Kāpēc daudzi grib izjust pārākumu par otru?

Vai tas nav slēpts komplekss?

Dzhaz  cienījamie klātesošie! šis strīds ir neauglīgs!
ši situācija izveidojas no tā,kurš atrodas virspusē,ceru,ka sapratāt,ar ko es to domāju ... xxx :)

Droshs_Plecs  Nē, tas ir testosterons un vēlme dominēt un pakļaut. Pirmatnējā cilvēka instinkts.

riebekle  Bieži ar to pārākumu var nomaskēt savu zemo pašapziņu un kompleksus. Ne vienmēr viss ir tāds, kā izskatās pa gabalu.

Rondijs  08:54 pareizi saki, tikai jāņem vērā, ka tāda cilvēka potenciāls un ambīcijas ir patiešām būt pārākam (pozitīvā nozīmē, piem., kļūt slavenam), tomēr dažādu psiholoģisku problēmu dēļ, tas nav sanācis, līdz ar to cilvēkam ir iekšēji ciešanas un diskomforts, viņš jūt neatbilstību tam, kur atrodas, pret to līmeni, kurā sevi grib redzēt. Resp. - nepieciešams pamatīgs darbs ar sevi, lai kļūtu par personu, kas patiešām atbilstu paša redzējumam.

kokote  23:19 > nekad nesapratīšu vēlmi lauzties aizvērtās durvīs. Ja cilvēks skaidri parādījis nostāju, ka nevēlas ar kādu komunicēt, kāpēc pa varītēm jāmēģina tomēr kaut ko panākt (tikai manas domas- katrs lai dara, kā viņam šķiet pareizāk).

raina1970  Vēlme būt pārākam- tā ir normāla , katrā cilvēkā esoša štelle.. Tas nozimē- būt veiksmīgākam, labākam, piemērotākam, tikt pamanītam, būt piederīgam kaut kur, kaut kam...tālāk rokot- vairāk iespēju savu genofondu atstāt nakamajam paaudzēm.. Cits jautājums- kā tas viss izpaužas, kā cilvēks to realizē un ziņo pasaulei .Un ir vēl viena šķautne šādā situācijā- parasti šāda vēlme vai eksponēšanās tiek uztverta gana negatīvi.. sak -ko te zīmējies.. bet.. ir vēl par kaut ko japadomā tam kritizētājam-kapēc viņam šķiet, ka otrs speciāli zīmējas ar kaut ko, un kāpēc tā zīmēšanās aizskar.. tur tie kompleksi , patiesībā, vai šaize ar pašnovērtējumu var būt abām iesaistītajām pusēm..

Vanesa15  Jo stulbāks cilvēks, jo vairāk otram uzspiež savu gribu

pawermen  raina1970 Manaa uztveree ljoti sakariigi.

havjiers  komiski ir tie pārākie, īpaši ,kad viņi satiekas uz trešās ,kreisās malējās joslas un sāk pārmaiņus viens otru bakstīt zem astes .

eva_m  Cienījamā, mairita1971, nedomā par uzdoto jautājumu, vienkārši klusībā pasūti dirst un kaut vai dodies atpūsties uz siltajām zemēm. :)
Kopš 5 gadu vecuma esmu uzskatījusi, ka par lētiem cilvēkiem NAV jādomā. ;)
Priekā!

coldlands  ...kops piecu gadu vecuma...tants mums riktigs vunderkinds.

Sallija2  Vai tik Tev Mairita nav mazvērtības komplekss un upura sindroms? Tadiem cilvēkiem allaž šķiet, ka visi viņiem dara pāri, bet to, ka paši to provocē nemaz nepamana.

Sallija2  Nē, Mairita, provocējot var norauties pa seju vienkāršākā sabiedrībā, bet pie smalkākiem ļaužiem kļūt par nevēlamu personu, jo katram pašam dzīvē savu problēmu pietiek, lai vēl šova pēc ar provokatoru komunicētu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu