Nabagi var būt gan dvēselē, gan arī citādi

Vai tikai nabagi otra materiālo labklājību vērtē augstāk par dvēseles kvalitātēm?

AivarsN  Nabags var būt gan materiāli,gan garīgi. Tie, kuriem materiālās vērtības ir pirmajā vietā, cilvēkus vērtē pēc naudas daudzuma,neskatoties uz to,vai pašam tās daudz,vai nav nemaz. Garīgi bagāts cilvēks augstāk vērtēs sev līdzīgu,bet ar piesardzību izturēsies pret naudīgajiem. Ļoti grūti,pat gandrīz neiespējami savienot augstu materiālās labklājības līmeni, saglabājot arī tādu pašu garīguma līmeni. Tāpēc jau indiešiem ir tās daudzās kastas,lai nesapītos ar sev neatbilstošiem cilvēkiem. Salīdzinājumam,lauku cilvēkiem, kuriem ap savu māju augošie koki ir svētība,veselības un enerģijas avots,dārga piemiņa no senčiem,kuri tos stādījuši utt. Pilsētniekiem,īstiem materiālistiem,šos pašus kokus uztvers kā vērtīgus kokmateriālus,kurus varētu izdevīgi pārdot un malku. Īstam lauciniekam rušināšanās dārzā ir hobijs,relaksācija, enerģiju apmaiņa un komunikācija ar dzīvajiem augiem,zemi, dzīves veids galu galā. Pilsētniekiem labākajā gadījumā tā būs ne sevišķi patīkama alternatīva trenažieru zālei un iespēja pamēģināt kaut ko ekstrēmu,neparastu. Kas gan kopīgs varētu būt pārliecinātam lauciniekam un rīdziniekam? Viņi taču ir no dažādām planētām un viens otra dzīves vidi uzskata par briesmīgu un nepieņemamu. Garīgums un praktiskums.

Mela  problēma ir tajā, ka mēs dzīvojam uber nabadzīgā valstī un savām divām trešdaļām iedzīvotāju ir ārprātīgi zema alga. tas rada daudzas problēmas. ļoti daudz problēmu, es pat teiktu. un, domāju, ka krīze ar iecirtusi baigo robu cilvēku psihē.
bez naudas nekur un to apjēdz jebkurš vesels normāls cilvēks. ja nebūsi paēdis, tad nu ... visādi var sanākt

Postremo  nu jaa, cik....vienkaarssi izraadaas te, oHo. Vissi pilseetnieki ir automaatiski bezsirds ...uz naudu tendeeti radiijumi, un vissi laucinieki " ar sveetajiem kokiem ap maajam" ir ar bagaatu gariigo pasauli ?
Nu, nu....
Iisteniibaa katrs silveeks ir lloti individuaals. Mani pazinnas, draugi, radinieki ,lielaakaa dalla ir ar pietiekossi bagaatu iekssejo pasauli, un arii par nabagiem nevienu iisti nevaretu nosaukt. Taa kaa nav viss tik vienkaarssi. Tas , ka cilveeks speej ko dzivee panaakt ari materiaalajaa zinnaa, nenoziimee, ka paliek...tupaaks. Man pat jaasaka, nu kur var tik..prasti kaads domaat ?

AivarsN  Protams,ka viss nav tik vienkārši. Es tikai tādu piemēru minēju. Zinu vairākus cilvēkus Rīgā,kuri izceļas ar ļoti augstu garīgumu. Ja cilvēks mīl savu profesiju,dodot ieguldījumu kopējās labklājības vārdā, viņš var kļūt gan garīgi,gan materiāli bagāts. Taču lielākā daļa mēģina iedzīvoties uz citu rēķina,bez jeb kādiem sirdsapziņas pārmetumiem. Tāpēc mums ir tik daudz augļotāju,neveselīgas pārtikas un apšaubāmas kvalitātes preču ražotāju. Kur nu vēl runāt par valsts naudas piesavināšanos,naida kurināšanu starp atšķirīgām cilvēku grupām,meli,nodevība un citas zemiskas darbības sava pašlabuma gūšanai. Visās šajās izdarībās pilsēta ir neapstrīdams līderis. Daba tomēr vairāk sekmē garīgo vērtību saglabāšanu.

jurks  Ko nozīmē- nabags?? Tas ir no krievu valodas- nabažnij, dievbijīgs!
Svētīgi garā nabagie- izsalkušie pēc garīgās barības, kas ir nepieciešama arī mūsu dvēselei! Ir mēģinājumi piebarot dvēseli ar suproduktiem, populāritāti iekaro ģenētiski modificētā barība! Var būt cilvēks " savā" attīstībā, pēdiņās tāpēc, ka mēs zinām kas aiz tā stāv, apgūs arī garīgo barību genētiski pārveidot un iegūt!!

Spicis  Autors jauc nabagu ar trūcīgo (nabadzību ar trūkumu).

Droshs_Plecs  Dvēsele ir subjektīvs jēdziens. Dvēsele neeksistē. Fantāzija, mirāža.

Kristine_78  Daļēji piekrītu, tikai tas nav uz ilgu laiku. Laikam ejot cilvēka viedoklis mainās

Charmanta  Reizēm gan tieši naudīgie piekopj primitīvo vajadzību apmierināšanu...garīgums stāv grāmatu plauktos un pie sienām tikai izrādīšanās dēļ, arī kultūras pasākumi tiek apmeklēti biznesa bīdīšanas dēļ. DzIves realitāte. Ak, jā..vēl mega pārliecība,ka viss ir pērkams

Baklazans  es viennozīgi dodu priekšroku aukstai intilģencei

skumji ka daži te komentāros atklāja savu dvēseles nabadzību

AudraSeele  Ak nabadzība, nabadzība iepūt man! Iepūt manam draugam ar´, ja ,protams, nav slinkums! Kur ir nabadzība?

Drole  "auksta intilģence" - tas ir nUmEnācijas cienīgs termiŅŠ :D

Danaja  Nē, ne tikai nabagi vērtē otra materiālo labklājību augstāk par dvēseles kvalitātēm (inteliģenci (?)). Vērtējums ir atkarīgs no katra cilvēka vērtību sistēmas, neatkarīgi no tā, vai viņš ir bagāts, vai nabags.

Spicis  Piekrītu Jāņa Jaunsudrabiņa "Baltā grāmata" personāža klibais Jurks (filma "Puika" 1977. gads, Rīgas Kinostudija, Edgars Liepiņš), kurš sevi dēvē par nabagu (kropli). Attiecībā uz mantu sakarīgāk runāt par trūkumu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu