāļus kkā nemana pēdējā laikā. Laikam sēž birojā un traukos bumbiņas kārto.
Ko jūs domājiet par svešzemju tradīciju ieviešanu pie mums, kas mums nav pierasts?

Epifanija  vajadzēja pieiet klāt un protestēt, ne te kladzināt kā vistai, tās gan ir latviešu tradīcijas - neko acīs pateikt nespējam, bet aiz stūra tēlojam patriotus

verso  Pret sēdēšanu zālītē nav nekas pretim, bet, kad izmetās puspliki Rīgas centrā, tad gan kaut kā jokaini ir, jo priekš tam ir pludmale, manuprāt.

MaarisT  Piparkūka - izspisies tūplī ar samotiku, ja tev mani teksti nepatīk.

MaarisT  Kamēr peža no vecuma nav naher aizaugusi ar zirnekļā tīkjliem, jo tik vecas par 20gadīgi pīzdu neostīju ši kumeļiņi negri vālēt.

edgarscool  man nav nekas pret gulēšanu parkos uz deķīša, JA AIZ SEVIS SAVĀC!
Mani vairāk tracina tie kas savus suņus ved uz pilsētas parkiem, un aiz tiem nevar savākt savus exkrementus! Lūk šis ir kategoriski nepieņemami...

havjiers  domāju ,ka tā jau esam kontrolēti no visām pusēm ,lai vismaz parkā ,zālītē apsēsties varētu . cita lieta ir kad apsēdies zālītē sāc skaļi uzvesties,tiranizēt apkārtējos un beigās vēl atstāj aiz sevis mēslu čupu .

Tessa  Liepajas jurmalas parkam ir milziiga platiba, kur tev tas kajas kjeras? piecos kvadratkilometros nekadiigi nevari atrast vietu, kur pastaigat?

988  Epifanija - loti labi teikts, bet mazliet par velu, top3 esi noslidejusi, ja kadu tas interese:

1/Miley_Cyrus aka Mailija, 2/Maukojas_visu_gadu, 3/Epifanija...uz papeziem min KaijaDzeerve

MaarisT - ar kontuzetam tikai ta!

Agnieszka  Ja latviskajās tradīcijās būtu savākt kakas aiz suņiem parkos, tad pat latviskajām tradīcijām jau sen būtu zvilnēšana parkos...........sūdos vārtīties var tikai asu izjūtu baudītāji/as

fargo  maarist gan īsts goda vīrs. īsts paraugs jauniem vīriešiem. drosmīgs, nosvērts, cēlu valodu. vienmēr aizstāvēs vājāko, neļaus aizvainot sievieti. džentelmenis no ´augšas līdz apakšai´. trūkst mums tādu īstu vīru. ļoti trūkst. lai ir kam līdzināties.

Sassy14  Te jāsaka klasiķa (ja nemaldos, Raiņa) vārdiem:

Tauta, kur ir Tava dzeja,
Daiļā debess līgava?
Klusa tagad dziesmu leja
Žēli vaida Daugava.

:D :D Vai tiešām Latvijas GALVASpilsētā Rīgā tāda parādība vēl joprojām šokē kā krievu laikos? Igaunijā tāda lieta jau 25 gadus atpakaļ bija normāla, arī tak jau postsovietiska zeme. :)

Drole  Klasikjis buutu shokaa! :D

http://www.virtualriga.com/wp-content/uploads/Rainis_Aspazija-1.jpg

kokote  Nu nekādi neiebraucu, kā tie cilvēki, kuri bija izklājuši deķi (un paši pat bija apģērbti kā noprotu) iedragāja Tavu personisko brīvību. Tavi kompleksi nebeidz pārsteigt. Tā arī nesapratu, kāpēc Tev bija neērti un par ko (tāpat kā piparkūkai u.c.), garām netiki vai dikti to arbūzu gribās, bet pašam nesanāk, vai arī viņi ar sēklām Tevi u.c.garāmgājējus apspļaudīja vai vēl kā neadekvāti uzvedās? Pāris gadus gan neesmu Liepājā bijusi, bet, ja atmiņa neviļ, tas nebūt nav centrs un skaitās rekreācijas zona.
Mūsu platuuma grādos tik maz to reāli labo, saulaino dienu, un ja jāstrādā, vai laika nav tik daudz, lai izbrauktu, es arī pusdienslaikā izmantoju katru brīdi, kad un kur vien iespējams uzņemt D vitamīnu.

JurisK  Interesanti - kāpēc pilsētu parkos ir asfaltēti celiņi? Un kāpēc soliņi salikti ik pa gabalam? Es arī esmu to pusē, kuri uzskata, ka pilsētas parku zālāji ir skaistumam, nevis priekš sauļošanās vai gulēšanas. Rietumos vai igauņos tā dara - mums arī jādara? Kalpu tautas gēns darbojās?:) Mani, protams, tādi sīkumi nešokē, bet neuzskatu to - vārtīšanos kanālmalas zālīte uz deķa vai bez par kaut ko labu un mūsu sadzīvē ieviešamu. Liepājas Jūrmalas parks gan pietiekoši liels, un atrast vietu, kur pikniku, lai citiem netraucētu, uztaisīt gan jau, ka nav problēma. Bet šitiem gulētājiem, vismaz Rīgā tā šķiet, laikam vajaga parādīt, ka redz kādi mēs rietumnieciski, ne tādi kā vietējie lauķi ŠAI valstī:)

Postremo  man nepatiik, da kaut Latvijaa, vai Nnujorka. Nekaa forssa taados...pasaacienos neredzu.

magnija  man gan patīk ka cilvēki atpūšas ... ir tak forši kājas atpūtināt zālītē... un kā augstāk minēts vēl kafiju un saldējumu... super.... nu tak neplēguro bet atpūšas, nu ne visiem ir iespēja braukt kautkur pie dabas krūts... un galugalā ar ko tad Rīga sliktāka par Parīzi

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu