Kas svarīgāks - manta vai cilvēks?

..kuros gadījumos jūs savu materiālo labklājību tomēr nostatat augstāk par līdzcilvēku - viņa dzīves izjūtām, aicinājumu un virzību? Vai ir kāds iemesls, lai otru cilvēku uzskatītu par zemāk stāvošu, nevērtīgāku kā jūs paši?

kudala  par savējiem- bērniem, mammu, māsu, atdošu visu līdz pēdējam, bet vispirms darīšu visu , lai tās nebūtu vajadzīgs, lai tāda situācija nemaz nebūtu iespējama. Citi, tie tur ārpusē, mani patiešām maz interesē.

riebekle  Var jau gudri spriedelēt, ka cilvēks, redz, augstāk par materiālo. Tomēr, būsim reāli - tā var runāt tikai tas, kas nezina, ko nozīmē trūkums. No mīlestības vien pārticis nebūsi. Ideāli, ja viss ir līdzsvarā - cilvēks blakus un visa pietiek. :) UN vēl ideālāk, ja katrs dod savu ieguldījumu kopējā labklājībā. :)

Vanesa15  riebekle
ja? Un kāda ir cena par kādu pārdotu savus bērnus? Vai māti? Vīrs jau tev nav svarīgs, bankomāts laikam.

Tessa  kur jus raujat savus secinajumus un spriedumus? es neko tamliidziigu riebekles viedoklii neieraudziiju.
varbut vel vienu kafiju, Vanesa? citadi man sak likties, ka no riita te dazhiem ar sprieshanu ne visai.

Sallija2  Ir skumji lasīt, ka mēs te joprojām peramies pa Maslova vajadzību piramīdas pirmo pakāpienu un tās ir elementāras fizioloģiskās pamatvajadzības pēc pajumtes, ēdiena, siltuma un seksa. Ir nožēlojami likt izvēlēties tikai vienu no tā, jo tās visas ir vitāli nepieciešamas. Un vēl skumjāk ir, kad mēs te rūcam kā tādi vilki viens uz otru un badīgi dalam kumosiņu, sak, štrunts ar to kaimiņu ka tik man ir kaut kāds siltumiņš un rijamais. " Nāves ēnā" situācijā ir grūti saglabāt augstu morāli un cilvēkos parādās ne tās jaukākās īpašības un šādā situācijā tas otrs var kļūt arī tikai par tavām pusdienām.

Geisha  Danaja visu precīzi pateica. Vīrieša loma ir rūpēties lai viņa bērni būtu paēduši, sieva apmierināta ar dzīvi, mājoklis drošs un sabiedrība viņu cienītu. Sievai ir jābūt skaistai un jālepojas ar savu vīrieti. Un nav ko te visu laiku žampāt tirliņa teoriju.
Bļin, kas par večiem sēž vecenei zem bruņčiem un vaukšķ kā tādi kraņči --kas labāk lepni paceļot kāju apčurāt sētas mietu vai klusiņām iečurāt saimnieces čībās.

slieksnis  nu ir tā ir cilvēki kas nav sūda vērti un tādu ir apmēram 95% pārējie ir tādi ar kuriem ir vērts un pat vajag izveidot labas attiecības un dzīvot kopa. taču šeit cik sapratu laikam domāts vai varētu tādu cilvēku (no tiem 5%) iemainīt pret mantu, es nevaru, ir cilvēki kas var, bet tādus jau sen no savas dzīves esmu izstūmis ārā .

Mela  karstas disuskijas par bezsakarīgu jautājumu, es pat teiktu diviem
pie tam - jums autora doma skaidra?
kas ir mani līdzcilvēki? tie ar kuriem mītu zem viena jumta? .... tad - it depends.....
kāpēc mana manta kaut kā traucē otra virzībai? lūk vēlētos detalizētāku skaidrojumu pirmajam jautājumam :) jo man īsti nav skaidra doma, pieļauju, ka apakšā ir kāds stāsts, kā rezultātā radies šis neveiklais jautājums
tad ir otra daļa - kur atkal nekas nav skaidrs - kāds iemesls man sevi uzskatīt par pasaules nabu? ja es jautājumu attiecinu uz sevi tieši.... respektīvi, es vispār šādi cilvēkus nevērtēju, katrs ir tieši tāds, kāds viņš ir un tur, kur viņš ir, mandomāt, neviens ne labāks, ne sliktāks, katrs individuāls.... bet vai man grib pielikt kādu dēli, kas piesūcas un grib no manis kaut ko ņemt un tad es jūtos milzu diskomfortu "kratos no viņa nost"? tad es esmu tā sliktā, kas sevi nostāda augstāk?
nu godīgi - reāli nav skaidrs šo jautājumu mesidžs :)
lūdzu detalizētāku, izvērstāku jautājumu skatījumu

Sallija2  slieksnis, oi nu tikai nevajag šo, varbūt par 15 000 eur arī neatteiktos no līgaviņas, bet ja piedāvātu 150 000 eur jau padomātu, ka nemaz tik ļoti viņu nemīli un ir taču vēl tik daudz citu sieviešu. Un ja vēl neviens neuzzinātu, ka esi pieņēmis naudu, tad pat nebūtu jākaunas un līgaviņai varētu pateikt, ak piedod nespēju tevi mānīt bet man nav tādu jūtu utt. Vēl jo vairāk, ka nav garantijas, ka viņa pati tevi nepamestu 2 gadus pēc kāzām, jo nespētu izturēt tavu hronisko naudas trūkumu. Palasot tās tavas taupīšanas metodes to savu lauku māju ceļot, šāds variants ir visai reāls.

Stokholma  Svariigaaks ir cilveeks!Manta ir nopeerkama!😀

CallaLily  jautājums aš kā no skolas anketu klades. kuram pieaugušam cilvēkam laiks šādi izniekot savu laiku,atskaitot tos, kas izdevīgi pārdevušies?
slikti, ka nav precizēts, kas tā par mantu. būda kolhoznieku ciematā, 3-istabu kopmītne purčikā vai 100 ha piejūrā:)
ja par tēmu, atbilde ir -tu dzīvo tā, kā tu jūties

raina1970  Ja es redzētu, ka mums ar otru cilvēku krasi atšķiras domas par elementāro komforta līmeni, un nepieciešamībām - , vai redzētu, ka cilvēks galīgi neprot ( pēc mans saprašanas ) rīkoties ar finansēm, nav saimniecisks, nav adekvāts šajā jomā--- tad nu savu , pašas sarūpēto dzīves līmeni- es vērtēšu nopietnāk par iespējamam attiecībām ar cilvēku, kuram- vēlētu visu to labāko, un veiksmi , bet ne kopā ar mani.

jadore  Nesapratu kāda varētu būt korelācija strap manu materiālo labklājību un līdzcilvēku dzīves izjūtām vai virzību. Ja par bērniem, tad kamēr tie izaug pilnībā vecāki ir atbildīgi par bērnu izaugsmi, bet tā katrs pats ir atbildīgs par savu dzīvi. Par otro daļu: vienmēr ir izdevīgāk sadarboties:), līdz ar to esam līdzvērtīgi.

Kencis  raina&jadore, kam gan jūs vispār esat savos gados vajadzīgas. Gribat pašapliecināties, bet savā paziņu lokā netiekat cienītas, jo esat maukas?

adventure  manta, manta, guli mierīgi.

slieksnis  sallija, tu nezini manu attieksmi pret naudu, man viņas nav, es viņu ieguldu sevī un pārējos, es esmu gājis pa ielu un vienkārši iedevis cilvēkam 500 eiro, ne jau tapēc ka man būtu tūkstoši, bet tapēc lai tā nauda pie manis nestāv, es pat pa 15 miljoniem līgavu neņemtu, man ar tādu peč tam būtu JĀDZĪVO

adamsone  Manta, viennozīmīgi. Vairums līdzcilvēku, it īpaši mazpazīstami tēvaiņi, ir tieši tik pieauguši, lai par savu "virzību" utt. bla, bla, bla domātu paši. Kā es domāju.

Kencis  Tas atkarīgs no tā, kurš uzdod šo jautājumu. Nabadzīgām nekauņām atveru acis, ka tās nav manis vērtas, situētākas dāmas aijāju intelektuālā miegā ar pasaciņu par savu altruismu, lai ņem piemēru, tā sakot.

Mailija  Pilnīgi sveši cilvēki man vispār neko nenozīmē.Taču kas attiecas uz tuviem,mīļiem cilvēkiem,tad tāds jautājums liekas neētisks.Domāju ikviens normāls cilvēks savus tuvos un mīļos vērtē daudz vairāk par jebkuru pasaules mantu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu