Laiks! var teikt-vislielākā vērtība šaisaulē!

Kā mēs ar to izrīkojamies? Vai esam, ar lielāko prieku, izdāļāt to visiem, kas grib mūsu uzmanību? Virtuālā pasaule ir jau savu daļu droši nokampusi! Aiz vien mazāk laika atliek dzīvajām attiecībām! Un aizvien grūtāk ir sazināties klātienē! Vieglāk ar kaut kādu starpnieku! Itkā jau labi! Varam ietaupīt to pašu dārgo laiku, varam vienlaicīgi sazināties ar daudziem cilvēkiem dažādās vietās! Un cik laika mēs veltījam paši sev? Lai tuvāk iepazītu savu būtību, savu es? Un To kurš mums dod visu nepieciešamo dzīvošanai?

fargo  sallija2. draudi. tas ir komentāra un laika vērts.
kas ir draudi, tavuprāt? un kādi tie ir? pastāstīšu vispirms es. draudi ir brīdinājums. brīdinājums par sekām, kuras iestāsties darot kaut ko, kas šīs sekas izsauks. tas ko nozīmē? vai to, ka draudi ir kaut kas slikts? un ceļazīmes šosejas malā? vai tās nebrīdina "nepārsniedz, nedari, apstājies, neapstājies, stop? tie ir gan brīdinajumi, gan csn un likumi, kuros ir pilnīgi konkrēti draudi - "nepaklausības gadījumā iestāsies sekas".
brīdinājumi ir izteikti ļoti daudz. vai tiek sadzirdēti? redzi, kā no kura. kāds tos dzird, klausa, cenšas neparkāpt. kāds cits arī klausa, bet nevis tāpēc, ka grib, bet tāpēc, ka baidas no sekām.(joprojām csn analoģija) piemēram, ja šāds cilvēks zina, ka policista aiz stūra nav, visa paklausība noteikumiem izgaist kā rīta migla. jo paklausība bija tikai bailes no sekām.
un tieši šie cilvēki, gan garīgi, gan fiziski ir tie uz kuriem draudi ir vērsti, saproti? jo tas ir viens veids kā saglabāt kārītbu. jo bailes no sekām attur no nepaklausības, vismaz kaut kādā mērā.
draudi nav domāti tiem, kuri tāpat vēlas pildīt likumu, jo redz likumu nevis kā šķērsli, bet kā kaut ko labu, kā kaut ko, kas ļauj eksistēt, pateicoties kam no anarhijas un haosa ir iespējams radīt kārtību.
tāpēc, pagaidām, draudi ir vajadzīgi. varbūt ne tev, varbūt arī tev. nezinu. mums ir jadara zināmas nepaklausības sekas. tas ir pienākums. tas ir Visaugstākā uzlikts pienākums. nav tas patīkamākais. arī savam bērnam draudēt ar sekām prieku nesagādā. bet vai bez tā var, ja paklausība balstas tikai bailēs, nevis izriet no iekšējas ētikas stājas? kamēr neizriet...
tas par pirmo.

fargo  otrais. lielīšanās ir lepnuma izpausme. "neviens lai nelielas tā Kunga priekšā. bet ja kas grib lielīties, tad lai lielas ar to Kungu." saproti, nevis ar saviem darbiem, jo tādā veidā cilvēks it kā demonstrē cik viņš patiesībā ir labs un lielisks. bet tāds viņš nav. pat ar patiesībā un mīlestībā darītiem darbiem. VĒL nav. būs. cilvēks tāds kļūs. arī pateicoteis algai par mīlestībā veiktiem darbiem. bet vēl nav. tāpēc lielīšanās nedrīkst notikt.
tu jautā kāpēc ne, jo ja citi redzēs, tad sekos.
tieši tā, sekos. lai vairotu lepnumu.
piemēram, kāds dara kaut ko derīgu, labu un tad, padarījis šo labo darbu iet pie sava brāļa vai māsas un bāž savus darbus otram acīs: "redzi? redzi, kāds es esmu? lūk, tie ir mani darbi. tagad, parādi man savus! lai es tos varu novērtēt, salīdzināt."
kas šeit notiek?
a. darbu darītājs izjūt morālo parākumu, tas ved pie mazākā, vājākā, ne tik izdarīgā cilvēka pazemošanas. tā ir valoda, kurā runā lepnums.
b. cilvēks uzņemas tiesneša lomu par otra cilvēka labajiem darbiem. kā pats minimums, tas ir ļoti, ļoti slidens ceļš.

tātad, darbi ir vajadzīgi. vēl vairāk, tie ir obligāti. bet nekad nedrīkst būt izrādīšanās iemesls citu priekšā.
"Sargieties, ka jūsu taisnība nav tāda, kas grib spīdēt ļaužu priekšā, citādi jums nav nekādas algas pie jūsu Tēva debesīs.
Kad tu dod mīlestības dāvanas, tad neliec to izbazūnēt savā priekšā, kā liekuļi to dara sinagogās un ielās, lai ļaudis tos godinātu. Patiesi Es jums saku: tiem jau ir sava alga.
Bet, kad tu dod mīlestības dāvanas, tad tava kreisā roka lai nezina, ko labā dara,
tā ka tava dāvana paliek apslēpta un tavs Tēvs, kas redz slepenībā, tev to atmaksās."
(kalna mācība, kristus, bībele, mat.ev:6)

Tessa  nav jalielas. ir jamotive citi. stastiit par labiem darbiem nav lieliishanas. jo diez vai cilveks melos par tadam lietam. labie darbi jaslavina, par tiem japriecajas, jo cilveks parastais arii tiek vertets normala sabiedriiba pec darbiem, ne tukshvardiibas.
tukshi runat par Dievu, vot tas gan ir feini. prieksha, pakalja, atvainojos. ta jau ir beztolka bazuneshana, te pat nav nekas jacite. no Dieva neticiigie tiek atstumti tieshi shadi, ar ta saucamo ticiigo lacha pakalpojumu.

estepat  :)-Forši, ka jurks jau norobežojies no lielākās daļas- psihopātiskākā dieva- grāmatas, un reklamē tikai to daļu, kurā dievs jau runā pēc savas psihes ārtēšanas procedūrām- Ģintermuižas tipa iestādē, kad jau tie dieva teksti palikuši tādi mazāk slepkavnieciski agresīvi- tik vien kā J.-K. piemin savu atnesto virtuālo zobenu, ar kuru vajadzētu nokapāt visus dieva kaprīzēm neatbilstošos, bet nu lai kā gribētos, tomēr savaldīsies, un piedāvās par velti savu mūžīgo klātbūtni paradīzē! Bet cilvēku riebumu- pret neapārstēto vecās derības psihopātisko dievu- vien mēģinot paralizēt- ar vecajā psihopātismā apsolīto- bezgalīgi ilgo spīdzināšanu ellē ar uguni, par īsajiem neklausīgo neatļautajiem prieka mirkļiem, pirms tam pieceļot mierīgi nomirušos un jau sen sapuvušos savos zārkos... Bravo, jurk! TAS IR PROGRESS, JO JAUNAJĀ DERĪBĀ VAIRS TIEŠĀ TEKSTĀ VAIRS NELIEK SLEPKAVOT, TIKAI RELAMĒT PSIHISKI IZĀRSTĒTO BĪBĒ dievu! p.s. Tā kā nekas- ticīgo-prāt- nevar būt radies bez radītāja, tad es LOĢISKI- domāju par to brāķdari, kurš radīja bībeles dievu- nez cik normāls bija viņa-- vectēvs? Kā sacīt jāsaka- tēva dēla, un viņu vectēva vectēva vārdā- ameno!;

Aukstums  To kurš mums dod visu nepieciešamo dzīvošanai?Kurš tas ir? Un kāds tam sakars ar LAIKU?

Mailija  Eh...tas gan,gadās ka laiks tiešām tiek nosists pa tukšo un atpakaļto nedabūt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu