Dēļ kā censties?!

Esmu dzirdējusi vairāku vīriešu apgalvojumus ka viņiem nav sievietes dēļ kā censties. Vai otrs cilvēks (vīr., siev., bērns, vecāks) var motivēt vairāk darboties pusmūža vīr./siev.? Vai otram arī vajadzētu piedomāt lai viņa dēļ kāds gribētu censties? Vai šī cenšanās var būt ilglaicīga?

miers2  Ja vīrietim nav smagi putni galvā, tad reāli viņš savas sajūtas iedala divās grupās - 1)Šī ir čiksa, kuras dēļ ir vērts pacensties, bet 2)šī čiksa nav to vērta, lai viņas dēļ censtos..Jo foršāks vīrietis, jo lielāka pēc skaita tā otrā grupa :) Bet tad pienāk kāds robežas punkts, kad šis saka - vispār nav vērts dēļ viņām censties - lai viņas pašas cenšās manis dēļ

uma  Kādas muļķības! Vai tad mēs dzīvojam kāda dēļ? Manuprāt tie ir visdziļākie maldi. Dzīvot dzīvi - tas ir saprast un pieņemt vispirms sevi, mācīties, apgūt, gribēt un darīt lietas un darbus ,kuri patīk pašam. Būt laimīgam vispirms ar sevi un tikai tad būsi spējīgs dot ko labu citiem - vecākiem, draugiem,vīram,sievai,bērniem, radiem, mīļotajiem utt. Tādos gadījumos īpaša centība nav vajadzīga ,jo viss notiek dabiski , pats par sevi saprotami. Kaut ko speciāli piedomāt un gaidīt no otra ,lai viņš gribētu censties un vēl ilgtermiņā ...?? Lai kā negribētos runāt atkal par pašpietiekamību ,bet nu stipri uz šī termina to pusi velk.

Chris1986  atliek vien pievienoties miers2: "vispār nav vērts dēļ viņām censties - lai viņas pašas cenšās manis dēļ" Kad vīrietis kļūst vieds, tad tieši tā arī domā

Mela  man šķiet, ka dažiem personāžiem nav pilna krava :D prasība, lai sieviete cenša vīrieša dēļ, bet ko daži anketās raksta - prasības + pierāsa "pierādi man to"
nu common, kas te īsti notiek?

neko  Tukšs teorētisks apgalvojums, jo kā vīrietim tā sievietei kas neprot pats sevi motivēt pie jēdzīga pretēja dzimu pārstāvja, kas varētu pretendēt uz motivatora lomu nekad netikt.

Epifanija  pilnīgas atrunas, tici vien..

zefiirinsh  Esmu izjukušu attiecību 50% līdzautors... tādēļ varu uzskatīt sevi par ekspertu šajā tēmā. Nav jācenšas ir jādzīvo un jānovērtē šis attiecības... Bieži vien pavērojiet paziņas ir tāds modelis... viens cenšas, otrs ļauj censties... gadās lomu maiņa. Abiem ir jākopj attiecības, jo tās ir kā dārzs, visu laiku dinamikā...

mis_parkere  Slinko atrunas,ka nav dēļ kā.Kā nav-tikai un vienīgi dēļ sevis!

Droshs_Plecs  Sievietes dēļ necenšos vispār, tikai sevis dēļ.

sangukuLV  Tieshi mana situacija! Jauniba domaju,gan kadu dienu sakshu meklet sievieti,bet kur man bij zinat,ka tas bus tik gruti.
Dzivot sev,darit ko gribi un teret naudu neskaitot ir jauki,bet labak butu,to visu veltit kadam.
Sevis del saku cilat svarus un pienemos 11kg svaraa,lai vasara nebutu kauns ar T kreklu iziet uz ielas. :D
p.s. necilaju svarus sievieshu del,jo esmu atmetis domu turpinat meklejumus.

av2  kaapeec buutu...."jaaciinaas "? Ja miilestiiba nav ABPUSEEJA , man taadu nevajag. Tadiem "ciiniitajiem" vajadzeetu atcereeties, ka ar varu miillss neklluusi nekad! Dziive nav tik gara, lai izniekotu to ar kaadu cilveeku, kuram tu esi tikai ....nekas iipass, nemiilams, sponsors, sexy avots tikai utt !

minnijai  Danaja, Tu ka no gaisa nokritusi ;) Dr. lv un feisbuka ir tukstosiem domubiedru grupu, kur cilveki meklee KAUT KO. (Pastaigu biedrus, atkarību cīņas biedrus, lidzbraucejus, peldetajus, sportotājus, īpašo bērnu vecākus, darbus, ... ...VISKAUT KO) Tās ir tādas atbalsta grupas... Kur cilvēki viens otram kaut ko iesaka, motive, dzivo lidzi, un tev interese vinu sasniegumi, viniem interese tavi, tāda sadraudzība...
Kaut vai - visa baznica (draudze) pastav tiesi uz savstarpejas komunikacijas stigas, kur viens otru motive, dzivot pec Dieva gribas, piemeram...
Ja Tu esi dzive viena ka pirksts, un neko citu bez sevis neredzi un nevajag, jauki, dzivo ta! kur problema?
Es apsaubu to, vai tu doma pareizi??? nee, jo man ir vienalga :)
Mela
Tu velc paraleles ar vampirizesanu- tas pat uz to pusi nav tas, par ko runaju es.
Es runaju par merkiem, kuru sasniegsanai VAR noderet otra kompanija, lidz ar to, tas ir "abpusejs atbalsts", draudzība, sacensība, motivācija, azarts...utt
Jā, kaut vai kompānija ceļojot vai šopingojot, vai kaut vai bērnus ar ratiņiem pastaidzinot... Tā ir nepieciešamība pēc socializēšanās arī. Kādam tā ir izteiktāka (piemēram man) un kādam patīk pašam sevi motivēt. Te nav pareizas formulas kā dzīvot. Visu nosaka temperaments :)
Un ne jau tas, ka nav interese- ir. Vienkārši, (atkal, piemēram)man patīk lasīt grāmatu un pārrunāt to ar draudzenēm, un man patīk klausīties draudzeņu pārdomas par viņu izlasīto grāmatu. Attiecīgi - man rodas motivācija izlasīt grāmatu līdz galam, noteiktā laikā, lai es varētu to pārrunāt. Man līdz ar to kļūst interesantāk lasīt. Un es jūtu lielu motivāciju to darīt. Ja man nebūtu jāanalizē grāmata, domubiedru vidū, tad es moš to vienu grāmatu gadu lasītu un neizlasītu. Un, ja kādai draudzenei "nelasās" motivējam un uzmundrinam viņu, ja man "nelasās", mani draudzenes uzmundrina un motivē. Kaut kā tā. Nevis es kādam kā krusts, vai kāds man kā krusts.

Un konkrēti uz autor

minnijai  Un konkrēti uz autores jautājumu atbildot- es domāju, ka mēs visi kāda dēļ arī cenšamies. Un tas var būt ilgtermiņā arī. Piemēram es sava bērna dēļ tiecos pēc labāka atalgojuma, vai dzīvesstila, vai ieradumiem. Mans bērns mani motivē nepagurt, vēlēties un piepildīt. Tas nav mans krusts, bet mana ambīcija, nepievilt sevi un bērnu...

AivarsN  Dzīvot tikai sev var cietumnieki,sēžot vieninieka kamerā. Visi mēs šajā pasaulē esam saistīti. Jo tuvāks cilvēks,jo vairāk cenšamies uzlabot viņam dzīves kvalitāti un tas ir abpusējs process. Daloties bēdās,tās jau ir pusbēdas,bet kopīgi priecāties,jau ir dubultprieks. Ja esat ko lielu dzīvē sasnieguši,bet nav neviena kas to novērtē,kāds no tā var būt prieks? Bet ja par jūsu sasniegumu priecājas jūsu kuplā ģimene un labi draugi,tad jau var lidot kā pa mākoņiem. Tāpat arī otrādi,prieku sagādā visu tuvo cilvēku sasniegumi un pat mazās veiksmītes. Un ja pašam,vai kādam citam gadīsies kāda ķibele,tad pārējie nāks palīgā to visu nokārtot un omu uzlabos. Pat paņemot sunīti,vai kaķīti,mēs taču sākam rūpēties par viņu. Vai tad tiešām otrs cilvēks,kuru vēl solām mīlēt,nav vislabākā motivācija pacensties kļūt labākam,stiprākam,spējīgam sasniegt mērķus,kuriem pirms tam trūka motivācijas un uzņēmības? Vai tiešām baigais prieks apdāvināt pašam sevi svētkos,kā mr.Bīns?

Mela  minnija, tu jauc visu vienā kattlā (5:19) meklē domubudries, tad, kad ir motivēti kaut ko darīt - ir doma un iecere, bet vajag kompāniju. Pieļauju, kad nobriedīšu Santjago ceļam, es ar kādu zinošāku uzmeklēšu, bet zinot sevi, aizsperšos viena pati. Cilvēks, kurš meklē, jau ir motivēts.
Baznīcu gan te nejauc iekšā, tā ir pavisam cita opera, tur meklē garīgo tēvu, mierinājumu, skaidrojumus un gala beigās sevi. Baznīcā viens otru nemotivē, kur šāds aplams priekšstats?
Vampirēšana - uz Danajai adresēto komentāru neattiecas mani komenti neattiecas.
Tēma ir par tiem ļumpeņiem, kas nīkst 4 sienās un gaida glābēju, kas nāks un motivēs pacelt dibuā un sākt kaut ko darīt - izbraukt tālāk par savu pilsētu, uzkāpt uz velo, aiziet uz teātri kaut vai.... jo tā jau patīkot, bet vienam nav motivācijas to darīt.

Mēs visi dēļ kāda necenšamies, mēs visi pirmkārt dzīvojam savu dzīvi un ir jāsāk ar sevi, parasts psihi/vēdiski/reliģisks piemērs, kā jāveido sevi pasaulē:
1.Es, 2. Vīrs/Sieva. 3. Bērni
Tu paliec ar sevi līdz nāves stundai, bērni izaug un aiziet, vīrs būs ar tevi līdz savai vai nāves stundai (ja būs pareizi izvēlēts).... bet ja ir savādāk secība, tad ES sagrūst, kad otra puse vai bērni aiziet savā dzīvē.
Mēs visu daram sevis dēļ. Arī visi centieni bērna labā ir tādēļ, ka mēs to gribam un man tas sagādā prieku, tādēļ, ka es mīlu un vislielāko prieku MAN egoistei sagādā veseli, laimīgi, priecīgi tuvinieki un es darīšu daudz, lai tas tā ir, jo tad Es ESMU LAIMĪGA.

Mela  totāls pašpietiekamības tūkums, Aivar
pričom te cietumnieki? WTF, kur šie sev dzīvo, tie eksistē
paņemot sunīti vai kaķīti - to paņem sev pirmkārt un rūpes - tas ir tas, kas nāk pielikumā
psc, kā visiem patīk visu pārlikt uz dajebko, lai tikai pašam ir attaisnojumi un iemesli

kā bija tas teiciens - tas, kas negrib, meklē iemeslus, tas , kas grib, meklē iespējas

adamsone  Tas tā varētu būt, bet tu nebūsi tā, dēļ kuras centīsies . Tāpēc labāk netērē laiku ar tiem gaudotājiem.
Pie tām, kas depresīvos varētu motivēt, viņi netiks, kā jau te viedi tika atzīmēts.

Danaja  minnijai 05:19, taisniba jau tev ir. Jo, zini, man patiešām nav domu biedru grupas virtuālajā pasaulē. Arī atbalsta grupas nav vajadzīgas, jo diezgan labi protu pa dzīvi iet savām kājām. Kur nu vēl kāds, kas mani motivēs vai mācīs, kā jādzīvo.

Ja ir vajadzīga palīdzība, tad es to lūdzu saviem draugiem, kolēģiem, vai profesionāļiem attiecīgi tajā jomā, kurā radusies problēma. Ja gribu izpriecāties, eju pie saviem draugiem.

Un, jā, minnijai, es tiešām nezinu, ko nozīmē attiecībās "censties", jo parasti es daru ļoti vienkāršas, konkrētas lietas, kas tajā brīdī var iepriecināt, vai otram ir vajadzīgs.

Jā, ir reizes, kad es jūtos viena kā pirksts. Bet, lai cik dīvaini tas neliktos, arī tas mani maz uztrauc. Jo esmu novērojusi, ka jo tālāk dzīvoju, jo mazāk man vajag. Svarīgi ir tikai tie cilvēki, ar kuriem gribu un varu dalīties, un kuri arī vēlas to pašu. Pārējie ir tikai garāmgājēji.

Pa lielām šaibām, lai dzīvotu, man pietiek ar sevi.

Danaja  Liigucis 11:08, vai varētu lūgt tulkojumu komentāram?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu