Karjeras sieviete vai laba māte?

Vai tiešām to var apvienot?

Epifanija  es vispār nezinu, kas būtu tāds, ko sieviete nevarētu...

Mela  Epifānija, man teica, ka čurāt stāvus taisnām kājām... netrāpot kurpēs :D Tipa tas ir baigais pienesums kādam :D :D :D

AivarsN  Karjeras sieviete jau izsaka visu. Māte jau var būt katra,bet ideālā variantā mātei bērns jāaudzina līdz skolas vecumam. Silīte un dārziņš jau ir čau. Pilnvērtīgs cilvēks tur diez vai izaugs,jo nesaņemot bērnībā pietiekami daudz mīlestības, vēlāk pats to nespēs nevienam sniegt un atkal kārtējais Oho pasažieris. Pat ja māte strādā,darbs jāizvēlas tāds,lai nebūtu nekādu virsstundu un strādāšanas brīvdienās. Bērnam nepieciešami abi vecāki un vēl labāk,ja ir vecvecāki,kuri var bērnu audzināt,kamēr vecāki strādā. Jā,jā, tūlīt būs brēka,kā vecie neko nejēdzību no modernajām audzināšanas metodēm un tikai sabojāšanas bērnu. Pirmkārt,jūs taču izaudzināja? Otrkārt,kur lai bērns iemācās,kas ir ģimene? Silītē viņam kā zvēriņam jāsāk nežēlīga cīņa par eksistenci,kad tam nepavisam nav gatavs. Tādējādi var iegūt garīgu traumu,kura liks par sevi manīt visa mūža garumā.

miglainaa_plava  Es veidoju karjeru un tāpēc likās interesanti.Kad sākšu prasīt par autiņbiksīšu izmēriem,droši gaidīšu Jūsu izsmeļošo atbildi.


46 gadi un vēl sapņo par bērnu? Ak tētīt!Varbūt tomēr par pensijas fondiem painteresējies?

Cik atceros sevi, tad bērnībā līdz 10 gadiem pietrūka mammas un mīļuma. Mamma daudz strādāja, viņai nebija laika un bieži bija dusmīga, jo es traucēju strādāt un neiekļavos kaut kādos grafikos, par kuriem neko nezināju. Bija vispārīga sajūta, ka es viņai traucēju, un visu daru slikti.
Pēc tam jau kļūst svarīgi, KAS ir tavi vecāki. Bērns vērtē sevi pēc vecāku sasniegumiem un no tā rodas pašvērtējums. Slavenu un bagātu vecāku bērns vienmēr jutīsies augstvērtīgāks nekā piemēram, sētnieces bērns. Ir arī paraugi pēc kā tiekties, līdz ar to bērns ir motivēts vairāk sasniegt.
Zināms, ka vēlēk studiju vecumā vienmār ir izaicinājums nogrūst senčus no pjedestāla. Un vispār aizmirst par viņiem un sākt savu dzīvi. Ja vecāki nav gudri, tad cieņu pret sevi ir grūti noturēt. Tāpēc daudz labāk, ja viņiem ir sasniegumi.

Ideālā variantā ir jābūt abiem vecākiem. Vīrieši ir skarbāki un ir pieprasītāji, sievietes atkal žēlotājas un mīlētājas. Tā ka izveidojas pilnvērtīga personība.

Man tas mammas skarbums ir ietekmējis tā, ka pati neprotu izrādīt mīļumu. Bieži man to pārmet draugi. Es varu apzinīgi rūpēties, bet ne izrādīt mīlestību. Tā nu tas ir.

gertrude  tātad laba māte ir tā, kura visu savu dzīvi velta bērniem, par sevi nedomājot? tikai tie bērni mēdz izaugt un sāk dzīvot savu dzīvi, kas tālāk? sasista sile un vaimanas - es jūsu dēļ...
ir iespējams gan strādāt un veidot karjeru, gan audzināt bērnus, pamazām radinot pie patstāvības, stiprāki izaugs.

Mela  gertrude, cik stereotipiska domāšana :D visiem ir jāpatīk tam, ko tu uzskati par normālu :D ?!
a cta jūtas laimīga veltīt sevi bērniem - tas jau tev prātā neienāk.... un scenārijs par sasitu sili?
es domāju, ka ideāli ir, ja sieviete drīkst izvēlēties, ja viņai ir tāda iespēja - tad ir perfekti, bet... pie mūsu valsts nabadzības līmeņa - nu vnk smieklīgi... ha ha ha

Aukstums  var, nekā neiespējama... piemēram, man bērni bija dzinulis, lai tiktu uz priekšu...

gertrude  Mela, nezināju ka piedalīšanās diskusijā un sava viedokļa izteikšana uzreiz nozīmē, ka visiem jāpatīk tam, ko es saku.
,,a cta jūtas laimīga veltīt sevi bērniem - tas jau tev prātā neienāk.´´´ ja godīgi, tad nē, nekad neesmu sapratusi ,,sevis veltītājas´´ - bērniem, vīram vai Lidojošajam Makaronu Briesmonim, bet katram savs.

kokote  Tessa, neiespringsti-tāpat neuztvers, nesapratīs, ka Tu tikai saprāta balsi mēģini kādai atmodināt. Ja ticēt autores anketai- tad tas ir izmisīgs bioloģiskā pulksteņa kliedziens vai arī vēlme uzņemties cita bērnu audzināšanu. Vai arī aiz inerces jautājums jautāšanas pēc.

Danaja  Rondij 16:25, laba māte nozīmē - laimīga māte. Jo skatoties uz laimīgu māti bērns nejūtas vainīgs par viņas bezgalīgo vilšanos vīriešos un upura ciešanu pārgriezto mūli.

Manuprāt, sievietei ir svarīgi būt līdzsvarā starp profesionālo piepildījumu un ģimenes pavarda sargātājas lomu.

pawermen  Mans deela teevs saka taa-dariishu visu, lai veelaak nenozheelotu, ka par maz esmu bijis kopaa ardeelu, iemaaciijis un bijis labs piemeers. Bet, teema ir par sievieti. Jaaatziist, esmu neliels pretstats teevam.Man taada energjija nav. Vai esmu slikta maate? Nezinu, bet deels ir pozitiivs un buchas ir katru dienu.Tur arra ir visaadi, un,nedomaaju,ka sieviete karjeriste ir taa sliktaakaa maate. Muljkjiibas.Nekur nekas nebuus perfekti. Arii maateem, kuraam jaaraujaas divos darbos, lai savilktu galus, buus miiloshi beerni.
Ne karjeriste:)

AivarsN  Mazam bērnam nevajag naudu un dārgās mantas,bet tikai mīlestību. Tad viņš vēlāk mīlēs sev tuvos cilvēkus un protams arī vecākus. Ja no bērna mēģina atpirkties ar dārgām dāvanām,tad nav ko vecumdienās cerēt uz viņa mīlestību,vai vismaz līdzjūtību.

av2  cik cilveeku , tik variantu.Gribeetos jau mums, ka buutu viena univewrsaalaa recepte, bet.....taa nekad nebuus.

aija_69  Labas atbildes uz šiem jautājumiem sniedz Anatolijs Ņekrasovs grāmatā Mātes mīlestība

jadore  Viens otru neizslēdz. Var apvienot. Katrs gadījums individuāls.

voldemars123  Ko Jus te runajat par audzinasanu,sim sievietem majas ir aukle vai kalpone,kas pieskata bernus ,ved uz bernudarziem ,uz pulciniem un maca bernus ,jo istam karjeras damam nav laika bernam dot visu kas vinam ikdiena vajadzigs.

Mela  patiesībā viss ir .... ja sieviete ir vieda ( un tādas tagad ir daudz), tad... vispār palasiet vai paklausieties Pēteri Kļavu (tāpēc ka mūsējais un latviski runājošs) :) sieviete var visu sabalansēt, ja karjera sievietei nav ārēji uzspiests faktors - pierādīt, ka viņa ir tikpat veiksmīgu un gudra un bla bla bla.... kad sievietei ir harmonija - kad karjera ir interese, patiesa interese par to, ko dara, tad sievietei mātei nekas netiek atņemts. Taču, lai ko te daži vīrieši neaizstāvētu - sieviete velk uz saviem pleciem lielāko sadzīves daļu.... un vina to var elementāri, ja vien ir "pareizais" partneris :)
par to ir daudz grāmatu, lekciju, rakstu....

Sermule  Īsta karjeras sieviete savus bērnus tikpat kā neredz, nejūt, nežēlo, to dara aukles, skolotājas...pēc pieredzes..žēl to bērnu, toties ir materiāla labklājība, pēc tam izglītība, bet izaugot tādi bērni īsti nav iepazinuši savu māti...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu